Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Na mnie wrażenie zrobił ASUS TUF 3080.
Klasyczne pudło wsadzone w twarde kartonowe, brendowane szare pudło (z uchem jak walizka!) ASUS, w którym były takie fajne narożne pianki / wkładki i dopiero w te wkładki szło oryginalne pudło z GPU.
Tego fizycznie nie szło zniszczyć. No chyba, żeby ktoś w transporcie postawił na tym betoniarkę.

Oni zawsze dawali te pancerne kartony w wysokich modelach - wszystkie Strixy też zawsze tak były pakowane.

Opublikowano
25 minut temu, lukadd napisał(a):

Ciulowo to pakują, dobre firmy dają w większe pudło i wykładają tymi powietrznymi zabezpieczaczami w około, aby nie pogniotło oryginalnego pudła w transporcie, a w razie jakiegoś hardcore nie uszkodziło sprzętu. Tutaj wszystko na styk.

Do tego widać na filmiku jak się przykładają, nawet ładnie na paletach nie potrafią ułożyć. No, ale cóż, jak biorą ludzi za minimalną do pracy to taki to standard.

Oszczędność miejsca i kartonu. RTX 4090 tak mi zapakowali, karton od karty graficznej nie był pognieciony.

W Morele karton dają dużo większy, a środek wypełniony poduszkami powietrznymi.

W przypadku sklepu Asus, nie zapakowali laptopa w dodatkowy karton, przykleili tylko etykietę. :E

Komputronik RTX 3070 owinął tylko streczem przezroczystym. xD

Ciekawe jak MSI zapakowało Ventusa. ;D

Opublikowano

Wy się tu korbicie czy i kiedy Wam x-kom zwykłe powietrzne Astrale wyśle a na Ukrainie już grają na Astralach LC (hybrydowe wersje) 

Kraj w stanie wojny, według wielu upadły a tu proszę, świeżutkie rtx 5090 Astral LC już w kompach hahaha. I kto tu jest krajem III świata ? :smiech:

astral_UA.jpg

• Haha 5
Opublikowano
7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Wy się tu korbicie czy i kiedy Wam x-kom zwykłe powietrzne Astrale wyśle a na Ukrainie już grają na Astralach LC (hybrydowe wersje) 

Kraj w stanie wojny, według wielu upadły a tu proszę, świeżutkie rtx 5090 Astral LC już w kompach hahaha. I kto tu jest krajem III świata ? :smiech:

I taniej niż u nas XD Slava ukraini gerojom slava 🐷

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Pomylili palety i zamiast dronów z amunicją astrale im wysłali :cool:

Tak jak u nas miny znalazły się w Ikea.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Doamdor napisał(a):

Jak sprawuje się karta graficzna?

No właśnie nie wiem, bo resztę kompa x3 mi Xkom opóźniał wysyłkę aczkolwiek niby około 2godzin temu zmieniło się na - gotowe do wysłania, btw FV dostałem na całą kwotę i ogólną nazwę - zestaw komputerowy indywidualny, co w wypadku jakbym jakąś część - płyta, proc itd chciał sprzedać albo reklamować u producenta?

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Na mnie wrażenie zrobił ASUS TUF 3080.
Klasyczne pudło wsadzone w twarde kartonowe, brendowane szare pudło (z uchem jak walizka!) ASUS, w którym były takie fajne narożne pianki / wkładki i dopiero w te wkładki szło oryginalne pudło z GPU.
Tego fizycznie nie szło zniszczyć. No chyba, żeby ktoś w transporcie postawił na tym betoniarkę.

Dalej mam karton 3080 Noctuy. Opakowanie duże, masywne, ciężkie właśnie jak walizka.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano
17 minut temu, Elvis79 napisał(a):

FV dostałem na całą kwotę i ogólną nazwę - zestaw komputerowy indywidualny, co w wypadku jakbym jakąś część - płyta, proc itd chciał sprzedać albo reklamować u producenta?

Pytaj się bezpośrednio sklepu jak chcesz mieć pewność na jakiej zasadzie to działa. Z zestawami to różnie bywa. Ale na pewno masz gwarancję na zestaw.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tobem90 napisał(a):

Pytanie do osób które zakupiły w x-komie i dostały już swoje karty. Za pośrednictwem firmy kurierskiej.

Nigdy nie zamawialem elektroniki u nich paczkomatem. Jak pakują? Folia i krzyż na drogę czy dają jakiś karton. 

W trochę większy karton. Ale ten wewnątrz z kartą latał. Ogólnie słabo to było zabezpieczone ;)

Edytowane przez sovas
Opublikowano
1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Z tego co widziałem, to jakiś fajny kartonik ze swoim brandem mają

Kartonik fajny, tylko brak wypełnienia w nim :P

Teraz, lukadd napisał(a):

@sovas Widzę, że już 5090 siedzi w kompie i MFG 4x ci się załączyło :E

Taa, zlagowało forum na chwilę, już poprawiłem :D

Opublikowano
30 minut temu, lukadd napisał(a):

Pytaj się bezpośrednio sklepu jak chcesz mieć pewność na jakiej zasadzie to działa. Z zestawami to różnie bywa. Ale na pewno masz gwarancję na zestaw.

Pisałem do nich, żeby mi na części to rozbili, zobaczymy co odpowiedzą.

Opublikowano

Witam mam problem z karta graficzna wyskakuje mi paski na ekranie kolorowe w Karta MSI GeForce RTX 5070 TI Gaming Trio OC Plus 16GB ,wczoraj tego nie miałem własnie dzis zaczełą mi cos przy grze takie cos robic nie zawsze ale jak wyskoczy jedynie reset kompa pomoze i jest normalnie ale przy odpaleniu wyskakują pojedyncze kreski kolorowe ale obraz jest normlany później, Prosze o pomoc jak moge to naprawic czy karta idzie na gwarancje ?

Messenger_creation_F438B7B2-2940-4D87-B0A1-4BE79CEB3352.png

• Confused 1
  • Sad 2