Skocz do zawartości

Internet światłowodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcelina
Opublikowano

Cześć, 

co sądzicie o internecie światłowodowym? Moim zdaniem to jedna z fajniejszych ofert telekomunikacyjnych, jakie są aktualnie dostępne. Ostatnio Orange wprowadziło w moim mieście coś takiego: https://swiatlowod.orange.pl/pultusk i mocno zastanawiam się nad tym, czy nie skorzystać z ich oferty, dzięki czemu będę miał możliwość spokojnego streamowania gier w sieci. Dobry internet jest do tego niezbędny, a 100Mb/s spokojnie wystarczy. 

A Wy, co o tym sądzicie? Warto inwestować w internet światłowodowy? W ogóle jak to możliwe, że kiedyś używano setek kilogramów kabla, a dzisiaj wystarczy mały, cienki drucik, żeby dać prędkość prawie 10 razy większą? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, będę wdzięczny za każdą z nich. Pozdrawiam! 

Opublikowano

Siemka.

Światłowód jest bardzo dobry, bo za tą samą kasę masz dużo szybsze prędkości, np. - nie wierzysz, to sprawdź na ich stronie;)

Orange Neostrada, internet stacjonarny: 80zł za 30-40Mb/s speed pobierania i 7-8 Mb/s wysyłania

Orange Światłowód: 80zł za 300Mb/s speed pobierania i 30 Mb/s wysyłania

Także jak tylko masz możliwość, to bierz światłowód i się nie zastanawiaj nawet ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli w tej samej cenie zwiększą prędkość to w porządku. Choć z drugiej strony 80 zł za 300Mb/s to drogo,można mieć taniej lecz nie w każdej miejscowości.Wiem że niektórzy będą zadowoleni nawet z 20Mb/s.

Opublikowano

Bloomqvist

Nie jest wcale drogo - choć to pojecie jest względne;) a np. prędkość 30-40 Mb/s w światłowodzie masz za 30-40zł, a w internecie stacjonarnym, już za 60-80zł w zależności od firmy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze to nie mam swojego zdania jako tako wyrobionego. Też sporo gram online ale w zupełności wystarcza mi internet z koby - https://www.koba.pl/internet/ . Upload i download mam zawsze na dobrym poziomie tak więc nie zmieniłbym go na pewno na żaden inny. Poza tym nawet nie wiem czy u mnie taki światłowód mają :D 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Internet Netia też jest dobry, jeśli jest dostarczany po światłowodzie. Na stronie https://netia-internet-telewizja.pl możesz sprawdzić czy twój adres jest w zasięgu światłowodu Netii. W dodatku od razu możesz sprawdzić dostępne promocje Netia na internet i telewizję.

• 1 miesiąc temu...
Gość Kalik33
Opublikowano

Dzisiaj jest wielu operatorów telekomunikacyjnych. Można przebierać w ich ofertach. Często są różne promocje u wielu z nich. Takie można znaleźć często. Widziałam na tej stronie, że Netia ma dobrą ofertę. Firma ma oddziały w całym kraju, więc warto sprawdzić ich oferty.

• 1 rok później...
Gość Internetowy23
Opublikowano

Nigdy nie wierz na słowo to co oferuje dostawca, a rzeczywistość to często bardzo duże rozbieżności z prędkością internetu. Warto poprosić o 14 dniowy test i wykonać kilka pomiarów internetu, aby wynik był rzeczywisty i dokładny. Możesz skorzystać np. z https://speedtestonline.pl

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• To nic nowego przecież. W wielu grach tak działa.    To chyba nieprawda. Z tego, co wyczytałem od graczy, przeciwnik może nas powalić, a wtedy możemy mashować przycisk, żeby wydłużyć czas, dopóki kompan nie przybiegnie nam z pomocą. QTE samo się nie przechodzi. 
    • Te Gearsy ponoc 400 baniek kosztowały Leżę i kisnę. Nic dziwnego, że "reżyser narracji" poleciał w pi*** dzień po tym, jak gra uzyskała status gold. Ten sam syf w Coalition zrobili co w HALO. Wujaszek Phill kompletnie nie miał kontroli nad wydatkami i treścią. Zobaczymy, czy cioteczka Asha poskłada to do kupy.  Tam już po Gears 4 powinni się srogo zastanowić, czy idą w dobrym kierunku.   Wracając do samej gry: od pierwszego trailera /pokazu gampeplaya MP czułem kupę do potęgi N. Co z tego, że strzelać się będzie spoko, jak pełno tryploidów kolorowych biega i psuje immersię?  Kolejne hatfu. Branża AAA właśnie się uczy jak nie robić gier i jak nie zarządzać projektami.
    • No oczywiście jeśli tak było to beknie. Na tej zasadzie to działa, możesz sobie pojeździć bez limitów, ale jak nie pilnujesz auta, jego stanu, nie dostosujesz prędkości do warunków na drodze to możesz beknąć i to grubo. Dla tego do dziś przez tyle lat działają odcinki bez limitu w Niemczech. Dzieciaki już od małego wiedzą, że na autostradzie się nie wyprzedza prawą stroną, a jak się mija znak zdejmujący ograniczenia prędkości to jest świadomość, że można i mogą lewym pasem cisnąć 200 i 250+ itd.
    • Putin mówi prawdę (na poziomie bredni Korwina), jestem pewien na 100% że Rosja nikogo nie zaatakuje.   Problem tych bredni jest taki, że: -Rosja się broni przed agresją Ukrainy i NATO, które napadły Rosję -już w 2016 było ryzyko III wojny światowej (z powodu wygranej Clinton, ale przegrała).   To generalnie brednie Korwina, ale ostatnio była dokładna i długa wypowiedź Putina (idealnie taka sama jak Korwina). Rosja to bardzo bojaźliwy kraj i wszystkiego się boi. Nikogo nie napadnie, tylko będzie się bronić przed urojonym atakiem.
    • w BMW, włączam wbudowane Navi i ono nie mówi w głośnikach tylko daje taki bipczyk,że należy skręcić itp.   Może to trzeba gdzieś włączyć albo w końcu nacisnąć przycisk sklepu w lewym górnym rogu i odblokować Navi glosowa   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...