Komputer do gier do 6 - 6,5 tys.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Jak ktoś obiecuje złote góry to wiadomo jak się kończy i to w jakiejkolwiek branży. -
Przez Wojciechhh · Opublikowano
Zrobiłem jak piszesz i faktycznie kolory są trochę lepsze/przyjemniejsze. Ale kurcze, jednak chyba za bardzo spodobał mi się OLED :D. Samsunga się boje przez krótką gwarancję ale myślałem np nad tym modelem MSI MAG 321UPX QD-OLED - czy są do niego jakieś zastrzeżenia? -
Przez VRman · Opublikowano
Zaczynają? To oni jeszcze nie opracowali systemu do wyłączenia tego całkiem i to natychmiast gdy potrzeba? Przecież to nie rosja, gdzie chcą zachowywać pozory, że wcale nie są na wojnie z innym państwem. Nie rozumiem. Znaczy rozumiem czemu to nie jest proste, ale come on. -
Przez ITprospector · Opublikowano
Ile potrwa PL2 w Twoim przykładzie? Nie ma jednoznacznej odpowiedzi w sekundach, bo zależy od fizycznej reakcji procesora, taktowania, napięcia i chłodzenia. Przy dobrym chłodzeniu (>250 W), procesor może utrzymywać PL2 nawet dłużej niż „Tau”, bo algorytm liczy średnią, a chwilowe szczyty nie spowodują natychmiastowego zejścia. Jeśli obciążenie jest stabilne na 250 W → średnia rośnie → po pewnym czasie (ok. 1–2× Tau) algorytm zacznie redukować moc w kierunku PL1. tylko Szacunkowo: Tau krótsze (np. 125) → PL2 zaczyna schodzić szybciej, średnia reaguje szybciej → może spaść do PL1 w kilkudziesięciu sekundach. Tau dłuższe (np. 253) → algorytm reaguje wolniej → PL2 może trwać znacznie dłużej, nawet >100 s, zanim moc spadnie w kierunku PL1, mimo że średnia z Tau zaczyna być wyższa od PL1. Najlepiej robić samemu testy i się przekonać, bo każdy krzem cpu, cooler, konfiguracja, obciążenie itd jest inne.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi