Krzysiak Napisano wczoraj o 11:11 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:11 @ShaDow_Proja trochę zaspokoiłem kupując dla młodego B550, R5 5600 i RX6600, no ale to na wiosnę było 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano wczoraj o 11:15 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:15 Ja kupilem Amige 1200 z karta turbo i calym osprzetem jakis czas temu. Ile rozbieranie, czyszczenie, skladanie i konfiguracja frajdy faje. Plus gry z lat 85-95 Jeszcze czeka mnie migracja na nows karte sd i update systemu i firmware karty turbo. To jest jeszcze inny swiat niz pc obojetnie z jakiego okresu. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju-rek Napisano wczoraj o 11:21 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:21 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: Poważne wzrosty Tu nie chodzi o wzrosty, ale to że, nie jest gorzej, jak co niektórzy twierdzą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kekeke Napisano wczoraj o 11:47 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:47 51 minut temu, wamak napisał: Opłaca się coś kopać dziś na Ryzenach przy cenie prądu 1,1 zł/kWh? edit Sprawdziłem tREFI 15k i 50k i nie ma różnicy w grze w klatkach (benchmark FC6 w 720p). Tylko z fotowoltaiką na starych zasadach. Z 1x 7950x3d wyciągałem 25$ (nie liczę prądu) tygodniowo na qubicu. Teraz około 1$ dziennie (1x 7950x3d, kalkulator z hashrate.no jest błędny) na spectre gdybym sprzedawał ale czekam, może wzrośnie może spadnie. Przy okazji niedawno wpadło 50$ z grass i polowanie na nowe monety. 7950x3d jest o tyle dobry, że w wolnym czasie kopie krypto na WSL ale gdy używam komputer do grania np w Helldivers czy Warhammera nie wyłączam koparki i z RTX 3060Ti gra się komfortowo, spadek FPS pewnie jakiś jest ale gra jest płynna, nie sprawdzam klatek. Prosty projekt w UE5 również nie zmusza mnie do wyłączania koparki. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmaster027 Napisano wczoraj o 11:51 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:51 2 godziny temu, ju-rek napisał: 6200CL26 vs 8000CL34 A robiles tego nowego benchmarka z CS2? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju-rek Napisano wczoraj o 11:58 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 11:58 7 minut temu, maxmaster027 napisał: A robiles tego nowego benchmarka z CS2? Nie wiem o jaki chodzi. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmaster027 Napisano wczoraj o 12:03 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:03 2 minuty temu, ju-rek napisał: Nie wiem o jaki chodzi. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3240880604 zrob sobie LOW i HIGH preset, u mnie 835fps i 648fps. Fajny tescik bo każdy moze zrobic, i porownac sobie ustawienia w obrembie jednej platformy lub inne konfiguracje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper76 Napisano wczoraj o 12:04 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:04 @Krzysiak Czym później wskoczy 9800X3D to mniej weźmiesz za procek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano wczoraj o 12:08 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:08 @sniper76przesiedzę na nim do zen6 x3d. Najpierw GPU Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelam Napisano wczoraj o 12:11 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:11 No jeśli sam wbiję na 9800x3d, to już posiedzę długo. Pewnie ze dwie gen i potem dopiero am6 lub intel jeśli się do tego czasu podniesie (w co wątpię). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju-rek Napisano wczoraj o 12:12 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:12 8 minut temu, maxmaster027 napisał: zrob sobie LOW i HIGH preset, u No Ok, ale jak to pobrać. Subskrybuję i co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmaster027 Napisano wczoraj o 12:25 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:25 11 minut temu, ju-rek napisał: No Ok, ale jak to pobrać. Subskrybuję i co? Tak jak masz CS subskrybuj i automatycznie pobiera, potem workshop i play, moment i odpala sie benchmark Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano wczoraj o 12:28 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 12:28 13 minut temu, Kelam napisał: No jeśli sam wbiję na 9800x3d, to już posiedzę długo. Pewnie ze dwie gen i potem dopiero am6 lub intel jeśli się do tego czasu podniesie (w co wątpię). Jak grasz w 4K to na 9800X3D można przesiedzieć i 2-3 generacje. To jeden z plusów grania w wysokiej rozdzielczości, który sobie cenię. Co innego jak ktoś siedzi na 1440p a już zwłaszcza 1080p (ale tego sobie nawet nie wyobrażam w 2025r. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow_Pro Napisano wczoraj o 13:29 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 13:29 (edytowany) 2 godziny temu, Krzysiak napisał: @ShaDow_Proja trochę zaspokoiłem kupując dla młodego B550, R5 5600 i RX6600, no ale to na wiosnę było Dawno temu już, trzeba by w coś ręce wsadzić i pogrzebać, mnie ostatnio więcej frajdy sprawiają jakieś starsze kompy niż mój własny Z piwnicy wykopałem też kompa z Athlonem 64x2 4600+ na socket 939, 3 GB DDR1 + Geforce 210 do tego windows xp, aż się łezka w oku zakręciła. Edytowano wczoraj o 13:30 przez ShaDow_Pro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano wczoraj o 14:38 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 14:38 (edytowany) W sumie jakby pogrzebać na strychu, to mam kilka płyt lga775, kilka c2q, jakieś DDR 2, zasilacze, 9800gtx, jakieś stare radki, buda też się znajdzie. Może złożę jakiegoś kompa na xp do zabawy. Edytowano wczoraj o 14:42 przez Krzysiak 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano wczoraj o 14:42 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 14:42 (edytowany) To dobra zabawa. Ja mam ze starych kompow do dokończenia zestaw z Tualatinem 1400MHx + mobo ESC na SIS 635T z DDR1, Hd4650 agp - musze xp wrzucic, bo na win 7 grafa resetuje kompa, gf440mx działa sprawnie. oraz Xeona na lga 775, txn bedzie pasowal jak zrobie moda do tego jakis asus na p45 czy czymś z tego okresu i hd5870 i ru bedzie win7 Do obu mam male 256gb ssd Powoli je kompletowalem i tak tez składam Edytowano wczoraj o 14:43 przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano wczoraj o 14:49 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 14:49 Wbijcie na HWbot.org róbcie pkt fajna zabawa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano wczoraj o 14:49 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 14:49 Panowie czy dobrze rozumiem, że najlepiej dostać pamięci z kośćmi B-DIE (w sumie nie wiem co to oznacza) aby miały lepszy potencjał do schodzenia z timingami? Jeśli tak to w jakie modele pamięci celować? Jaki jest w ogóle top modeli pod Ryzeny AM5? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano wczoraj o 14:57 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 14:57 (edytowany) Sa Hynixy: A-Die dla 2*16GB Albo M-Die dla 2*24Gb Sa tez A-die dla 2*32gb sle juz Dual Rank i ciezej sie je kreci Edytowano wczoraj o 14:57 przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umpero Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu 50 minut temu, Zachy napisał: Sa Hynixy: A-Die dla 2*16GB Albo M-Die dla 2*24Gb Sa tez A-die dla 2*32gb sle juz Dual Rank i ciezej sie je kreci A co z B-Die? Kelam chyba wspominał, że ma takie. Hynixy to chyba rodzaj kości. Mi bardziej chodziło o producentów pamięci i konkretne modele w które powinienem celować po kątem zacieśniania/kręcenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kekeke Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) 55 minut temu, Zachy napisał: ... Sa tez A-die dla 2*32gb sle juz Dual Rank i ciezej sie je kreci Mam 2x32 goodrama i zentimings na dole pokazuje coś takiego, błąd odczytu? SR - single rank? Pamięć kręci się podobnie jak lexary 2x16 na AMD 1:1 czyli 6200/28. ### 3 minuty temu, Umpero napisał: A co z B-Die? Kelam chyba wspominał, że ma takie. Hynixy to chyba rodzaj kości. Mi bardziej chodziło o producentów pamięci i konkretne modele w które powinienem celować po kątem zacieśniania/kręcenia. Samsungi B-die były dobrymi kośćmi pod DDR4 Edytowano 23 godziny temu przez kekeke Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) Sprawdz moduly od dołu jak sa kostki obu stron to DR Zentimings zle to pokazuje. @Umpero Hynix to producent. A-Die i M-Die to modele modułów. Edytowano 23 godziny temu przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu Cpuz normalnie pokazuje dual i single side . Ale ddr5 2*32 2*48 2*64 powinny byc dual side. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kekeke Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) Mogę się mylić w tym co zaraz napiszę, ale czy przypadkiem nie istnieją pamięci obu stronne "dual side" jako "single rank"? Czy cpu-z przy DR nie powinien pokazywać 2x64 bit? Edytowano 23 godziny temu przez kekeke Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelam Napisano 23 godziny temu Zgłoś Udostępnij Napisano 23 godziny temu @Umperoa-die mam teraz hynixy. B-die, to były samsungi na ddr4. Wtedy sławne patrioty często polecano. Ja wolałem dual ranki e-die microna. Taniej za 32GB a pod ryzeny na am4 i tak elegancko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się