Skocz do zawartości

Jaki rodzaj matrycy w monitorze do gier ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam dylemat z jaka matrycą kupić monitor. 24" 1500zł
TN - słabe kąty widzenia i kolory. IPS- smużenie , srebrzenie , wieksze czasy reakcji. VA niby tez nie jest idealna . Podobno matryca AMVA+ jest czyms z zaletami TNki i IPSa
Czy to prawda ??

Opublikowano

AMVA to jest MVA o większej przepuszczalności światła - czyli przy podświetleniu, dajmy na to, 250 cd/m2 masz jaśniejszy obraz, niż na typowej matrycy VA przy takiej samej luminancji. Nic więcej :) I jeśli już musiałbym uogólniać - a nie powinno się tego robić - to konsumenckie VA smużą częściej niż IPS-y.

TN to nie dramat. Gamingowe TN to dramat, ale to wynika nie tylko z samego typu matrycy, ale także podejścia producenta. Szybkość przedkładana jest nad jakość.

Musisz powiedzieć, w jakie gry grasz - bo jeśli np. MOBA czy RTS, to nie musisz patrzeć tak na szybkość jak przy FPS.

Opublikowano

W csa nie gram ale gry typu mafia , gta , jakies wyścigi, symulatory , survivale . Ja wiem ze nie siedzi sie do monitora bokiem ale chyba z Tnki nie był bym zadowolony :P
mi 144 nie potrzebne od urodzenia gram na 60 i dobrze mi z tym :D jakies matryce LG ? Samsunga IPS 5ms, chociaz to czasy GTG a to chyba gorszy czas :P ?

Opublikowano

To co mam zrobic, mam gtx 980. Ogolnie znalazłem cos takiego LG 27MP68HM-P , ja wiem ze to 27" ale ma bardzo cienka ramke. Widziałem w sklepie  i fajnie to wyglada nie wiem natomiast jak sprawdzało by sie w grach . Słyszałem ze iiyamy na IPS smuża. Co ja mam w koncu wybrać :( Może PLSa Samsunga ?

Opublikowano
1 godzinę temu, gtxxor napisał:

I dlatego mając 1,5k ma kupić szrot chodzący jak marketówki po 400 zł, żeby mieć "herce"? Wątpliwy argument.

Bardzo fajnie tylko że sam powinieneś wiedzieć że zupełnie inne wrażenia z gry są na 144hz...

Opublikowano

Szybka matryca 60 Hz z dynamiczną synchronizacją daje lepszy efekt niż te całe "hyrce".

59 minut temu, Gość Krzysiu napisał:

To co mam zrobic, mam gtx 980. Ogolnie znalazłem cos takiego LG 27MP68HM-P , ja wiem ze to 27" ale ma bardzo cienka ramke. Widziałem w sklepie  i fajnie to wyglada nie wiem natomiast jak sprawdzało by sie w grach .

Od tego LG wolałbym to https://ithardware.pl/testyirecenzje/test_monitora_philips_276e7qdsw_najlepszy_27_calowiec_za_okolo_950_zlotych-338.html

Właśnie na PLS-ie.

Opublikowano

Biały srebrny kolor i noga jak od kury :D u mnie wszytko jest czarne wiec nie walne białego :)

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...