Skocz do zawartości

Problem z przełączeniem gry Minecraft z zintegrowanej karty graficznej na karte Nvidia 960m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie syn poprosił mnie o przełączenie zintegrowanej karty na kartę Nvidia w grze minecraft gdyż ma mało klatek na sekundę . Niestety nie wiem jak to zrobić więc proszę o pomoc.

Sprzęt to laptop : Lenovo y 700-15 

Zintegrowana karta i karta Nvidia 960 M

Opublikowano

Cóż możliwe że chodzi abyś przełączył ją w sterownikach.

Nie wiem jak jest w przypadku niewidji ale spróbuj kliknąć prawym myszkiem na ikonke gierki i powinna być gdzieś opcja w stylu "uruchom używając karty graficznej nvidia"

Opublikowano

Podejrzewam że obojętnie jak odpalasz to i tak gra chodzi na dedykowanym gpu.

Możliwe że ustawienia graficzne w grze są ustawione zbyt wysoko i procesor (lub karta) nie wyrabia. Spróbuj pobawić się odległością renderowania i innymi ustawieniami graficznymi.

Ewentualnie w opcjach gry ustawiłeś przez przypadek limit klatek :)

Opublikowano

To sporo potrwa :/

Nie mogę wstawić screena. Wyskakuje okienko z napisem  Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta.

Cytat

Musi być ten error scan ? To się do rana będzie robić.

Opublikowano

Wydaje mi sie że miałby wtedy lagi przy wczytywaniu tekstur. Skoro w innych gierkach chodzi elegancko.

A w jakich innych grach testowałeś? Najlepiej jakbyś sprawdzał w jakichś rpgach gdzie jest dużo tekstur do wczytywania.

Opublikowano

Jest jakieś rozwiązanie? To na 100 % powód? Bo w innych grach wszystko śmiga jak powinno.

Na przykład sniper elite 3 na najwyższych wszytko płynnie world of tank tak samo ponad 50 fps i najwyższe możliwe ustawienia. The forest również to samo. Jak widać sprzęt radzi sobie. No ale takie gry w porównaniu do minecrafta to bajka