Młody 72 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 2016 Thermaltake CaseMOD Invitational Season 2 - The White Eagle Siema Panowie Chciałbym podzielić się z Wami moim kolejnym work logiem, tym razem jest to coś więcej gdyż jak pewnie niektórzy z Was już wiedzą biorę udział w konkursie między narodowym 2016 Thermaltake CaseMOD Invitational Season 2. Projekt powstanie w oparciu o obudowę Core X5, która będzie bardzo mocno zmodyfikowana i postawiona na froncie. Na jej topie zagości podświetlany na czerwono biały orzeł Skąd pomysł na moda ? Otóż postanowiłem wykorzystać okazję, że jest to inicjatywa między narodowa i zdecydowałem się zainspirować naszym krajem a dokładnie legendą o jego powstaniu, pozwolę sobie na cytat z legędy "Na jednym z pagórków bracia dostrzegli ogromny, rozłożysty dąb, a na nim swoje gniazdo zbudował biały orzeł. Ten piękny ptak, na widok zbliżających się ludzi, rozpostarł skrzydła i wzbił się w powietrze. Rus pochwycił za łuk, jednak Lech powstrzymał go, gdyż uznał to za znak, by tu osiąść na stałe i założyć swój gród." Obecnie czekam na dostawę części, a więcej info i zdjęcie już niedługo! P.S Tak będę ciągnął dwa tematy na raz Na koniec ogromne podziękowania do sponsorów: Premium Partner: Sponsors: Parts list of this build: CASE: Thermaltake Core X5 CPU: Intel Core i7-6700K Motherboard: ASUS ROG MAXIMUS VIII FORMULA RAM: Avexir Red Tesla (RAM: Avexir Red Tesla on newegg.com) Graphic Cards: 2x ASUS GeForce GTX 1070 STRIX in SLI SSD: Colorfull M.2 SSD VSM100-2280 HDD: Seagate FireCuda 2TB PSU: Thermaltake Toughpower DPS G RGB 1250W Titanium Main LC Partes: CPU block: Thermaltake Pacific W3 CPU Water Block GPU blocks: Pacific V-GTX 10 Series Transparent (ASUS ROG) Radiators: 2x Thermaltake Pacific R360 Radiator Pump + Reservoir: Pacific PR22-D5 Silent Kit Reservoir/Pump Combo Bunch of Thermaltake fittings Compression: Fans: Riing 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition
Buczo 53 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 No szalony!!! Dwa tematy na raz! I oba ze świetną tematyką!
DanielYS 3 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 te pamięci wyglądają rewelacyjnie
Młody 72 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 Ciekawe jak będą wyglądały na żywo
Młody 72 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 No to szykuje się "Mały" unboxking
Młody 72 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Przed chwilą, Buczo napisał: Aż dwie obudowy??? Muszę pociachać dwie, żeby złożyć jedną sensowną całość Taka moja wizja ;)
Młody 72 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Opublikowano 24 Października 2016 Trochę unboxinguAsus Maximus VIII Formula:Asus SLI Bridge:
Buczo 53 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Fajnie CI wychodzą te fotki, ino trzeba je lekko doświetlić
Młody 72 Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 Asus GeForce GTX 1070 ROG STRIX P.S Spokojnie Panowie już powoli kończymy z fotkami, a koło środy - czwartku jak tylko wrócę od rodzinki to ruszamy z modami Wtedy opiszę więcej szczegółów
Buczo 53 Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Przecież nikt nie narzeka na zdjęcia!!! A na mody czekam z niecierpliwością!
Młody 72 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 Witajcie Panowie Mały update oraz, krótki opis tego co czeka nas w nadchodzących dniach. Otóż sprawa wygląda następująco. Jak zapewne pamiętacie projekt będzie składany w obrębie obudowy TT Core X5 czy tak zwanym "cube". Nie zostanie ona pozostawiona jednak sama sobie. Otóż zostanie ona postawiona na froncie portami I/O do góry. Ale co tak naprawdę zostanie zmodyfikowane ? Na początek zostanie wykonana "nadbudówka" z prawdopodobnie z plexi ze względu na łatwość obróbki oraz możliwość wykonania odpowiedniego podświetlenia gdyż na froncie nadbudówki swoje miejsc znajdzie podświetlone logo projektu (orzeł) wraz z napisem "3d". Tutaj taki szkic jak to będzie wyglądać z boku, żebyście wiedzieli o czym mówię w ogóle Dalej na froncie obudowy zostaną wycięte otwory (w miejsce otworów wentylacyjnych) gdzie zagoszczą dwa bardzo duże rezerwuary z plexi jeden z biały płynem a drugi z czerwony + fill porty do łatwego napełniania całego układu. W środku też czeka mnie sporo pracy, mianowicie dostosowanie obudowy do zamontowania dwóch chłodnic 360 w piwnicy oraz przemieszczenie zasilacza tak żeby był zamontowany na spodzie dzięki temu skorzystam istniejącego filtra przeciwkurzowego z ororyginalnego fortu obudowy Modyfikiacji będzie jeszcze dużo więcej, a i na pewno sporo wyjdzie po drodze jak zawsze ale to będę opisywać na bieżąco P.S sory za słabe fotki ale robione dzisiaj wieczorem na szybko bo dopiero co wróciłem z dość długiej podróży
ernig 238 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 no właśnie Młody, Ty się za robotę weź a nie tu bujloga odstawiasz ;)
Młody 72 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja lubię zaczynać "poważną" robotę jak mam już wszystkie klocki na miejscu, a do piątku powinno być all i ruszamy z koksem Ciecie gięcie itd
Buczo 53 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Wybaczamy te fotki, tylko niech ich będzie więcej, więcej hehe A tak poważnie, to zapowiada się bardzo ciekawie
ernig 238 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 bawiłem się z "nadbudówkami" w obudowach nie zawsze to dobrze wygląda . Oby Tobie wyszło to lepiej niż u mnie z drugiej strony gdyby nie ten pierwszy projekt to bym się nie bawił w przerabianie kolejnych obudów.
Młody 72 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 No po tym projekcie i po Titanium Force następny w kolejce jest projekt swojej obudowy od zera
Buczo 53 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Łomatko, nie umiesz się nudzić? ;)
ernig 238 Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 ja mam w planie jeszcze dwa projekty i idę na emeryturę
Młody 72 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja już chyba za bardzo wsiąkłem w temat już myślę na poważnie o zakupie / złożeniu CNC
Rekomendowane odpowiedzi