Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Kazdy oled ma w opcjach "peak brightnes" i do SDR trzeba go wylaczyc, zeby miec stala jasnosc w kazdym oknie, bedzie ona wtedy max 250nitow.

AOC ma Uniform brightness (czy jakoś tak) i działa odwrotnie, jak wyłączysz to jasność skacze, jak włączysz to jest niższa i równa zawsze :E 

Opublikowano

U mnie po ostatnim nieudanym teście, teraz trafiło na HP OMEN Transcend 32 (4K) https://www.hp.com/pl-pl/gaming-pc/displays/omen-transcend32.html i jestem bardzo zadowolony. 
Monitor ma tryb profesjonalny i "gaming", fajny KVM i bardzo dobrze współpracuje z MacBookiem (140W zasilanie przez USB-C podłączone do monitora, więc mniej kabli). Minus to ogromny zasilacz, no ale w takim przypadku jakiś kompromis musiał być

Opublikowano

Warto. :cool:

Niby mam oleda (TV) już tyle czasu ale jednak to samo w monitorze to jest bajka.

Gry wyglądają fenomenalnie, chociaż tutaj częściowo to zasługa 4K. Płynność, szybkość samej matrycy to prawdziwy game changer.

Naprawdę polecam chociaż przetestować.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobra beka nie jest zła.

Kiedyś bylem świadkiem jak sprzedawca wcisną ekspozycyjnego OLED'a który miał przegrane prawie 10 tys. godzin wmawiając klientom ze załatwi wymianę panelu.

Nie muszę mówić chyba jaka bekę ze sklepu pocisnęło LG jak się "zgłosili"... Ostatecznie TV został oddany i poleciał na przemiał.

• Haha 3