Gość Zazu Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 Zainstalowałem drugi system na dysku i nie wyświetl mi się okno wybory systemu, przez co tylko uruchamia się tylko ten ostatnio zainstalowany. Co mam zrobić bym mógł uruchomić ten drugi lub mógł wybierać który.
Spl97 1 293 Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 Jakie systemy konkretnie? Żeby mieć możliwość wyboru dwóch systemów,to koniecznie na jednym dysku muszą być dwie osobne partycje. W przypadku dwóch OS Windows,to jako pierwszy instaluje się starszy (np. Win 7),a jako drugi nowszy (np. Win 10/11) Jeśli chodzi o kombinację Windows + obojętnie która dystrybucja Linux,to zajrzyj sobie do filmików poradnikowych na YT (wpisz sobie Windows + linux dualboot),gdyż osobiście w tym przypadku nie jestem w stanie pomóc.
Michagm 13 Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 (edytowane) Tylko osobne Partycje bo innej opcji nie ma bo inaczej będzie nad-klejać/nad-pisać pliki . Prosty przykład - Dysk C będzie Win7 a Dysk D będzie Win 10/Win11 itd.. ale nie można odwrotnie Dysk C będzie Win10/11 a Dysk D będzie 7 czyli pierwsze instalujemy starsze Systemy a później nowsze Systemy Nie trzeba dodatkowych programów do Boot*owania i po instalacji 2 Systemów możesz spokojnie zainstalować Driver*y/Programy/itd.. Edytowane 10 Października 2021 przez Michagm Dodatkowo
Rekomendowane odpowiedzi