xPietrucha 0 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 7 minut temu, Zachy napisał(a): Mozesz jesli kazde z nich ma osobne konto. To jak to w koncu z premiera sklepowa 15 czy 17? Mysle czy juz lykac czy czekac na obnizki cen pierwsze wedlug mindfactory to o 15
Umpero 132 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada @xPietrucha może 15:00 UTC? Wtedy by wychodziło plus te 2 godziny.
tomcug 358 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 10 minut temu, Piła napisał(a): ... I po co ciągniesz dalej temat? Sprawa zakończona.
muszka 87 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 10 minut temu, Zachy napisał(a): Mysle czy juz lykac czy czekac na obnizki cen pierwsze Jak dadzą -100zł na święta to będzie sukces. Nie wydaje mi się by sklepy miały powody za dużo obniżać jak będą świetnie schodziły bo procek nie ma konkurencji.
xPietrucha 0 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 2 minuty temu, Umpero napisał(a): @xPietrucha może 15:00 UTC? Wtedy by wychodziło plus te 2 godziny. generalnie seria 9000 tez wyszla o 15 wiec wydaje mi sie ze z 9800x3d bedzie tak samo
Zachy 93 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 11 minut temu, Umpero napisał(a): Na x-komie z kolei w pytaniach i odpowiedziach ludzie piszą coś o 19:00... W pytaniach to sobie moga i 24 wpisac. Wg info z overclock to mindfactory.de zaczyna sprzedaż o 15 Kurde koncze prace o 15, bedzie trzeba sie przygotować:) i szukac gdzie beda mieli choc trochr twniej
wkamil73 9 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada A podobno u AMD im później tym lepsze biny
wrobel_krk 207 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Później to puszcza 9700x3d z odpadów po 9800x3d:) jak w ciągu 3 miechów to coś dla mnie będzie;)
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada X-kom dodał notkę na stronie sklepu że wysyłka od jutra.
Piła 11 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 5 minut temu, tomcug napisał(a): I po co ciągniesz dalej temat? Sprawa zakończona. Spoko, w międzyczasie dopisałeś posta, zanim dodałem swojego. Wracając do samego CPU, to jedno mnie zastanawia, czy przełożenie cache nad rdzenie miało jakiś wpływ na wydajność czy to tylko zabieg techniczny istotny dla tmperatur?
wrobel_krk 207 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 1 minutę temu, Umpero napisał(a): @Zachy ciekawe czy wysyłają do PL? Przez pośrednika np https://bodycar1.com/7559-wysylka-paczek-niemcy-polska-paczkomat-max-wymiar-41x38x64-
Zachy 93 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Jak wysylka od jutra to lipa Chyba ze nadal maja opcje paczkomatow weekendowych za drobna doplata
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada @Umpero Trzeba mieć jeszcze salon blisko
wrobel_krk 207 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada 1 minutę temu, Piła napisał(a): czy przełożenie cache nad rdzenie miało jakiś wpływ na wydajność czy to tylko zabieg techniczny istotny dla tmperatur Pod rdzenie, nie nad:) Dodatkowa pamięć L3 jest umieszczona pod zamiast nad blokiem CCD, pozwalając na lepsze odprowadzanie ciepła Zabieg istotny dla wydajności bo odprowadzanie ciepła się bardzo poprawiło, co pozwala na wyższe napięcia i zegary:) Cytat AMD has identified that cores are less sensitive to temperature than the 3D V-Cache. By flipping the orientation, the cores encounter significantly less thermal resistance – 46% less, according to AMD – which translates to cooler operating temperatures and, consequently, higher clock speeds. 46% mniejszy opór termiczny
bourne2008 50 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada (edytowane) Co do XKOM to znaczy tylko tyle, że dostawa jest drodze i czekają na wjazd na magazyn. A to może być o dowolnej godzinie dlatego wysyłka od jutra. A jak coś się spierniczy po drodze to i z tego będzie lipa. Edytowane 7 Listopada przez bourne2008
Zachy 93 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada W sumie fakt. Zobaczymy gdzie te procki dzis sie pojawia Pewnie pierwszy rzut bedzie morele,x-kom, Komputronik, media expert i amazon:S moze sferis
sniper76 43 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Jak na razie w X-kom wisi ze statusem "przed premierą"
Zachy 93 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Ja mam dosc blisko salon x-kom w Gdansku, a kawałek dalej salon morele i obok gral
razz1 1 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada Żeby nie było jak z intelem ze tydzień po premierze dalej były problemy z zakupem
Umpero 132 Opublikowano 7 Listopada Opublikowano 7 Listopada @Zachy a od kiedy morelowi mają salony? Przecież w związku z pandemią pozamykali swoje netpunkty.
Rekomendowane odpowiedzi