Monitory OLED - temat zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez oldfashioned · Opublikowano
A jak to u Ciebie lokalnie wyglada? Bo u mnie najtansza DOSTEPNA 5090 to teraz 3484e, czyli 1000e up. w 5 miesiecy. Gigabyte Gaming OC -
Przez Fatality · Opublikowano
1k w górę przez ~miesiąc to tak mało? Karta niby nieopłacalna, ale biorąc pod uwagę OC + ceny 5090 + braki w dostępności kart na najbliższe 2 lata to już perspektywa się zmienia. Do tego wygląda jakby 5070ti również zostanie ograniczone w produkcji i ich dostepnosc bedzie nikła. Wtedy mamy 5070 ---> 5080 ---> zajechane 4090 z drugiej ręki ---> 5090 od scalperów -
Przez MarcoSimone · Opublikowano
Stapasz po cienkim gruncie Bro. Zabawy w OC tylko w ramach def limitów. I tutaj wkraczają do gry mozliwości schłodzenia 9800X3D i max stabilny UV przez curve (aida, ycruncher). Moje CLC trzyma 5500Mhz w grach ale AIO by nie dało rady. Bawiłem się w rekordy w benchmarkach. Aby 5600Mhz trzymało w CB23, musiaałem dać -50 curve (stabilne tylko w CB23) i wychłodzić ciecz w układze do -0,5C, otwierając okno przy mrozach. Inaczej zegar spadał bo dobijał def limitu. Nieruszaj TDC, EDC, PPT, jesli chcesz aby procek pożył. One potrafią umrzeć na def nastawach. -
Przez Qrdello · Opublikowano
Jak składasz od podstaw to może i tak. Ale jak upgradujesz, to już za 30% wyższą cenę masz 15-20% wydajności. Zresztą, te 15-20 to i tak są optymistyczne scenariusze. Dobrze podkręcisz 5070ti i do fabryki 5080 wprawdzie nie dojedzie, ale dystans się skróci.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi