Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet się polskiego nie zdążył nauczyć.

8 godzin temu, crush napisał(a):

Wszyscy są dla pieniędzy. Mentzen po prostu nie dopchał się do pozycji na której można się porządnie nakraść.

Mentzen ma kasę, jemu siedzenie w Sejmie nie jest potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Czasem mam wrażenie, że ludzie bawią się w politykę jedynie po to, aby ustawić firmy należące do ich najbliższej rodziny. Jeden ustawiony kontrakt to ogromne pieniądze i kilka ustawionych pokoleń. Kto tam znajdzie, że jest jedno zero za dużo i marża to 905 procent zamiast rynkowych 5? Raz na parę lat kogoś złapią to usuwany jest z polityki i trafia do kilku zarządów spółek państwowych. 

Edytowane przez michasm
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

Oczywiście, że jest mu potrzebne bo każda ta polityczna menda chce więcej i wygodniej.

Możliwe, że tak jest. Nie wiem, co u nich siedzi w głowie, ale zasadniczo do polityki nie idą ludzie całkowicie normalni :E .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Szczególnie Mentzen który nie pobiera pensji poselskiej :rotfl2:

Chłopie co ty masz 5 lat żeby myśleć, że prawdziwa kasa to jest z pensji poselskiej? :boink: Jak zdobędą władzę to wierz mi, ze rzucą się na posady w spółkach SP, fundacyjkach i wszędzie gdzie się da :) A znając jeszcze biznesowe zacięcie panów z konfy to zrobią takie deale swoimi firmami, swoich żon i przyjaciół, wprowadzą przez lobbing jeszcze więcej korporacji... Na razie to oni zrobią wszystko aby otumanić sowich wyborców, którymi najczęściej są dzieciaki co łykają wszystko jak ten tekst o braku pobierania pensji poselskiej. Dlatego też pisałem, że w tym kontekście wierzę, że Braun czy Korwin byliby hamulcem bezpieczeństwa przed korupcją i interesikami... Dlatego się ich pozbywa... A dodatkowo pozbywają się "obciachu"...

Jak już tu pisałem jeszcze przed wyborami - choć ciężko sobie to wyobrazić to konfa jest jeszcze gorszym wyborem niż PiS. Jakby rządziła sama albo z PiS zrujnuje Polskę i to szybciej i mocniej niż PiS przez 8 lat.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubio napisał(a):

Chłopie co ty masz 5 lat żeby myśleć, że prawdziwa kasa to jest z pensji poselskiej? :boink: Jak zdobędą władzę to wierz mi, ze rzucą się na posady w spółkach SP, fundacyjkach i wszędzie gdzie się da :) A znając jeszcze biznesowe zacięcie panów z konfy to zrobią takie deale swoimi firmami, swoich żon i przyjaciół, wprowadzą przez lobbing jeszcze więcej korporacji... Na razie to oni zrobią wszystko aby otumanić sowich wyborców, którymi najczęściej są dzieciaki co łykają wszystko jak ten tekst o braku pobierania pensji poselskiej. Dlatego też pisałem, że w tym kontekście wierzę, że Braun czy Korwin byliby hamulcem bezpieczeństwa przed korupcją i interesikami... Dlatego się ich pozbywa... A dodatkowo pozbywają się "obciachu"...

Jak już tu pisałem jeszcze przed wyborami - choć ciężko sobie to wyobrazić to konfa jest jeszcze gorszym wyborem niż PiS. Jakby rządziła sama albo z PiS zrujnuje Polskę i to szybciej i mocniej niż PiS przez 8 lat.

Czekam na argumentacje, po co Mentzen mialby ryzykowac dla jakiegos przewalu na drobne, skoro ma dobrze dzialajace biznesy i 14mln (a potencjalnie jeszcze wiecej) na jedno klikniecie w BTC? Dla samego posiadania wiecej? Jakos po nim nie widac, ze ma ochote na budowe zamku w puszczy, posiadania aut po kilka baniek by przewaly na hajs mialy sens.

Ale widocznie juz tak sie mocno zagalopowaliscie w nienawisci do wszystkich, ze logiczne myslenie dawno poszlo na spacer po mleko ze starym.

Edytowane przez ryba
  • Haha 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jedno trzeba Mentzenowi przyznać - ma gadane .. A nasz rząd i poprzedni sami się non stop podkładają kłamiąc i kombinując..

Ale cały ten jego plan jak polepszyć Polskę (jako konfa) ... To może lepiej nie ..

Edytowane przez Yedi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ryba napisał(a):

Czekam na argumentacje, po co Mentzen mialby ryzykowac dla jakiegos przewalu na drobne, skoro ma dobrze dzialajace biznesy i 14mln (a potencjalnie jeszcze wiecej) na jedno klikniecie w BTC? Dla samego posiadania wiecej? Jakos po nim nie widac, ze ma ochote na budowe zamku w puszczy, posiadania aut po kilka baniek by przewaly na hajs mialy sens.

Ale widocznie juz tak sie mocno zagalopowaliscie w nienawisci do wszystkich, ze logiczne myslenie dawno poszlo na spacer po mleko ze starym.

Ale mentzen to stoi na czele... Przecież Jaro nie był też umoczony w respiratory, spółki skarbu państwa (jedynie przez "przypadek" :) dwie wieże), ale jego ludze już tak... Pisząc "mentzen" mam na myśli stado wygłodniałych do władzy wilków z konfy co zaorają Polskę korporacjami i to pewno powiązanymi z Węgrami, Turcją, rosją i białorusią... + sami wezmą co się da i gwarantuję, że zgodzą się na WSZYSTKIE socjalistyczne pomysły PiS.

Wyborcy konfy pomyślcie przez moment - jak to możliwe, ze ultra liberalna partia gospodarcza chcąca zniesienia niemal całego socjalu brata się z najbardziej socjalistyczną partią PiS jaka zniszczyła przedsiębiorców polskim ładem i wpompowała miliardy w madki+, podnosiła minimalną co skorelowane jest z ZUS i generalnie dosypywała miski ryży niewolnikom na etatach, a nie wspierała przedsiębiorców. Odpowiedź jest taka - razem z PiS zamydlili wam głowy d. maryną, a raczej d. marynem :)  i ONU i walką z LGBT po to żebyście nie myśleli o tym.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, bergercs napisał(a):

To może wreszcie zacznie płacić swoim pracownikom według normalnych stawek a nie nieco powyżej minimalnej krajowej.

Po co jeśli ciągle znajduje frajerów?

Opublikowano
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

1. Dla bogatych kasy nigdy nie jest za dużo.

2. On idzie po władzę, ale ma kretynskie poglądy na gospodarkę, prawo, społeczeństwo.

Ja nie mam pamięci złotej rybki i pamiętam 100 ustaw mentzena - z takimi pomysłami to niech na Białoruś wypieprza.

1. Myślę że dla nikogo kasy nigdy nie jest za dużo. Po prostu wchodzisz na kolejne poziomy możliwości kupienia sobie danych rzeczy. Nie psikasz się już perfumom z Rossmanna, tylko 20k dolców flakon. Nie masz Passata, tylko Bentleya, supercary itd. Później musisz pokazać swoje bogactwo co raz to dłuższym i większym jachtem, prywatnym odrzutowcem itd. Można tego wymieniać w nieskończoność. 

2. Zacznijmy od tego, że on był przepychany na studiach przez ojca który był wysoko postanowionym profesorem w Toruniu ;) Więc jego "dyplomy" mogą trącać aferką na poziomie Humanus Tumanus. 

3. Jestem ciekaw, że na Tuska dziadka krzyczą Niemiec itd. Ale pradziadek Memcena również Niemiec to cicho sza w eterze :E Może wyborcy nawet nie wiedzą. 

• Upvote 4
Opublikowano

Jest i theMr i jego teorie. Tatuś też zbudował wielomilionową firmę Mentzenowi? Albo Putin z Kremla kazał ją założyć? Co za czub. :rotfl:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Jest i theMr i jego teorie. Tatuś też zbudował wielomilionową firmę Mentzenowi? Albo Putin z Kremla kazał ją założyć? Co za czub. :rotfl:

Akurat ja zawsze miałem wrażenie, że ma cichego sponsora w swoim biznesie.

prowadzil cichą firmę księgową, a gdy wszedł w politykę to nagle wybuchły wszystkie jego biznesy naraz. Nie było tam organicznego rozwoju, tylko nagłe, bardzo duże pompowanie kasy :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Przecież z firmą mentzena było już źle... Nie pamiętacie jak miał zaległości w opłacaniu ZUSu pracowników i problemy finansowe? Jak coś pokręciłem to sorry bo piszę z pamięci ale coś tam było nie tak. Dopiero po nagłośnieniu tego, że on ma firmę księgową (właśnie wtedy) zaczął lepiej prosperować. Ja nawet do czasu tych jego problemów nawet nie wiedziałem, że ma biznes jak pewno z 80% Polaków. Dajcie mi medialną rozpoznawalność mentzena, zabierzcie uposażenie poselskie, a za tydzień będę miał 5000% więcej przychodu :) Wzorem jeśli już to może tu być Trump, pomijając jego poglądy bo rzeczywiście się dorobił bez polityki.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Akurat ja zawsze miałem wrażenie, że ma cichego sponsora w swoim biznesie.

prowadzil cucha firmę księgową, a gdy wszedł w politykę to nagle wybuchły wszystkie jego biznesy naraz. Nie było tam organicznego rozwoju, tylko nagłe, bardzo duże pompowanie kasy :) 

Musk też wydaje się równie infantylny co Mentzen. Jego biznes też obce wpływy zbudowały?

Opublikowano
Godzinę temu, Yedi napisał(a):

Jedno trzeba Mentzenowi przyznać - ma gadane .

Co ma? "Gadanę" to ma na filmikach, gdy dochodzi do normalnych rozmów, gdzie nie ma napisane na kartce "gadany" to jest tragiczny. Wpisz sobie w Google "Mentzen Lotek" bo być może tam jest źródło gadany...

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Winter napisał(a):

Musk też wydaje się równie infantylny co Mentzen. Jego biznes też obce wpływy zbudowały?

Napisałem coś takiego? 
Nie.

Jak nie masz argumentu, nie znasz się, nie masz wiedzy to przyjmij to na klatę jak dorosły facet, zamiast uciekać się do takich kiepskich chwytów. 

Ani to na temat, ani to mądre, ani ma coś  wspólnego z tym co napisałem.

Jeśli znowu masz ciężki dzień - wyloguj się. Ostatnio dostałeś bodaj bana na miesiąc jak zacząłeś do wszystkich w ten sposób pisać.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie mentzen to zero od czasu jak robił spotkania z piwem. Alkoholizm w Polsce to plaga. Zagraniczne koncerny alkoholowe odpowiadają za miliony chorób, śmierci, zabójstw na drogach i nikt z tym nic nie robi, a polityk promuje picie wśród najmłodszych Polaków. Dla mnie to ZERO. Tak jak przestałem szanować Palikota czy Wojewódzkiego i innych celebrytów za promowanie etanolu, ale im można trochę więcej wybaczyć tak politykowi już nie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

To może wreszcie zacznie płacić swoim pracownikom według normalnych stawek a nie nieco powyżej minimalnej krajowej.

To moze zaczniesz lepiej sprawdzac informacje? Bo to byla oferta dla ASYSTENTOW od robienia kawy, kserowania i ukladania dokumentow - czyli robota dla debili, a nie osob, ktore zarabiaja kase w tej firmie. Napisales tak tego posta, jakby kazdy tam pracowal na minimalnej.