Skocz do zawartości

Problem z przełączeniem gry Minecraft z zintegrowanej karty graficznej na karte Nvidia 960m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no powinieneś mieć tam wszystkie informacje o karcie graficznej (nvidii)

odpalasz program i go minimalizujesz, odpalasz giere, grasz troche, minimalizujesz ją i sprawdzasz czy karta normalnie wkręciła sie na wysokie obroty (zakładka sensors i sprawdzasz)
-GPU core clock

-GPU memory clock

-GPU load

jeśli to ostatnie będzie na niskiej wartości a taktowania będą niższe niż te na które karta powinna sie wkręcić maksymalnie to cos jest kur*a nie tak.

Opublikowano (edytowane)

Tak, to jest możliwe i normalne (60 C to bardzo mało).

Ściągnij sobie HWiNFO64, wejdź do sensorów i zrób loga podczas gry. Ten program loguje wszystko (CPU, GPU, dyski).

Podaj też wersję sterowników GPU (chyba nie było, albo oślepłem %-)).

Edytowane przez tomcug
Opublikowano

Jeżeli to nie jest bug HWiNFO, to masz aktywny tylko jeden rdzeń.

Sprawdź to (chociażby w CPU-Z). Jak rzeczywiście jest nie tak, to: msconfig -> Rozruch -> Opcje zaawansowane i odznaczasz Liczba procesorów, potem restart. Możesz też zresetować ustawienia BIOS-u, ale nie sądzę, aby były tam opcje do wyłączania rdzeni %-).

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No tak.. z tym celownikiem to literówka:)) ale beka niezła, że ten błąd żółcił ci się w oczy:D   Jeżeli chodzi o kwestię pracy z grafiką to wspomniałem o niej, żeby mieć czyste sumienie i być może taki szczegół pomoże podjąć decyzję miedzy modelem A a modelem B... Zwracam uwagę na czerń, jak wpada w ciemnoszary tam gdzie nie powinna to już jest problem, ten TV sony świetnie to ogarnia, umie ładnie balansować w tym temacie, tam gdzie trzeba dać mrok, a gdzie słońce przyjemną jasność. Na HDR mi nie zalezy, ale dolby vision (TV) i 10 bitów robią swoje, nie za bardzo mam porównanie pure 10bit oraz 10bit (8bit+FRC) wiec nie znam na to odpowiedzi, ale wiadomo, im lepsze przejścia tonalne tym lepsza jakość obrazu.  Wielkość monitora to conajmniej 27" i rozdzielczość 1440p, przez chwilę myślałem nad AOC Q27G3XMN/BK, ale z tego co przeczytałem to kąty słabe, ostatecznie musiałbym pewnie sam zweryfikować.
    • Ale to nie jest obowiązkowa zagadka to raz a dwa akurat w tej serii masa ludzi robi speedruny i dzieli się swoimi wynikamí. Są nawet osągnięcia za to.
    • Dalej to samouczek. Do prawdziwej gry jeszcze trochę
    • No, ja też w końcu zrozumiałem... nie no, prawda jest taka, że wcześniej nie dostałbym wystarczająco dużo kredytu albo w najlepszym wypadku zostałbym totalnie bez zabezpieczenia. Czy żałuję? Trochę tak, ale czasu nie cofnę... No właśnie tego się trochę boję i tak kombinuję, że to chyba ostatni dzwonek, zresztą chciałbym w końcu coś znaleźć i kupić, oczywiście w tych okolicznościach oprocentowanie raczje okresowo stałe... W sumie sporo gorsza pod względem wygody, ale z drugiej strony nie tragiczna. Sklepy trochę daleko i dojazd w inne części miasta tylko z przesiadką z centrum lub z pobliskiej głównej ulicy, ale do centrum dojazd jak na warunki mojego miasta póki co wręcz komfortowy, brak tylko blisko ulubionego Kauflanda, właściwie trzeba cała wyprawę organizować...    Perspektyw nie mam, ale rata taka będzie, nawet nieco niższa, mam nadzieję. Ale nie napiszę, ile mi zostanie na życie, bo by wszyscy tu zeszli na zawał.   No chyba już widzieliśmy w latach 2020-2023?   Panie, gdzie jest tak tanio?  Jakieś mniejsze miasto pewnie?...
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...