PiPoLiNiO 239 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mały offtop, ziomek który kupił ode mnie 7950X3D, kupił ze sklepu NOWĄ płytę 3
mimuszek 68 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu nie było plasticzku zabezpieczajacego ? może wcale nie taka nowa
PiPoLiNiO 239 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A nie wiem czy był plastik, nie zapytałem. Ogólnie 2 piny były do prostowania. Stwierdził, że prostuje bo nie ma czasu marnować kolejnych dni. No cóż, oby działało Bo zjara moją dobrą sztukę 😔
bourne2008 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szacuneczek, bo te piny są malutkie że bez mikroskopu bym nie dał rady PS. ASUS wypuścił dziś biosy do płyt x870 z AGESĄ 1.2.0.2B. Internety milczą co ta nowa AGESA wnosi.
PiPoLiNiO 239 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @bourne2008 Pisał, że specjalnie pojechał lupę kupić :p Źle nie wyszło. Miał jeszcze trochę podnieść bo widać światło inaczej pada. 1
wrobel_krk 139 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @PiPoLiNiOJak bez osłony to pewnie ze zwrotu, zapytaj, a jaki sklep? Generalnie wiem że leży kontrola jakości dziś ale krzywe piny w nowej płycie? Dobra normalnie na reddcie są przypadki:
Pitt_34 77 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nowa to ona na pewno nie była, widać po rysach Raczej ktoś zwrócił i poszła jako nowa. 1
bourne2008 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Aż mi się przypomniał ten odcinek... w którym jakiś koleś przejechał szmatą po tych pinach bo czyścił socket z pasty 7950X3D poległ. Edytowane 2 godziny temu przez bourne2008
PiPoLiNiO 239 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Pitt_34 napisał(a): Raczej ktoś zwrócił i poszła jako nowa. Też tak myślę. Ostatnio standardzik w naszych sklepach. 2
galakty 137 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Morele? Widać ewidentnie że nie jest nowa, ja bym w życiu tego nie akceptował, tylko zwrot i niech się bujają... nawet postraszyć jakimś rzecznikiem, niech się ogarną. I od razu na Wykop.
mimuszek 68 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, bourne2008 napisał(a): AGESĄ 1.2.0.2B msi też Description: - AGESA ComboAM5 1.2.0.2b released. - X3D Gaming Mode supported for Ryzen 9000X3D series CPU.
bourne2008 41 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Dzięki. Wyłączyć SMT to i bez tego sobie można
Phoenix. 189 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://videocardz.com/pixel/msi-shares-short-statment-on-9800x3d-damage-incident
kempes 2 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Pitt_34 napisał(a): Raczej ktoś zwrócił i poszła jako nowa. Ja się mogę pochwalić zakupem z Amazona. Po otwarciu blistra procesor 7950x3d wygladal tak: 2 2
wrobel_krk 139 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przez te spalone 7800x3d ta afera jest rozdmuchana(moim zdaniem) że każdy portal i Yutuber sobie klików i obejrzeń nabije. W sumie sam nie jestem mądrzejszy i śledzę, bo a noż to jednak coś więcej:) 1 minutę temu, kempes napisał(a): Ja się mogę pochwalić zakupem z Amazona. Po otwarciu blistra procesor 7950x3d wygladal tak: Delid za darmo i jeszcze narzekasz:)
maxmaster027 55 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, kempes napisał(a): Ja się mogę pochwalić zakupem z Amazona. Po otwarciu blistra procesor 7950x3d wygladal tak: Piekny delid nie masz co narzekac tylko kupic directdie 12 godzin temu, Zachy napisał(a): Powiedzmy. Jeszcze trzeba dopiescic Vsoc 0.925V Vddio 1.37 Vmisc 1.1 Vdd/vddq 1.45 Vddp 1.050V 8000/2000/2200 Pbo +200 Limits - motherboard Scalar x5 CO -30 Jakos tak mam Ustawienia takie na codzien, nic z biciem rekordow Jak on to docisnal A co do dociskania - jak pracowalem na serwisie pc i pojechalem na studia na weekend moj szef ogarnial serwis. Do dysku hdd podlaczyl moleksa odwrotnie Ten typ tu tez taki manualny był:o Sproboj SoC 0.85 1
aureumchaos 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Omg mało na zawał nie padlem... Włączyłem i po 3 minutach pokazał się bios... Czasami takie jakby artefakty się pojawiały, podłączyłem pod proca bez karty. Cały czas kod błędu świeci 00 ale bios działa, tak ma być? Czy załadować teraz bios najnowszy z pena? 1
Send1N 193 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 3 godziny temu, galakty napisał(a): Lepiej "X", zawsze jak ściągałem chłodzenie to było rozsmarowane idealne (ciut za dużo nakładam ), choć ostatnio użyłem szpatułki bo dali. Sporo ludzi od lat robi jakieś wzorki bo się naczytali że po rozsmarowaniu pasty może być powietrze między nią a stopką chłodzenia po dokręceniu nie ma to żadnego znaczenia, sprawdzałem wiele metod i temperatury były zawsze takie same gorzej jak ktoś da legendarną kropkę i zwyczajnie pasty jest zbyt mało, nie pokrywa w całości danego elementu i wtedy już może być gorzej Edytowane 2 godziny temu przez Send1N 1
wrobel_krk 139 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @OgiderMożesz coś więcej, wklejasz jakieś screeny, OCB?
galakty 137 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Send1N napisał(a): Sporo ludzi od lat robi jakieś wzorki bo się naczytali że po rozsmarowaniu pasty może być powietrze między nią a stopką chłodzenia po dokręceniu nie ma to żadnego znaczenia, sprawdzałem wiele metod i temperatury były zawsze takie same gorzej jak ktoś da legendarną kropkę i zwyczajnie pasty jest zbyt mało, nie pokrywa w całości danego elementu i wtedy już może być gorzej X albo rozsmarować, nie ma sensu szukać innych metod. Kropka najgorsza co nawet jest logiczne
Ogider 6 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Możesz coś więcej, wklejasz jakieś screeny, OCB? Mała dyskusja na temat imc 9800x3d Próbka malutka, bo jednego użytkowanika z 8 sztukami no ale tak poglądowo wkleiłem żeby wiedzieć na czym się stoi i czego oczekiwać bez przesadyzmu. W sensie.. (ktoś by pomyślał sobie, oj ale padło dostałem nie robi 6600 tylko 6400 ) dwa posty..Ten z linku i odpowiedź. https://www.overclock.net/threads/official-zen-5-x3d-owners-club-9800x3d-9900x3d-9950x3d.1812505/page-65?post_id=29391965#post-29391965 Edytowane 1 godzinę temu przez Ogider
wrobel_krk 139 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No mogłeś napisać od razu ktoś kupił 8x 9800x3d i 2 mu wstały na 6600, reszta nie. Pytanie czy stabilne to 6600:)
Rekomendowane odpowiedzi