m1chaoo Napisano October 12 Zgłoś Udostępnij Napisano October 12 Witam, mam problem z komputerem, mianowicie podczas zwykłej pracy, przeglądania internetu, jest wszystko w porządku, natomiast gdy włączam grę (np. CS2,Wiedźmin 3,GTA V) zaledwie po kilku minutach gry nagle monitor sam się wyłącza a dźwięki z gry dalej słychać, poczytałem trochę na innych forach i stosowałem kilka porad jakie polecali m.in odinstalowanie sterowników karty graficznej (próbowałem chyba z 10 razy i nadal to samo), włożyłem także inny zasilacz by sprawdzić czy problem dalej występuje ale nadal bez zmian, testowałem też inny monitor ale dalej to samo, temperatury są dobre, testowałem komputer programem FurMark i na teście pracował 30 min i się nie wyłączał, zainstalowałem nawet Windows 11 żeby sprawdzić czy to nie wina systemu ale w nic nowego, także sam już nie wiem co robić, mam nadzieje że ktoś zdoła mi pomóc i rozwiązać problem. Poniżej specyfikacja: System: Microsoft Windows 11 Home 24H2 26100.2033 Procesor: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz Karta graficzna: Radeon RX 6600 Ram: g.skill f4-3200c16-8gis 2x8gb Płyta główna: ASRock b450m-hdv r4.0 Dysk: CT500BX500SSD1 : 500 GB Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Mateoo Napisano October 12 Zgłoś Udostępnij Napisano October 12 Mozliwe przyczyny: program do rgb np od corsara i razera są mocno problematyczne (mi corsairowe icue sprawialo problemy) jesli masz mozliwos sprawdz czy na innym kablu GPU-PSU tez ten problem wystepuje (choc skoro furmarka przechodzi positive to raczej to nie to) standardowo docisnij kabelki czy aby na pewno wszytkie są dobrze podlaczane sprawdz czy gpu dobrze "siedzi" zmieniajac monitor sprawdzales na innym kablu? np zamiast DP hdmi? wylacz ustawienia zasilania lub wybierz pelną wydajnosc - to sie nazywa plan zasilania zasilacz sie przegrzewa? wylacz geforce/nvidia experience streaming albo streaming service od nich zmień ust graf z directx11 na directx10 wylacz optymalizacje pelnoekranową mowiles ze standardzik z innych forum robiles wiec chkdsk/r i inne komendy byly uzyte? daj znac czy cokolwiek z listy powyzej pomoglo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano October 13 Zgłoś Udostępnij Napisano October 13 (edytowany) Którą wersję sterownika AMD Adrenalin masz zainstalowaną? Od kiedy występuje problem? Czy od nowości, czy od niedawna? Edytowano October 13 przez Kendi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się