Gość Yarenty Opublikowano 8 Lutego 2021 Opublikowano 8 Lutego 2021 Asus kupiony w 2016 r. (Intel core i3, 6 Gb, 1 Tb) użytkowany ok 1,5 roku. Potem przez nieuwagę zalany kawą... Wysuszony, jednak w ogóle już nie zadziałał! Kilka serwisów wydało opinię o nieopłacalności naprawy! Zapakowany do kartonu na prawie 2,5 roku - nieużywany! Kilka dni temu podłączony i o dziwo!! Działa bez zarzutu!! Pytanie? 1. Działa tylko na zasilaczu 2. Nie ładuje baterii (0 % )chociaż ikona baterii pokazuje, że jest podłączony i ładuje... 3. Czy możliwe jest uszkodzenie samej baterii po tak długim okresie przechowywania bez żadnego ładowania?? 4. Czy od razu kupować nową baterię i dać sobie spokój z tą starą?? 5. Dodam, iż wszystko działa jak należy. Laptop po odłączeniu zasilacza nie podtrzymuje jedynie ustawień daty i czasu!
Gość Yarenty Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam ponownie... Dla "ułatwienia" dodam, iż od czasu do czasu ikona baterii w pasku zadań pokazuje do 2 - 3 razy postęp ładowania po włączeniu laptopa do sieci! Jednak później proces ładowania zatrzymuje się a bateria nadal pokazuje "0" %
Pan Mateoo 813 Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 najprosciej najpierw zresetować bios do defaultowych, albo chociaz rozebrać i zobaczyć jak wyglądają bebechy w środku. mialem podobny przypadek i mi bardzo szybko padała bateria w laptopie ale wyrzucilem laptopa bo był starym dziadem
Gość Yarenty Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Jednak bateria!! Kupiłem nową i wszystko jest teraz ok!! Moja rada... Po zalaniu klawiatury jakimkolwiek płynem (kawa, herbata, woda, etc. etc.) jak najszybciej wymontować baterię z urządzenia!! Oczywiście - o ile istnieje taka techniczna możliwość!! Temat uważam za zamknięty!
Rekomendowane odpowiedzi