Skocz do zawartości

Pomocy

Gość Jonatan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ten temat byl pewnie wałkowany tysiące razy , lecz teraz mnie spodkal ten problem otóż , moj komputer ma mdostepne tylko 3,12 z 4 gb ramu, nie wiem co z tym zrobic , przeinstalowywalem system 5 razy w nadziejii ze to pomoze , lecz bez skutku .Wszystko jest okej do pierwszego wylączenia po instalacji , co robic ?

Opublikowano

Gdybym mial system 32 bit, ten post by sie tu nie znalazl :/ . Mam 64 bit win 7 , i problem pojawia sie dopiero po wylączeniu komputera , przed tym wszystko jest w normie.

Opublikowano

hey!

wydaje mi sie ze jest wszystko wporzadku z twoim komputerem, jednak musimy rozgraniczyc pojecia....

pamiec dostepna to tak ktora zostala po uruchomieniu systemu, programow startowych itp. mniej wiecej tyle powinno zostac w twoim przypadku w zaleznosci od wersji i konfiguracji systemu.

pamiec fizyczna to ta ktora masz zainstalowana i wykryta przez system czyli 4gb sprawdzisz to albo we wlasciwosciach systemu badz w menadzerze zadan w zakladce wydajnosc gdzie mozesz tez sprawdzic co i ile pamieci ci zjada..

pozdrawiam

Opublikowano

Mam wykryte 4 gb lecz dostepne tylko 3,12 gb . Te 88mb gdzies znikły . We wlasniwosciach komputera pisze ze zainstalowane 4 gb,lecz odczyty w menadzerze zadan pokazują tylko 3199 mb , a komputer diametralnie stracil na wydajnosci wzgledem 4 gb dostepnej pamieci

Opublikowano

w takim wypadku sprawdz w menadzerze urzadzen w zakladce procesy co0 najbardziej obciaza twoj system... i wyrzuc go z autostartu(kieruj sie zarowno uzyciem procesora jak

i pamieci)

tutaj masz dowolnosc mozesz to zrobic albo  programem np. ccleanerem-zakladka narzedzia-autostart, badz narzedziem systemowym msconfig

wszystko wskazuje ze jakis program ktory zostal zainstalowany po instalacji obciaza nadmiernie twoj system i dlatego muli;)jest tez mozliwosc taka ze system ktory wgrales zostal zmodyfikowany(przyspieszony i wogle ktos zrobil z niego demona szybkosci dodajac rozne "pomocne" gadzety)

jednak wartosci twojego pamieci moim zdaniem sa wporzadku, system z jakimis podstawowymi programami moze tyle zjadac.

pozdro

Opublikowano

Odczyty z programy advance system care pokazują ,ze mam tylko 3,12 ramu :/ W Msconfin wylaczylem wszystkie uslugi oprucz uslug microsoftu , i w szystkie programy z autostartu , lecz nic nie pomaga , nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system 

?

Opublikowano

Nie moja plyta  ASRock 870 Extreme 3 nawet nie ma zintegrowanej karty graficznej 

Opublikowano

sugeruje odinstalowanie wszelkich aplikacji ktore wgrales po instalacji systemu, oprocz sterownikow oczywiscie pozostaw tylko przegladarke antiwira i powiedzmy kodeki, bo moim skromnym zdaniem advance system care wiecej ci zaszkodzi niz pomoze;) oczywiscie kazdy moze miec inne doswiadczenia;)

wylaczenie wszystkich uslug tez nie jest dobrym pomyslem!!!

na poczatek sprawdz co ci sie uruchamia w menadzerze urzadzen( w procesach i sprawdz co obciaza najbardziej) po wylaczeniu tych uslug i programow i czy zmienila sie ilosc dostepnej pamieci...

Opublikowano

Ale gdy zainstaluje nawet system na nowy nie instalujac nawet sterow wyłacze pc, i ponownie wlącze bedzie to samo . 

Opublikowano

" nie mozna jakos recznie ustalic ile pamieci ma wykorzystywac system  "

mozesz tyo zrobic w msconfigu w zakladce rozruch-nastepnie obcje zaawansowane-ustawiasz max pamieci, jednak to nie w tym tkwi problem lecz w oprogramowaniu ktore masz zainstalowane w systemie...

oczywiscie to tylko moje podejrzenie

pozdro

Opublikowano

ZARAZ ZAINSTALUJE NOWEGO WINDOWSA , nie instalujac przy tym zadnych sterownikow i programow, zobaczymy moze to w obecnym systemie tkwi problem

Opublikowano

Nowy system zainstalowany i wygląda na to ze problem znikł , dziekuje wszystkiem za pomoc .

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...