Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): @sszymon93 a teraz napisz to po naszemu i z interpunkcją. Mam pewne pytanie dotyczące rozdzielczości ekranu. Chciałbym ustawić za pomocą oprogramowania NVIDIA rozdzielczość 2560x1440 – wszystko działa poprawnie, jednak gdy uruchamiam grę i następnie próbuję ją zminimalizować, pojawiają się na ekranie niepokojące artefakty w postaci linii. Natomiast przy rozdzielczości 1920x1080 problem ten nie występuje i wszystko działa bez zakłóceń. Czy rozdzielczość ekranu może mieć wpływ na to zjawisko? Chat gpt - przepisz to wysublimowaną polszczyzną
sszymon93 4 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Teraz, MJRegul napisał(a): @sszymon93 a teraz napisz to po naszemu i z interpunkcją. mi chodzi zwiększyć rozdzielczość przez program nvida bo u mnie jest caly czas off a monitor obsługuje tylko 1920/1080 jak zwieksze wszystko dobrze ale jak ustawie grze 2560/1440 to juz robia sie cyrki jak gre minimalizuje pojawiają sie paski a jak jest norlanie te 1920/1080 juz nie , czyli co monitor dostaje większa rozdzielczość to głupieje ?
Phoenix. 4 730 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-572-60 1
Umpero 979 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, sszymon93 napisał(a): mi chodzi zwiększyć rozdzielczość przez program nvida bo u mnie jest caly czas off a monitor obsługuje tylko 1920/1080 jak zwieksze wszystko dobrze ale jak ustawie grze 2560/1440 to juz robia sie cyrki jak gre minimalizuje pojawiają sie paski a jak jest norlanie te 1920/1080 juz nie , czyli co monitor dostaje większa rozdzielczość to głupieje ? Chłopie... albo korepetycje z j.polskiego albo używaj tego chata gpt zanim wstawisz kolejny post.
tobem90 78 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 3 minuty temu, sszymon93 napisał(a): mi chodzi zwiększyć rozdzielczość przez program nvida bo u mnie jest caly czas off a monitor obsługuje tylko 1920/1080 jak zwieksze wszystko dobrze ale jak ustawie grze 2560/1440 to juz robia sie cyrki jak gre minimalizuje pojawiają sie paski a jak jest norlanie te 1920/1080 juz nie , czyli co monitor dostaje większa rozdzielczość to głupieje ? Skoro monitor obsługuje 1080p to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, tobem90 napisał(a): Skoro monitor obsługuje 1080p to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Czemu niby? Skoro na tym polega DLDSR? Sam w niektore gierki na monitorze 2k grałem w 4k
x-kom 281 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 57 minut temu, ODIN85 napisał(a): @x-kom A jak ktoś napadnie tira? Oby nie! 😅 Choć pewnie jakaś szansa zawsze istnieje... Dostawa już dotarła i jest właśnie przyjmowana na magazyn 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Teraz, x-kom napisał(a): Oby nie! 😅 Choć pewnie jakaś szansa zawsze istnieje... Dostawa już dotarła i jest właśnie przyjmowana na magazyn 7
tobem90 78 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Czemu niby? Skoro na tym polega DLDSR? Sam w niektore gierki na monitorze 2k grałem w 4k Jak ustawisz w grze to tak, ale z tego co zrozumiałem to on chce na sterowniku wymusić 1440p. Sam już nie wiem teraz.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Teraz, tobem90 napisał(a): Jak ustawisz w grze to tak, ale z tego co zrozumiałem to on chce na sterowniku wymusić 1440p. Sam już nie wiem teraz. Mozesz DLDSR na desktop też wrzucić 1
tobem90 78 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 2 minuty temu, x-kom napisał(a): Oby nie! 😅 Choć pewnie jakaś szansa zawsze istnieje... Dostawa już dotarła i jest właśnie przyjmowana na magazyn
Zachy 589 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Moze w koncu w watku skonczy sie biadolenie Bedzie inny temat 1. ROPy 2 przewody & gniazdka 3 moze troche wynikow
sszymon93 4 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego tak chce wymusisz na sterowniku rozdzielczość na większa , bo zazwyczaj jest te 1920/ 1080
tobem90 78 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, sszymon93 napisał(a): tak chce wymusisz na sterowniku rozdzielczość na większa , bo zazwyczaj jest te 1920/ 1080 Ale w jakim celu? To brzmi jakbyś miał monitor z epoki i najnowszą karte graficzną. Jaki masz monitor?
ODIN85 3 503 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 11 minut temu, x-kom napisał(a): Oby nie! 😅 Choć pewnie jakaś szansa zawsze istnieje... Dostawa już dotarła i jest właśnie przyjmowana na magazyn
sszymon93 4 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, tobem90 napisał(a): Ale w jakim celu? To brzmi jakbyś miał monitor z epoki i najnowszą karte graficzną. Jaki masz monitor? Msi Optix mag241c moze ma z 4 lata wiec stary jak widać ,
tobem90 78 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Jedno jest pewne, na przestrzeni lat w x-komie wydałem na sprzęt elektroniczy, swój i żony naprawdę sporą sumie pieniędzy. Nie wydam już w tym sklepie ani złotówki. 1
Umpero 979 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 4 minuty temu, tobem90 napisał(a): Jedno jest pewne, na przestrzeni lat w x-komie wydałem na sprzęt elektroniczy, swój i żony naprawdę sporą sumie pieniędzy. Nie wydam już w tym sklepie ani złotówki. Wal to, bądź honorowy i nie tykaj nawet tego Astrala. Przyjmę go i wezmę na siebie ten ciężar 4
Reddzik 2 777 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) Tylko jedno ważne pytanie musicie sobie zadać, czy X-kom nie zostanie wyrolowany i cała seria nie przyjdzie bez ROPy, bo ROPa jak widać jest bardzo droga, do tego działa kojąco na kartę utrzymując ją w odpowiedniej wydajności. edit: Ja czekam na płytę Asrocka B850 Pro RS z xkomu, dzisiaj niby mają ją wysłać, oby o mnie nie zapomnieli przez te wysyłki RTXów Edytowane 27 Lutego przez Reddzik
Umpero 979 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): bo ROPa jak widać jest bardzo droga, do tego działa kojąco na kartę utrzymując ją w odpowiedniej wydajności. Niedługo kurtas topki w dieslu będzie robił 1
RTX4090 358 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Dziwne że xkom nie chciał dopłaty do kart ... przecież teraz kosztują więcej.
kendo999 99 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Niektórzy srają w gacie ze szczęścia , że dostawa już dotarła , i kupi padake za 15 kafli , faza maniakalno depresyjna do lekarza. 1 1 1 1 1
Gość Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 37 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): CUD BOŻY W PĄCZEK TŁUSTY No w końcu skończy się to biadolenie o Astralach bo to 1/4 z tych 1000 stron było
Faflucy 312 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, kendo999 napisał(a): Niektórzy srają w gacie ze szczęścia , że dostawa już dotarła , i kupi padake za 15 kafli , faza maniakalno depresyjna do lekarza. Swoje mądrości zachowaj dla siebie.
Rekomendowane odpowiedzi