ShadowMan Opublikowano Niedziela o 21:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:46 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Ale jesteście WYlogowani zupełnie? Jako noname? Jak się wyloguje całkowicie, to wtedy faktycznie można już normalnie przeglądać wszystkie działy, no ale nie można wtedy już dodać żadnej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS Opublikowano Niedziela o 21:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:47 Mam! @Filip454 https://forum.pclab.pl/user/33700-filip454/ https://forum.pclab.pl/topic/1379198-zamknięcie-forum/page/66/?tab=comments#comment-17332341 " Jak chcecie oglądać PCLab.pl jako wersję live to otwieracie poniższy VBS i odpalacie IE. Na IE pięknie działają wszystkie działy, warto to nagłośnić. https://forum.ithardware.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=3363&key=e60d9d039f2aeb46d739d049f0e628ff " Sprawdzone, działa, jest dostęp do wszystkiego. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano Niedziela o 21:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:48 No no tak ma to działać. Wygaszac forum, a nie budować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano Niedziela o 21:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:57 17 minut temu, ShadowMan napisał(a): Też tak macie na forum PCLaba, że możecie normalnie wejść tylko na stronę główną, a po kliknięciu w jakikolwiek dział zamiast strony wyskakuje wam coś takiego? Niestety tak nas załatwili, że nawet nie można dla wspominek chociaż sobie na pożegnanie sprawdzić co ciekawsze topici czy zwyczajnie popisać jeszcze trochę na całym forum. Chociaż zamykają na koniec miesiąca. To jest moim zdaniem wyjątkowa podłość wobec nas wszystkich. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilKillaruna Opublikowano Niedziela o 21:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:59 Komuś bardzo zależało na maksymalnym utrudnieniu przeglądania forum. Przepraszam, że nazwę to po imieniu, ale wygląda to albo na niekompetencję przy blokadzie rejestracji, albo sabotaż. 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMan Opublikowano Niedziela o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:00 1 minutę temu, Kelam napisał(a): Niestety tak nas załatwili, że nawet nie można dla wspominek chociaż sobie na pożegnanie sprawdzić co ciekawsze topici czy zwyczajnie popisać jeszcze trochę na całym forum. Chociaż zamykają na koniec miesiąca. To jest moim zdaniem wyjątkowa podłość wobec nas wszystkich. A Piła jeszcze jaki bezczelny. Próbuje na użytkownikach PCLaba rozkręcić nowy biznes na swoim martwym forum. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano Niedziela o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:00 Dla mnie ewidentnie sabotaż = utrudnianie życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt_34 Opublikowano Niedziela o 22:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:02 Chcą, żebyśmy jak najszybciej się wynieśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano Niedziela o 22:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:02 2 minuty temu, ShadowMan napisał(a): A Piła jeszcze jaki bezczelny. Próbuje na użytkownikach PCLaba rozkręcić nowy biznes na swoim martwym forum. Jak czytałem wczoraj te jego nocne wywody, to musiałem serio się spiąć, żeby mu nie pojechać. Nie chciałem na koniec robić wojny z było, nie było - kluczową postacią swojego czasu dla pclab. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strutter Opublikowano Niedziela o 22:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:03 @Dirian Dziękuję za krytykę. Na przyszłość będę wdzięczny za komunikację w przeznaczonych do tego tematach np. tutaj oraz pw. Mało tego, w tej konkretnej sytuacji miałem dylemat, zaś "waga" Twojego komentarza sprawiła, że dokonałem edycji. Tematem zajmuję się od 2007 roku, dla mnie samego nie jest jasne czemu tak długo. Pisałem artykuły dla różnych tytułów, których redaktorzy mogą mnie kojarzyć ze spotkań branżowych z poprzedniej dekady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilKillaruna Opublikowano Niedziela o 22:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:10 Z Pawłem to jest ogólnie o tyle ciekawa sprawa, że jako Ojcu Założycielowi powinno mu się mimo wszystko podziękować. Gdyby nie zdecydował się na założenie PCL, być może wielu z Was by tu nie było. Może też nie mielibyście takiej wiedzy w dziedzinie komputerowej. Gdyby nie sprzedał PCL, nie widzielibyście jak bardzo potrafi człowieka życie przycisnąć w oparciu o złe decyzje, aby sprzedać własne "dziecko". Gdyby RASP nie zamordował tego po kolei, nie widzielibyście tak jaskrawo jak wygląda najczystszy kapitalizm i jak bardzo korpo z zagranicznym kapitałem ceni sobie dorobek kolektywnej pracy tysięcy ludzi. To są mimo wszystko ciekawe rzeczy, bo uczące na cudzych błędach i złych decyzjach prawdziwej wartości rzeczy. 2 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioszek Opublikowano Niedziela o 22:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:14 Czy na tym forum można sobie wyłączyć chatboxa? albo zmniejszyć pole robocze na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano Niedziela o 22:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:15 Dla mnie, najbardziej niebywały jest pkt 3. Że ktoś mimo wszystko, nie chciał tego zmonetyzować. Moim zdaniem, to jest wyłącznie przez niewiedzę, jak "cenną rzecz" wywala się w kibel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano Niedziela o 22:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:15 1 minutę temu, Spioszek napisał(a): Czy na tym forum można sobie wyłączyć chatboxa? albo zmniejszyć pole robocze na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS Opublikowano Niedziela o 22:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:18 7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Moim zdaniem, to jest wyłącznie przez niewiedzę, jak "cenną rzecz" wywala się w kibel. Jakże się mylisz Oni bardzo dobrze wiedzą co jest na forum i kto jest na forum, to gigantyczna encyklopedia wiedzy i armia ludzi którzy mają WIEDZĘ I DOŚWIADCZENIE. W dzisiejszym świecie celebrytów i innych inluencerów youtubujących i tiktokujących NIE MA MIEJSCA NA FAKTY I PRAWDĘ. Wierz mi że oni wiedzą co robią i ROBIĄ TO Z PREMEDYTACJĄ 2 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano Niedziela o 22:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:20 Tym bardziej przykro. Niemniej czuje się teraz członkiem podziemia wywrotowego. Nie damy się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowMan Opublikowano Niedziela o 22:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:22 10 minut temu, EvilKillaruna napisał(a): Z Pawłem to jest ogólnie o tyle ciekawa sprawa, że jako Ojcu Założycielowi powinno mu się mimo wszystko podziękować. Gdyby nie zdecydował się na założenie PCL, być może wielu z Was by tu nie było. Może też nie mielibyście takiej wiedzy w dziedzinie komputerowej. Gdyby nie sprzedał PCL, nie widzielibyście jak bardzo potrafi człowieka życie przycisnąć w oparciu o złe decyzje, aby sprzedać własne "dziecko". Gdyby RASP nie zamordował tego po kolei, nie widzielibyście tak jaskrawo jak wygląda najczystszy kapitalizm i jak bardzo korpo z zagranicznym kapitałem ceni sobie dorobek kolektywnej pracy tysięcy ludzi. To są mimo wszystko ciekawe rzeczy, bo uczące na cudzych błędach i złych decyzjach prawdziwej wartości rzeczy. Fakt, za założenie PCLaba chwała mu, ale po tym jak sprzedał PCL Onetowi zaczął przeginać pałę, a już szczytem było wyzywanie użytkowników od pasożytów. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano Niedziela o 22:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:27 Z drugiej strony ja bym aż tak nie dramatyzował tej korporacyjnej decyzji. Zwróćmy uwagę, że technicznie rzecz biorąc przesiadka na ITH oznacza raczej podwyższenie standardu, przynajmniej w zakresie administracji. Duża część zawartości PCLaba była mocno przeterminowana. Najcenniejsze i w miarę aktualne rzeczy zostaną na pewno przeniesione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmileYMaN Opublikowano Niedziela o 22:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:33 Pamiętajcie, że forum tworzą ludzie - większość z nas przeniosła się już na ITH - społeczność się lekko przesiała, ale to tylko możliwość do stworzenia wspólnie jeszcze lepszego miejsca, na które realnie mamy na ten moment wpływ. Społeczność tworzą ludzie, a nie miejsce i mam przeczucie, że będzie lepiej niż było pozostaje robić kopie tematów istotnych, otwierać te popularne tutaj i shitpostować 2 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirian Opublikowano Niedziela o 22:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 22:41 29 minut temu, Strutter napisał(a): @Dirian Dziękuję za krytykę. Na przyszłość będę wdzięczny za komunikację w przeznaczonych do tego tematach np. tutaj oraz pw. Mało tego, w tej konkretnej sytuacji miałem dylemat, zaś "waga" Twojego komentarza sprawiła, że dokonałem edycji. Tematem zajmuję się od 2007 roku, dla mnie samego nie jest jasne czemu tak długo. Pisałem artykuły dla różnych tytułów, których redaktorzy mogą mnie kojarzyć ze spotkań branżowych z poprzedniej dekady. Rozumiem, to trochę tłumaczy sytuację i dzięki za odpowiedź. Generalnie zestawy które składasz są w większości poprawne, niekiedy bardzo dobre innym razem trochę mniej, ale czasem wleci tam jakiś byk i zauważyłem to (zresztą nie tylko ja) już na PClabie. Teraz RAM podmieniony, ale czemu kości z tak wysokim CL? Za podobną kasę są pamiątki z niższym CL30 Chodzi mi o to, że jak zestaw jest podpięty pod polecany to wg mnie powinien być bliski ideału. Nie twierdzę, że ja składam zestawy idealne, bo każdy może mieć swoje uwagi i każdy ma prawo do błędu, ale przynajmniej można o tym podyskutować w tematach i się wzajemnie naprostować. Twoj temat jest zaś zamknięty i tyle z dyskusji. Ktoś kto wchodzi na forum i się nie zna, zamówi taki zestaw jako oficjalnie polecony i oczywiście będzie on działał, ale nie zawsze będzie w pełni optymalny za daną kasę. Mogę napisać na PW co mi się nie podoba, ale przecież nie będę co miesiąc sprawdzał czy to co wrzucasz trzyma się kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winter Opublikowano Niedziela o 23:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:14 51 minut temu, ShadowMan napisał(a): Fakt, za założenie PCLaba chwała mu, ale po tym jak sprzedał PCL Onetowi zaczął przeginać pałę, a już szczytem było wyzywanie użytkowników od pasożytów. Powaga? Kiedy tak ich nazwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strutter Opublikowano Niedziela o 23:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:16 @Dirian Do każdego poradnika tworzę oddzielny temat do dyskusji by zachować porządek w temacie głównym tzn. by nie zawierał komentarzy sprzed kilku lat jako post #2, #3 etc. Staram się by był widoczny także poprzez link na samej górze poradnika (tuż pod "Powiązane tematy:" na czerwono). Dokładnie tak samo było na Labie, odnoszę się osobiście do wszystkiego co do mnie dotrze. Po owocnej dyskusji wchodzi edycja. Mamy identyczne podejście do traktowania "swoich" zestawów jak i poczucia zobowiązania wynikającego z przyklejenia. Będzie dobrze, możesz pisać PW, w pozostałe miesiące również czuwa społeczność ITH. Co do ramów, cennik wygląda tak: 415 zł - 6000 CL36 419 zł - 5600 CL30 425 zł - 6000 CL30 Obecnie wybrana opcja to 415 zł. Jeśli dobrze rozumiem, chodzi o opcję 425 zł. Wychodziłem z założenia, że wystarczy zabawa w UEFI i dycha w kieszeni. Tym niemniej, duża część osób mogłaby tego nie zrobić, więc jestem otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilKillaruna Opublikowano Niedziela o 23:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:17 @Winter Dawno temu za czasów jeszcze działania portalu PCL i rozkręcania Intel Core Club. Nazwał tak ludzi oglądających PCL z adblockiem, którzy czerpali korzyści z contentu, ale nie pozwalali zarabiać na reklamach i w ten sposób korzystali z portalu "za darmo". Z drugiej strony użytkownicy często podkreślali, że reklamy były szczególnie inwazyjne i przeszkadzały w swobodnym dostępie do treści. Nie pamiętam czy nie było to już po przejęciu przez Onet, który wtedy słynął właśnie z obsmarowywania wszystkiego reklamami. 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winter Opublikowano Niedziela o 23:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:19 Teraz, EvilKillaruna napisał(a): @Winter Dawno temu za czasów jeszcze działania portalu PCL i rozkręcania Intel Core Club. Nazwał tak ludzi oglądających PCL z adblockiem, którzy czerpali korzyści z contentu, ale nie pozwalali zarabiać na reklamach i w ten sposób korzystali z portalu "za darmo". Z drugiej strony użytkownicy często podkreślali, że reklamy były szczególnie inwazyjne i przeszkadzały w swobodnym dostępie do treści. Nie pamiętam czy nie było to już po przejęciu przez Onet, który wtedy słynął właśnie z obsmarowywania wszystkiego reklamami. Chyba sobie przypomniałem, bo to było naprawdę dawno temu. Pamiętam te reklamy. Na cały ekran i bardzo głośne. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS Opublikowano Niedziela o 23:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Niedziela o 23:19 @EvilKillaruna Tak, faktycznie było coś takiego.... później wyparowało. Dzizas ale to dawno było (Intel Core Club). 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi