Skocz do zawartości

"Bardzo wysokie zużycie" energi w komputerze

Recommended Posts

Komputer mam od około połowy maja 2022r. Od około 2 tygodni zacząłem grać Fivema, mały serwer niby nic wielkiego, jednak czasami po wyjściu z Fivema kiedy chciałbym sobie zagrać np w najnowszego warzone'a wyskakuje niebieski ekran mówiący, że komputer napotkał problem i trzeba go uruchomić ponownie, po ponownym uruchomieniu prawie każdy aktywny proces(np. Malwarebytes-oprogramowanie przecuw wirusowe, czy nawet menadżer zadań) co jakiś czas mają bardzo wysokie lub wysokie zużycie energi, mimo że zużycie gpu, cpu i RAM pozostaje niskie(takie jak miałem normalnie).Ponowne uruchamianie komputera nic nie daje problem zostaje aż w końcu ustępuje i pojawi się znowu tak jak w opisanej wyżej akcji.Czy jest to zainfekowanie wirusem, czy po prostu zasilacz nie daje rady?

Edytowano przez Dumqu

29 minut temu, Dumqu napisał:

prawie każdy aktywny proces(np. Malwarebytes-oprogramowanie przecuw wirusowe, czy nawet menadżer zadań) co jakiś czas mają bardzo wysokie lub wysokie zużycie energi

To w pełni normalne, to tylko wskazania systemu operacyjnego i Windows nawet przy lekkich procesach potrafi pokazywać "bardzo wysokie" zużycie energii. Niepokojące są tylko niebieskie ekrany. Możesz podać, jaki błąd się dokładnie wtedy wyświetla albo pokazać zdjęcie?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj siÄ™

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj siÄ™
  • Utwórz nowe...