Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale dlaczego? On nic nie zrobił, tylko gada wszystko tak, aby było w interesie russkich.

Mówi wszystko wbrew establishmentowi. Niziny to łykają.

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ale dlaczego? On nic nie zrobił, tylko gada wszystko tak, aby było w interesie russkich.

Gaśnica zrobiła swoje, a poza tym to nie wiem. Przed 2022 był w miarę proukraiński ale w momencie gdy trend sympatii się odwrócił to on też. Populizm i tyle

Opublikowano

Jaki trend się odwrócił? Przed 22 przeciętny polak miał stosunek ambiwalentny do Ukrainy. Nie pałaliśmy do nich nienawiścią, byli nam raczej obojętni.

Po 22 zaczęto im współczuć.

Jego elektorat to od zawsze skrajne, nacjonalistyczne małpoludy. Oni raczej Ukraińców nigdy nie lubili bo UPA, Wołyń, etc. To ja tu kompletnie logiki nie widzę. Przy czym nie nudzi mi się na tyle żeby sprawdzać czy wypowiedzi tego kmiota sprzed 22 rzeczywiście były bardziej pro-ukraińskie.

Opublikowano

Błagam. xD

Jeszcze mi napisz bajkę na dobranoc jak on poszedł do polityki bo z niego taki ideowiec.

Polityka to świetne miejsce do nawiązywania kontaktów. Nawet jak się jest na dnie jak konfa.

Opublikowano
12 minut temu, crush napisał(a):

Błagam. xD

Jeszcze mi napisz bajkę na dobranoc jak on poszedł do polityki bo z niego taki ideowiec.

To kto Twoim zdaniem nie jest w polityce dla pieniędzy? Tylko nie w formie bajki bo wstałem 2 godziny temu.

13 minut temu, crush napisał(a):

Polityka to świetne miejsce do nawiązywania kontaktów. Nawet jak się jest na dnie jak konfa.

Nie twierdzę, że nie ale pisałem o pieniądzach a nie o poznawaniu ludzi.

Opublikowano

Nawet się polskiego nie zdążył nauczyć.

8 godzin temu, crush napisał(a):

Wszyscy są dla pieniędzy. Mentzen po prostu nie dopchał się do pozycji na której można się porządnie nakraść.

Mentzen ma kasę, jemu siedzenie w Sejmie nie jest potrzebne.

Opublikowano (edytowane)

Czasem mam wrażenie, że ludzie bawią się w politykę jedynie po to, aby ustawić firmy należące do ich najbliższej rodziny. Jeden ustawiony kontrakt to ogromne pieniądze i kilka ustawionych pokoleń. Kto tam znajdzie, że jest jedno zero za dużo i marża to 905 procent zamiast rynkowych 5? Raz na parę lat kogoś złapią to usuwany jest z polityki i trafia do kilku zarządów spółek państwowych. 

Edytowane przez michasm
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, crush napisał(a):

Oczywiście, że jest mu potrzebne bo każda ta polityczna menda chce więcej i wygodniej.

Możliwe, że tak jest. Nie wiem, co u nich siedzi w głowie, ale zasadniczo do polityki nie idą ludzie całkowicie normalni :E .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Szczególnie Mentzen który nie pobiera pensji poselskiej :rotfl2:

Chłopie co ty masz 5 lat żeby myśleć, że prawdziwa kasa to jest z pensji poselskiej? :boink: Jak zdobędą władzę to wierz mi, ze rzucą się na posady w spółkach SP, fundacyjkach i wszędzie gdzie się da :) A znając jeszcze biznesowe zacięcie panów z konfy to zrobią takie deale swoimi firmami, swoich żon i przyjaciół, wprowadzą przez lobbing jeszcze więcej korporacji... Na razie to oni zrobią wszystko aby otumanić sowich wyborców, którymi najczęściej są dzieciaki co łykają wszystko jak ten tekst o braku pobierania pensji poselskiej. Dlatego też pisałem, że w tym kontekście wierzę, że Braun czy Korwin byliby hamulcem bezpieczeństwa przed korupcją i interesikami... Dlatego się ich pozbywa... A dodatkowo pozbywają się "obciachu"...

Jak już tu pisałem jeszcze przed wyborami - choć ciężko sobie to wyobrazić to konfa jest jeszcze gorszym wyborem niż PiS. Jakby rządziła sama albo z PiS zrujnuje Polskę i to szybciej i mocniej niż PiS przez 8 lat.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubio napisał(a):

Chłopie co ty masz 5 lat żeby myśleć, że prawdziwa kasa to jest z pensji poselskiej? :boink: Jak zdobędą władzę to wierz mi, ze rzucą się na posady w spółkach SP, fundacyjkach i wszędzie gdzie się da :) A znając jeszcze biznesowe zacięcie panów z konfy to zrobią takie deale swoimi firmami, swoich żon i przyjaciół, wprowadzą przez lobbing jeszcze więcej korporacji... Na razie to oni zrobią wszystko aby otumanić sowich wyborców, którymi najczęściej są dzieciaki co łykają wszystko jak ten tekst o braku pobierania pensji poselskiej. Dlatego też pisałem, że w tym kontekście wierzę, że Braun czy Korwin byliby hamulcem bezpieczeństwa przed korupcją i interesikami... Dlatego się ich pozbywa... A dodatkowo pozbywają się "obciachu"...

Jak już tu pisałem jeszcze przed wyborami - choć ciężko sobie to wyobrazić to konfa jest jeszcze gorszym wyborem niż PiS. Jakby rządziła sama albo z PiS zrujnuje Polskę i to szybciej i mocniej niż PiS przez 8 lat.

Czekam na argumentacje, po co Mentzen mialby ryzykowac dla jakiegos przewalu na drobne, skoro ma dobrze dzialajace biznesy i 14mln (a potencjalnie jeszcze wiecej) na jedno klikniecie w BTC? Dla samego posiadania wiecej? Jakos po nim nie widac, ze ma ochote na budowe zamku w puszczy, posiadania aut po kilka baniek by przewaly na hajs mialy sens.

Ale widocznie juz tak sie mocno zagalopowaliscie w nienawisci do wszystkich, ze logiczne myslenie dawno poszlo na spacer po mleko ze starym.

Edytowane przez ryba
  • Haha 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jedno trzeba Mentzenowi przyznać - ma gadane .. A nasz rząd i poprzedni sami się non stop podkładają kłamiąc i kombinując..

Ale cały ten jego plan jak polepszyć Polskę (jako konfa) ... To może lepiej nie ..

Edytowane przez Yedi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ryba napisał(a):

Czekam na argumentacje, po co Mentzen mialby ryzykowac dla jakiegos przewalu na drobne, skoro ma dobrze dzialajace biznesy i 14mln (a potencjalnie jeszcze wiecej) na jedno klikniecie w BTC? Dla samego posiadania wiecej? Jakos po nim nie widac, ze ma ochote na budowe zamku w puszczy, posiadania aut po kilka baniek by przewaly na hajs mialy sens.

Ale widocznie juz tak sie mocno zagalopowaliscie w nienawisci do wszystkich, ze logiczne myslenie dawno poszlo na spacer po mleko ze starym.

Ale mentzen to stoi na czele... Przecież Jaro nie był też umoczony w respiratory, spółki skarbu państwa (jedynie przez "przypadek" :) dwie wieże), ale jego ludze już tak... Pisząc "mentzen" mam na myśli stado wygłodniałych do władzy wilków z konfy co zaorają Polskę korporacjami i to pewno powiązanymi z Węgrami, Turcją, rosją i białorusią... + sami wezmą co się da i gwarantuję, że zgodzą się na WSZYSTKIE socjalistyczne pomysły PiS.

Wyborcy konfy pomyślcie przez moment - jak to możliwe, ze ultra liberalna partia gospodarcza chcąca zniesienia niemal całego socjalu brata się z najbardziej socjalistyczną partią PiS jaka zniszczyła przedsiębiorców polskim ładem i wpompowała miliardy w madki+, podnosiła minimalną co skorelowane jest z ZUS i generalnie dosypywała miski ryży niewolnikom na etatach, a nie wspierała przedsiębiorców. Odpowiedź jest taka - razem z PiS zamydlili wam głowy d. maryną, a raczej d. marynem :)  i ONU i walką z LGBT po to żebyście nie myśleli o tym.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, bergercs napisał(a):

To może wreszcie zacznie płacić swoim pracownikom według normalnych stawek a nie nieco powyżej minimalnej krajowej.

Po co jeśli ciągle znajduje frajerów?

Opublikowano
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

1. Dla bogatych kasy nigdy nie jest za dużo.

2. On idzie po władzę, ale ma kretynskie poglądy na gospodarkę, prawo, społeczeństwo.

Ja nie mam pamięci złotej rybki i pamiętam 100 ustaw mentzena - z takimi pomysłami to niech na Białoruś wypieprza.

1. Myślę że dla nikogo kasy nigdy nie jest za dużo. Po prostu wchodzisz na kolejne poziomy możliwości kupienia sobie danych rzeczy. Nie psikasz się już perfumom z Rossmanna, tylko 20k dolców flakon. Nie masz Passata, tylko Bentleya, supercary itd. Później musisz pokazać swoje bogactwo co raz to dłuższym i większym jachtem, prywatnym odrzutowcem itd. Można tego wymieniać w nieskończoność. 

2. Zacznijmy od tego, że on był przepychany na studiach przez ojca który był wysoko postanowionym profesorem w Toruniu ;) Więc jego "dyplomy" mogą trącać aferką na poziomie Humanus Tumanus. 

3. Jestem ciekaw, że na Tuska dziadka krzyczą Niemiec itd. Ale pradziadek Memcena również Niemiec to cicho sza w eterze :E Może wyborcy nawet nie wiedzą. 

• Upvote 4
Opublikowano

Jest i theMr i jego teorie. Tatuś też zbudował wielomilionową firmę Mentzenowi? Albo Putin z Kremla kazał ją założyć? Co za czub. :rotfl: