Skocz do zawartości

Nowa karta graficzna jest słabsza niż stara

rzreq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem ulepszyć mój komputer więc z starego GTX 970 przerzuciłem się na rtx 4060. Gdy sprawdziłem testy fps okazało się że gtx 970 działał lepiej. Czy to normalne że gtx 970 jest lepszy niż rtx 4060? I jak mogę rozwiązać ten problem. Resetowałem już komputer, usuwałem stare sterowniki, pobierałem nowe i jest to samo.

mój komputer : 

dysk ssd 512gb

dysk ssd 1tb

8gb ram (1 kość)

Amd ryzen 5 5500 

Gigabyte B550 Gaming X V2

Zasilacz 650w msi

• 2 tygodnie później...

@AndrzejTrg to był oczywiście sarkazm  pewnie nie każdy skumał :P ja systemu nie przeinstalowywałem przechodząc z z NV na amd użyłem tylko ddu i tak sobie to działało bez problemu ponad rok, ostatnio postawiłem świeży system bo sobie wgrywałen na czysto w11 24h2. Mam u siebie nawet stacjonarkę gdzie są wgrane stery nvidii równocześnie ze sterami amd (integra nforce + hd5450) na tym samym systemie i żadne anomalie nie występują. 

Oczywiście, tylko ile ja się naczytałem że AMD złe, amd nie działa, amd sypie błędami... Ty czy inni ogarnięci choć trochę ogarną, ale laik wypowie słowa j.w. nawet w przypadku NV, i dlatego lepiej użyć DDU czy choćby formata...

A w większości przypadków to nie był problem z amd ale z człowiekiem. Z NV jest podobnie. I proszę używać interpunkcji ponieważ czytać niektórych postów nie idzie...