Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, zbliża się gwiazdka i generalnie wpadnie mi trochę kaski na kartę graficzną

obecnie mam całkiem przyzwoitego PC z 6600K i 8GB RAM ale od czasu awarii HD 6770 przełożonego ze starego kompa jadę na integrze

interesują mnie głównie gierki internetowe jak Battlefield 1 i monitor mam oczywiście FullHD

zastanawiam się nad GTX 1060 lub RX 480... niby w testach wypada lepiej Geforce ale akurat w BF 1 lepszy jest RX

i tutaj mam zagwozdkę... do tego powiedzcie mi od razu jaki model najlepiej

Opublikowano

GeForce chociaż poprawnie wyświetla czcionki na stronach internetowych. Radełon słabo z tym. Poza tym wydajnościowo to jednak jest różnica, o narzucie wspomniał gtxxor. Jak dla mnie to [cenzura] MAKAO 

Opublikowano
1 godzinę temu, Prezes Biznes napisał:

Nie, to właśnie RX wszędzie wypada lepiej (poza GTA 5). Ja wziąłem GTX 1060 dla niższego poboru prądu i wydajności w GTA 5 ale poza tym brałbym RX 480 8GB

Wszędzie, czyli tak naprawdę, to prawie nigdzie %-).

Opublikowano

to jeszcze powiedzcie jaki model we wmiare rozsądnej cenie?

asus strix jest fajny ale za drogi ;/

ten zotac bd ok? https://ithardware.pl/testyirecenzje/test_karty_graficznej_zotac_gtx_1060_amp_edition_pascal_ekonomiczny-528.html

w morelach za 1229 zł jest palit ale mnie nie przekonuje ta firma... https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1060-dual-6gb-gddr5-ne51060015j9d-774580/

Opublikowano

No właśnie NV zwiększa moc, nie technologią, lecz podkręcaniem. Oczywiście to daje wyniki, przede wszystkim w energooszczędności, ale czy dadzą radę tak w nieskończoność :) ciekawe polaris vs maxwell zegar w zegar ;) 

Opublikowano (edytowane)

co do tej energooszczędności paszczali to sie nie zgodze. jeśli oni chcą robić 1060 na odpadkach po wydajniejszych bratach to gdzie ta energooszczędność?!

Edytowane przez haha3