Skocz do zawartości

Alkomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Uśmiech wiem że to forum komputerowe ale nigdzie nie mogę uzyskać porady ,
Chciał bym kupić alkomat a wacham się między alcoscend  8100 a alkofind elite i  AlcoFind AF-35  może wy mi pomożecie? 

Opublikowano

Powiem Ci, że ogarniałem te tanie alkomaty (bo za około 300 zł to dalej jest tani, nie urządzenie certyfikowane) i tam wielkich różnic nie ma. Pewno wszystko na tych samych bebechach od Chinoli. Upewnij się tylko że kupujesz z kalibracją bo to jest najważniejsze a nie jaki typ kupisz.

Ja bym wziął po prostu najtańszy z tych modeli.

Opublikowano

Specem od alkomatów nie jestem ale wiem po sobie, że te urządzenia to są tak sobie precyzyjne. Miałem Sentecha za prawie 250 złotych, którego wszyscy dookoła polecali i rano po mocno zakrapianej imprezie niby zero. W robocie dmuchnąłem w atestowany dowodowy i 0,4 promila czyli zawierzając niby dobremu sprzętowi straciłbym prawko. Może to była wina kalibracji nie wiem. Potem mi znajomy powiedział co w drogówce robi że te wszystkie alkomaty z allegro to pic, bo niby podają ich dokładność z przybliżeniem do części setnych a podobno rozjazdy są takie że możesz mieć prawie pół promila a wyrzuca zero (tak jak mnie w sumie). Na dodatek podobno wszystko robi jeden chińczyk i to sie różni obudową najczęściej. I oczywiście mówię o elektrochemicznych a nie tych tanich na półprzewodnikach za dychę bo to już podobno totalne łajno.

Opublikowano

Kurde to teraz mam problem hehe :D myślałem że jak wydam 300stowy to już będzie w miarę ok :/ muszę to jeszcze przemyśleć ,dzięki wielkie za pomoc ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odradzam kupować, bo ich dokładność jest zerowa. Na alkomacie pokazuje, że można jechać, a na policji pokazuje, że jeszcze nie.
Można tylko napytać sobie biedy.

Opublikowano

Posiadam od paru m-cy alkohita, kiedyś własnie po imprezie zaraz po zakupie przeszedłem się na komendę zeby sprawdzić czy rzeczywiście pomiary się pokrywają i wyszło w sumie na jedno, tylko że ja za mój płaciłem ponad 500 zł, mam model x50. Nie polecam półprzewodnikowych, szybko się psują i pomiary mogą wychodzić kosmiczne.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ciekawy ranking. Od siebie dodam, że stać na imprezę, stać na alkohol, to trzeba też wliczyć transport w koszty.

No chyba, że mówimy o wypiciu piwka do obiadu, odczekaniu tej godziny czy dwóch - wtedy w zasadzie można jechać. Na https://alkotestery.com/pl/c/Alkomaty-Alkohit/72

masz listę różnych alkomatów w cenach dostępnych dla zwykłego zjadacza chleba. Może tam szukaj. Często gwrancja jest na 3 lata a darmowa kalibracja na 2 lata.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

każdy poleca alkohita co jest oczywiście zrozumiałe bo sam go używałem ale przerzuciłem się na tańszą maszyna, alcovisora f-50 stąd https://alko-maty.pl/ za 4 stówki moim zdaniem okej zakup bo jest całkiem dokładny

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zapraszamy do serwisu www.kraina-seksu24.pl . Pragniesz niezobowiązującego seksu? Chcesz przeżyć erotyczne chwile z kobietami pragnącymi igraszek? Dołącz do społeczności użytkowników Kraina-Seksu24.pl i umawiaj się na seks kiedy tylko masz na to ochotę. Znajdź partnera w swoim mieście z kraina-seksu24.pl.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...