Skocz do zawartości

Karty Graficzne Crossfire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Windows 7 64-bit.                                GPU R7 370 Asus 2Gb 256-bit.          AMD FX 9370.                                      Asus Sabertooth 990FX R 2.0.          Kingi HyperX 1600MHz 2X 8Gb.      Zasilacz Corsair CX500 

Chcialbym zakupic karte na zlacze crossfire jednak nie wiem czy oplaca sie laczyc karty 128bit i 256bit poniewaz interesuje mnie GeForce 750 Titan. Oczywiscie jestem otwarty na propozycje innych kart nie przekraczajacych kwoty 1000PLN chociaz wolalbym zatrzymac sie na 700PLN.

Opublikowano

W takim razie jaki zestaw kart w crossfire bylby najlepszy pod reszte podzespolow no i w tym momencie cos do max 2000pln za 2GPU 

Opublikowano

A wiec ok. Poczytalem o tym i faktycznie lepiej zassac gtx980. Zmusiles mnie do tego i za to dzieki :)

Opublikowano

Jaka proponujesz i tak odbiegajac od temtu delikatnie po co w kartach jest az tyle wejsc skoro lepiej miec jedna? Tu rozchodzi sie o stream i chce jedna karte do stabilnego zapisu obrazu gry a drugiej do odtwarzania gry a nie chcem gnebic jednej 

Opublikowano

no jak to po co? Żeby ktoś mógł sobie zamontować kilka monitorów. Wiele ludzi ma takie systemy 2-3 monitorowe. 

Jakiego radeona proponuje to sam nie wiem xD Zależy czy potrzebujesz już czy możesz sie troszke wstrzymać, lada moment wychodzi vega czyli karty z wyższej półki bo do tej pory wyszły polarisy dla biedaków ;)

Z tego co ja rozumuje to procesor jest od zgrywania obrazy gry, więcej da ci zmiana procesora niż dwie karty graficzne :P 

Opublikowano

Czyli sie wstrzymam z kupnem karty a pod ta plyte nie znalazlem lepszego procka bo to socket AM3+ i tylko taki moge tam umiescic. Zreszta widze ze moj radeon ma 2 vga na co uwagi nie zwrocilem. W takim razie dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Na oryginalnych oringach nie ma szans tego zrobić, żeby było szczelne. Testowo wrzuciłem trochę grubsze z innych złączek i wygląda na szczelne, w następnym tygodniu będę miał już wszystkie części to będzie loop składany. Z minusów, nie da rady tego pogiąć więc wszystko będzie na prostych rurkach, z dużą ilością złączek kątowych 90. Kolejny minus to średnica wewnatrz, standardowe rurki mam w wymiarach 16\12 a te są 16\9.5 więc możliwe że przepływ spadnie, ale wszystko będzie na 2xd5 na zewnętrznej chłodnicy mora IV 600 poza komputerem, więc można podkręcić obroty na d5. Jak wszystko się uda z tymi rurkami to wrzucę efekt końcowy, jeśli nie to będę na zwykłych płaskich rurkach robił.
    • https://www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-wszczal-postepowanie-wyjasniajace-dot-ograniczenia-konkurencji-przy-sprzedazy-sprzetu-elektronicznego-9075242.html   Bardzo szybko korpo go sprowadzą do pionu  zmowy cenowe są cały czas w XXIw. Korpo są w wielu obszarach dogadane. Albo wyślą genialnie opłacanych prawników na niego albo pogadają z kim potrzeba z władz, albo skuteczniej ukryją dogadywanie się  Jedna z bardzo niewielu spraw co wypłynęła w temacie urządzania ludziom nowego "raju" przez korpo. 
    • Tu pełna zgoda i zrozumiałe podejście. Też uważam, że to by było najlepsze, ale widzę dwa sensowne powody, przez które autorzy testów mogą mieć inna zdanie: 1. Jest naprawdę cała masa laików, którzy kompletnie nie rozumieją czemu wyniki w 720p i 1080p są lepsze aby ocenić realne możliwości procesora. Wyobraź sobie, że robisz test przez trzy dni, masa roboty, wychodzi Ci, że 14800X3D wyprzedza Intela 999AI o 90%, cieszysz się, że jest taki wielki postęp, że coś fajnego, a potem widzisz jak jakiś filmik youtubera na YT z milionem wyświetleń mówi o Twoim teście i pada "ten gość potwierdził, że różnica to tylko 2%, więc nie ma co dopłacać". Cała praca w błoto i do tego masa ludzi ogłupiona bzdurami. 2. Zasoby. Czas. Jeśli takie wyniki interesują np. 20% Twoich widzów/czytelników, a w tym czasie możesz spożytkować czas lepiej, to możesz uznać, że testy w 1080p wystarczą.   Optymalnie by chyba było zrobić tak - testy w 720p/1080 - wybrać te, gdzie są duże różnice - zrobić w tych grach testy w 1440p i 4K - dostęp do tego dać za okienkiem "klikam, ale rozumiem, że testowanie wydajności proca ma sens tylko w 1080p" czy coś   Ale cóż. Testujący i tak zrobią jak uważają, czy nam się to podoba czy nie. No to już zależy od gry. Tak samo można nagiąć w drugą stronę, że Ryzen 5600 + 5070ti będzie szybszy niż 9800x3D plus rtx 4070 (bez Ti). Znowu dla niektórych graczy grających w  mniej mainstreamowych grach/ustawieniach/itp. znacznie lepiej wypadnie 9800x3d i 4070 niż Ryzen 7600 + 5090.  Sam do takich należałem przez poprzednie 25 lat i będę należał nadal, choć gdyby nie VR, to monitory z Pulsarem mogłyby tu sporo zmienić. Do tej pory było często tak, że jak zabraknie proca, to nic się nie da zrobić, albo tniesz detale, które psują całą imersję (pop-in) a w przypadku niemocy GPU można było iść na (owszem, często okropne) kompromisy. Wspomniałem o Pulsarze, bo spadek poniżej  X (gdzie X=fps i X=Hz na monitorze) nie oznacza takiej katastrofy, jak przy graniu z v-sync ON i stroboskopem. Z VR to już trochę skomplikowane, bo nadal liczy się przede wszystkim CPU, tylko że jak grasz w modowane gry albo jakiegoś MSFSa to 9800x3D + 2060 niekoniecznie musi wypaść lepiej od Ryzena 3600 z 5090tką, bo na jednym dasz radę pograć w 144p (bez zera!  a na drugim się porzygasz, bo nie utrzymasz FPSu komfortowego dla VRu choćby nie wiem co robić.   
    • https://videocardz.com/newz/gigabyte-launches-flagship-x870e-aorus-xtreme-x3d-ai-top-motherboard-at-1099
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...