Bezew Napisano January 20, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano January 20, 2022 Cześć, posiadam laptop ASUS F555L, który ma wbudowane 4GB RAM. Zastanawiam się w jaki sposób dobrać RAM, aby rozszerzyć go do 8GB. Czytałem coś o DDR3 i DDR3L, ale nie do końca rozumiem o co w tym chodzi. Podsyłam screeny z CPU-Z i proszę o pomoc przy wyborze kości. Z góry dzięki za pomoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano January 20, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano January 20, 2022 Laptop ma dwa sloty na RAM, więc po prostu dołożysz drugą kość: Najlepiej byłoby wejść do zakładki SPD w CPU-Z i zobaczyć, jaką masz dokładnie obecnie pamięć i dokupić taki sam moduł (na Allegro jest tego masa, sam wymieniłem walnięte 4 GB w MSI GX60 chyba za 40 zł). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano January 20, 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano January 20, 2022 @tomcug właśnie, gdy wchodzę w SPD nic tam nie ma. A wiesz może o co chodzi z DDR3 i DDR3L? Bo już trochę internetu przejrzałem, aby dowiedzieć się jaką kość tu wrzucić i jedni piszą że ma to być DDR3, a inni mówią o DDR3L i mam trochę mętlik w głowie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano January 20, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano January 20, 2022 Spróbuj HWiNFO64, a w zakładce SPD w CPU-Z być może trzeba z listy inny slot RAM wybrać i wtedy pokaże, co tam siedzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano January 21, 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano January 21, 2022 @tomcug nie wiem czy o to chodzi, ale mam coś takiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano January 21, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano January 21, 2022 Chodzi mi o taki zrzut ekranu: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proximer Napisano February 12, 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano February 12, 2022 https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/asus/x555lj#memory Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się