Skocz do zawartości

Monitor 360hz

Gość Wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad kupnem monitora 360hz. Czy 360hz ma zastosowanie w praktyce? Czy jest sens kupowac go czy lepiej postawic na 240hz?

Opublikowano

sens kupna takiego monitora zalezy od wielu rzeczy

na początku zastanów się czy twoje gpu jest na tyle dobre by wygenerować tyle klatek na sekunde byś ujrzał te 360Hz :magik:

potem pomyśl o tym czy specyfikacja sprzętu z 360Hz jest lepsza niż tego od 240Hz jesli nie to zastanów się czy warto brać te 120Hz wiecej

mam nowy monitor 144Hz i jest wspaniały więc przy 240/360Hz to dopiero bedzie sztos o ile bedą widoczne

Masz juz jakies modele na oku? :salut:

Opublikowano

Tak asusa, jednak nawet jakbym mial rtx'a z serii 30 czy bylby w stanie wygenerowac stale 360fpsow w grach typu Fortnite, Valorant? Bo dla mnie jak narazie to jest chwyt marketingowy.

Opublikowano

no pewnie ze tak :P

kwestia tego w jakiej rozdzielcosci bedziesz grać i z jakim 3xxx i jakie CPU bedzie wspołgrać :D

masz tylko jeden monitor na oku? nie więcej? porozglądaj się i poszukaj wielu propozycji byś miał układ odniesienia i większy wybór

powiedz jaki masz budżet na monitor i czy preferujesz 24" czy może więcej? 

opowiedz wszystko na temat specyfikacji twojego wymarzone monitora to poszukam pare propozycji :E

Opublikowano

Wielkosc mysle ze od 24,5" do 27", budzet do 3500zl. Zalezy mi takze na g-sync oraz na matrycy ips. Czekam jeszcze na premiere 360hz od Alienware oraz od Msi i podejme decyzje ktory biore.

Opublikowano

Wlasnie takie specyfikacje posiada asus tyle tylko ze za 3100 ;)

Opublikowano

No własnie na niego patrzyłem ale 24' bieda 2K 27 cali ni Hz ile chcesz ja bym zwlaszcza do tych dziadowskich cukierkowych gierek tego nie kupił chyba ze grasz CSGO na poziomie ESL albo PUBG na poziomie swiatowym prosta rzecz mój syn widzi 4x wiecej w 4k niz jego koledzy w HD co powoduje zze widzi przeciwnika duzo dalej.

Opublikowano

Powiem ci ze ja raczej gram w gry free to play i nie skupiam sie na rozdzielczosci tylko na te ze tak powiem esportowe parametry. Jezeli chodzi o 24,5" pamietaj ze zalezy w jakiej odleglosci ma sie ustawiony monitor. Mysle ze ty sie znasz bardziej na monitorach... Czy moglbys mi doradzic monitor pod gry typu Fortnite, Cs go, Valorant, League of Legends?

Opublikowano (edytowane)

Widzisz co mam w opisie i siedze od niego 30cm , Monitor to rozdzielczość  i matryca szybkie gry TN . IPS spoko ale , kolory fajne reakcje słabe .

JAk bym chciał wydać ta kase to LG27GL850 słaby kontrast ale fajny https://www.x-kom.pl/p/560875-monitor-led-27-lg-27gn950-b-nanoips-4k-hdr.html# Specyfikacja lepszy ale to tylko moja subiektywna ocena potem 24 cale to bieda jest naprawde mało widzisz , Hz a jaka masz karte zrobi 360 FpS w fortnite nie sadze chyba ze na bieda detalach. 

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano

Chodzi mi o ten 49". Duza przestrzen robocza, 240hz odswiezanie, rozdzielczosc 5k, g-sync. 

Opublikowano (edytowane)

Matryca Va rodzielczość to nie jest 5K . 4k 3840×2160 =8 294 400pix   3.75K :D 5120x1440=7 372 800pix nawet 4k nie możesz powiedzieć ze to jest.

Napisz jaki masz sprzet i mógł byś sie zaraejestrować bo nawet nie mozna cie oznaczyć.

Edytowane przez Dziarson
  • Like 1
  • tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...