Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

X-kom znowu przesunął wysyłkę. Teraz twierdzą, że mają mieć dostawę w środę. Coraz weselej się robi. 

W środę napiszą, że statek z dostawą zatonął i następny za miesiąc. 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie wysyłają maila. Dostałem info telefonicznie. Kolega przez WhatsApp to samo. 

Może dlatego morelaki nie prowadzili sprzedaży 5090 bo niczego fizycznie nie posiadali na stanie...

Opublikowano
2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Mówiłem...

Zaczyna się X-files :E

Ktokolwiek widziol, ktokolwiek wie

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No właśnie oglądam wszystkie te filmy porównawcze na YT... i ja po prostu tego nie widzę. Co robi tutaj to całe wielkie WOW? 

Hahaha żartujesz prawda ? Powiedz ze żartujesz pisząc ze oglądasz filmiki na YT i nie rozumiesz czym się ludzie podniecają :E

• Haha 5
Opublikowano
54 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Zauważyłem. Trochę zabawne, ale i trochę głupie jest jechanie po kimś, bo nie ma kasy na nowy monitor. Udało mi się zabezpieczyć ograniczone środki na 5080 (jak widać za małe, dlatego czekam na 5070Ti). 

Też tego nie rozumiem, ludzie różne potrzeby i priorytety mają. A sama chec czucia sie lepszym od innych to ludziom od zawsze towarzyszy.

Opublikowano

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No właśnie oglądam wszystkie te filmy porównawcze na YT... i ja po prostu tego nie widzę. Co robi tutaj to całe wielkie WOW? 

Tego na yt ani w sklepie nie zobaczysz. Magia zaczyna się w nocy.

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Hahaha żartujesz prawda ? Powiedz ze żartujesz pisząc ze oglądasz filmiki na YT i nie rozumiesz czym się ludzie podniecają :E

A dlaczego mam żartować? Z pewnością jest ładniej, szybsze czasy reakcji itd. ale gdzie tu game changer?

1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

W nocy to ja śpię. 

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

I w sklepie zobaczysz, demka dają dużo. Ale racja na youtube to sobie można obejrzeć ale poradnik jak lepiankę zbudować 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

A dlaczego mam żartować? Z pewnością jest ładniej, szybsze czasy reakcji itd. ale gdzie tu game changer?

Kontrast,na wielu grach robi gigantyczna robotę no i hdr ładnego kopa daje

Opublikowano
2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

I w sklepie zobaczysz, demka dają dużo. Ale racja na youtube to sobie można obejrzeć ale poradnik jak lepiankę zbudować 

Tu bardziej chodzi o warunki oświetleniowe, w sklepie to można najwyżej cenę porównać i dotknąć. Jakość obrazu to... lepiej przemilczę :D

Opublikowano (edytowane)

"Magia zaczyna się w nocy". Przez chwilę nie wiedziałem czy trafiłem do właściwego wątku. 😆

Tak, równie dobrze można sprezentować sobie monitorek, ale to może nich ktoś we właściwym wątku o to pyta. Tutaj niech ma miejsce sensowna dyskusja - spamowanie memami i pocisk po Nvidii. 🤭

Edytowane przez Vulc
  • Haha 2
Opublikowano

Możliwe. Wydaje mi się jednak, że to bardziej z kategorii "nice to have" niż "must have". 

No właśnie nie, jestem naprawdę w szoku jak mało ludzi docenia dobra jakość obrazu.

• Thanks 1
Opublikowano

Możliwe. Wydaje mi się jednak, że to bardziej z kategorii "nice to have" niż "must have". 

Od OLEDa nie ma odwrotu. Też tak kiedyś myślałem, ale jak już kupisz, nie będziesz się zastanawiać jaki kolejny wyświetlacz brać. 

• Upvote 4