sideband 1 781 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 19 minut temu, Tornado3 napisał(a): @sidebandmasz jakieś przecieki odnośnie UV jak nisko można zejść z napięciem i zegarem ? Nic nie mam możesz sobie oszacować UV będzie podobne. Porównaj sobie napięcia idle/stress ADA vs Blackwell. Jeżeli nie będzie żadnych ograniczeń i dziwnych problemów to o ~30mV będzie się dało zejść niżej na 5090.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Sebastiansbk napisał(a): Taaa świadomy, to mocne słowo, przypomnij może jaka kartę sprzedałeś a na jaką chcesz zmienić... Ja sprzedalem karte jak i calego kompa prawie pol roku temu nie znajac wydajnosci nowego genu wiec nie ma to nic do rzeczy A gdybym do dzis siedzial na 4080 to oczywiscie majac swiadomosc wydajnosci nowego genu upgradu bym nie robil i malo kto go zrobi. Wiec krotko mowiac nie pyskuj. Edytowane 23 Stycznia przez Phoenix. 1
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia A jednia 33% wsio sie zgadza Teraz, Gret napisał(a): a miejscami jest 15
Voodoo2 960 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, KATOzord napisał(a): Wniosek jest prosty, użytkownicy 4080 albo teraz biorą używkę 4090 z gwarancją albo czekają na 6080. Co to za teoria Użytkownik 4080 miał na to 2 lata, czemu miałby teraz brać stara używkę
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Tak się zastanawiam czemu Nvidia jednak nie zrobiła z powrotem kloca. W sensie chłodzenia a nie... I tam jest jeszcze ciekły metal...
Umpero 979 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, sideband napisał(a): Nic nie mam możesz sobie oszacować UV będzie podobne. Porównaj sobie napięcia idle/stress ADA vs Blackwell. Jeżeli nie będzie żadnych ograniczeń i dziwnych problemów to o ~30mV będzie się dało zejść niżej na 5090. Ile to da mniej watów?
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): Tak się zastanawiam czemu Nvidia jednak nie zrobiła z powrotem kloca. I tam jest jeszcze ciekły metal... zeby zahaczyc o SFF.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, krukkpl napisał(a): Kiedy jest planowana następna generacja konsol? Bo obawiam się, że stagnacja potrwa do tego czasu... Konsole nie maja nic do rzeczy wiec nic w kwesti PC nie zmienia.
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Gret napisał(a): a miejscami jest 15 Ale te sie nie liczą bo i tak duzo jest 1
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 20 min temu wysłałem swoją 4080S, patrze na te wyniki 5090, myślę jaka będzie wydajmosc 5080 ale już wiem jedno: Edytowane 23 Stycznia przez Joloxx9 1 13
areczek1987 911 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Gamernexus się praktycznie co test podniecają że min na poziomie średnich 4090... Tak to już nie te wzrosty we wszystkim co kiedyś. Pytanie czy jak ten Black myth i daylight 2 będzie standardem z tymi ponad 40%
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, ryba napisał(a): zeby zahaczyc o SFF. Już debauer wyśmiał Nvidie z tym ze ona uważa tą kartę za SFF
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, Send1N napisał(a): @maxmaster027 no ja właśnie ten test od Liptona odpaliłem jako pierwszy i tak się zastanawiam co wy tutaj piszecie o marnych przyrostach Co nie pieknie 40 czasem nawet 50% wiecej. I jeszcze MFG, mała karta, zgrabna itp jest nieźle 3
areczek1987 911 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): 20 min temu wysłałem swoją 4080S, oatrze na te wyniki 5090, myślę jaka będzie wydajmosc 5080 ale już wiem jedno: Za ile poszła?
Spychcio 802 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Serio ktoś chce się zabijać Day1 o tego bieda 5090, widząc te testy
Sebastiansbk 131 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Phoenix. napisał(a): Ja sprzedalem karte prawie pol roku temu nie znajac wydajnosci nowego genu wiec nie ma to nic od rzeczy A gdybym do dzis siedzial na 4080 to oczywiscie majac swiadomosc wydajnosci nowego genu upgradu bym nie robil. Wiec krotko mowiac nie pyskuj. Taaa zmieniasz 4080 na 5070ti i uświadamiasz ludzi żeby tego nie robili "nie pyskuj" też mocne 2
Phoenix. 4 730 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Już debauer wyśmiał Nvidie z tym ze ona uważa tą kartę za SFF 5080 przy nizszym TDP powinna dzialac zadowalajaco dobrze przy 360W. 1
Alonzo 40 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia "The more you skip, the more you save" - tym razem będzie miało zastosowanie. 2 6
lukadd 2 915 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 5 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Ale tutaj jest miejscami 40 nawet 50% wiecej wydajnosci w grach komputerowych. Także nie zawiódł Ta w wybranych scenariuszach i grach CP2077 czy Szczury 2. Inne całe masy gierek potrafią mieć 15%, albo przedział na poziomie 20-30% Średnia wychodzi na poziomie ~30%. Gdzie skok z RTX 3090 na 4090 miałeś na średnim poziomie ~70% i jeszcze więcej w RT 1 1
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): Serio ktoś chce się zabijać Day1 o tego bieda 5090, widząc te testy Co jak co, ale już bez przesady. Skoro to jest bieda karta to czym są 4060/70? Przyrost mniejszy niż byśmy chcieli, nie współmierny do ceny no ale zaraz zacznie się mowa, że wyniki wręcz gorsze niż 4090
KATOzord 43 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 5 minut temu, Phoenix. napisał(a): oczywiscie majac swiadomosc wydajnosci nowego genu upgradu bym nie robil i malo kto go zrobi. Wiec krotko mowiac nie pyskuj. Ale sprzedałeś, bo spodziewałeś się cudów na kiju. Poza tym nie pierwszy taki manewr w twoim wykonaniu R7 9800X3D już kupione? A nie czekaj
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, IceMan napisał(a): Jak z artefaktami przy MFG ? Są obecne Ogólnie kaszana !
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): 5080 przy nizszym TDP powinna dzialac zadowalajaco dobrze przy 360W. O ile tam jest to samo chłodzenie z metalem, ale kurteczka mógł oszczędzić na bieda 5080 i jakiegoś gluta zapodać.
Rekomendowane odpowiedzi