sovas 662 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 6 minut temu, jankooo napisał(a): Ło kurka ile to rpm? Tak. Zapłacił za całe gpu to będzie używał 100% Edytowane 1 Marca przez sovas 6
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Godzinę temu, Nex1M napisał(a): UV 910mV 2820 MHz 1500 Memory + UV OC 950 mV 3052 MHz +2000 mem Max oc pod wynik +420 core +2000 mem wentyle na 100% w karcie Na stock jaki masz wynik graphics score? Bo u mnie tylko 26 648.
Elvis79 161 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): Mam Ventusa Którą wersję masz? OC PLUS czy "zwykłą" ? Mój OC PLUS cichutki w 1080p (w innej rozdzielczości nie bawiłem się), odpalałem około 30gier, 3d mark itd, jak coś z budy słyszę to jej wentylatory
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Wersja plus jest w RTX 5080, nie RTX 5070 Ti. Twój Ventus jest cichy? Ile ma RPM przy pełnym obciążeniu?
Elvis79 161 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca no ja mam 5080, myślałem, że Ty też, jest super cichy właśnie Heaven robiłem przy max obiciążeniu, temp 67st i dalej go nie słychać, nie wiem ile RPM nie wymagaj za dużo
Nex1M 113 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 26 minut temu, Doamdor napisał(a): Na stock jaki masz wynik graphics score? Bo u mnie tylko 26 648. Edytowane 1 Marca przez Nex1M
lukadd 2 907 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Plus nie plus, na pewno nie Ventus jak ma być cicho
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 7 minut temu, Nex1M napisał(a): Za każdym razem wychodzi u mnie +/- 26 500 pkt. Przy próbie UV karta nie działa poprawnie, ma jeszcze niższe wyniki niż stock, nie trzyma zadanego taktowania. Z żadnym RTX takich problemów nie miałem.
Elvis79 161 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 8 minut temu, lukadd napisał(a): Plus nie plus, na pewno nie Ventus jak ma być cicho W teście głośności z otwartą budą to 2/3 kart będzie głośnych a dla audiofili to już 3/3 pisałem wyżej jak swoją używam i jest lepiej niż myślałem po wypocinach tutaj znawców Ventusa co na oczy nawet go nie widziało. 1
Nex1M 113 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Miałem podobnie i tak naprawde nie wiem co pomogło Co zrobiłem? -Aktualizacja sterowników chipset -Wylaczylem w MSI afterburner monitorowanie, kontrolowanie napiecia itd. Stock ustawienia programu -Zresetowałem bios zworką -Odinstalowałem stery DDU w trybie awaryjnym oraz zaznaczylem aby nie pobieraly sie nowe z windows i zainstalowałem najnowsze -Wyciaglem karte z gniazda PCIE i osadziłem ją na nowo A zaczalem to robic bo wlasnie nie trzymala taktowań oraz miałem artefakty. Dodatkowo zresetowałem wszystkie ustawienia w panelu sterowania nvdia Edytowane 1 Marca przez Nex1M
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 4 minuty temu, lukadd napisał(a): Plus nie plus, na pewno nie Ventus jak ma być cicho Cicho to jest do 1100 RPM, powyżej wentylatory zaczynają wchodzić w rezonans co jest irytujące, im wyżej to jest coraz gorzej, a na stock 2150 RPM. Niby są nowsze wentylatory, a są gorsze od tych w RTX 4060Ti, z którego jestem zadowolony, bo nie męczy mnie przy 1400-1500RPM, a ten już przy 1200 RPM daje mi po uszach.
lukadd 2 907 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) W tych GPU jeszcze jest myk wentyl z jednej serii a z drugiej, potrafią się różnić. Loteria jak z cewkami. No i kwestia wielości czy wentyl Ventusa z 5080 jest tej samej wielości co z 4060ti? Mniejszy wentyl to więcej ciszy przy tym samym RPM od większego. Edytowane 1 Marca przez lukadd
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 6 minut temu, Nex1M napisał(a): Miałem podobnie i tak naprawde nie wiem co pomogło Co zrobiłem? -Aktualizacja sterowników chipset -Wylaczylem w MSI afterburner monitorowanie, kontrolowanie napiecia itd. Stock ustawienia programu -Zresetowałem bios zworką -Odinstalowałem stery DDU w trybie awaryjnym oraz zaznaczylem aby nie pobieraly sie nowe z windows i zainstalowałem najnowsze -Wyciaglem karte z gniazda PCIE i osadziłem ją na nowo A zaczalem to robic bo wlasnie nie trzymala taktowań oraz miałem artefakty. Dodatkowo zresetowałem wszystkie ustawienia w panelu sterowania nvdia 4 Ventus, 3 poprzednie 0 problemów, a ten to jest jakiś dramat.
Nex1M 113 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Przynajmniej jest na co ponarzekać Edytowane 1 Marca przez Nex1M
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 1 minutę temu, lukadd napisał(a): W tych GPU jeszcze jest myk wentyl z jednej serii a z drugiej, potrafią się różnić. Loteria jak z cewkami. No i kwestia wielości czy wentyl Ventusa z 5080 jest tej samej wielości co z 4060ti? Mniejszy wentyl to więcej ciszy przy tym samym RPM od większego. Ten sam rozmiar, lecz w 4060 Ti jest TORX FAN 4.0, a w RTX 5070 Ti jest TORX FAN 5.0. Te wentylatory wchodzą w rezonans przy powyzej 1100 RPM, przy 1800-2200 nie ma rezonansu, ale jest suszarka.
maxmaster027 882 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 2 godziny temu, Nex1M napisał(a): UV 910mV 2820 MHz 1500 Memory + UV OC 950 mV 3052 MHz +2000 mem Max oc pod wynik +420 core +2000 mem wentyle na 100% w karcie Jak robisz UV i takie testy, to oprocz +mhz i vcore i mem, zmierz i podaj ile karta pobrała podczas testu bo to jest tez ciekawe wydajnosc pkt na ile W
Doamdor 1 778 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 6 minut temu, Nex1M napisał(a): Przynajmniej jest na co ponarzekać RTX 5070 Ti Ventus
maksKRK 2 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Myślicie, że to dobry moment na zwrot MSI RTX5700 Ti Trio do sklepu (kupiłem za 4600) i kupno 9070XT? 😁 Edytowane 1 Marca przez maksKRK 2
Nex1M 113 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Możesz odsprzedać koledze z forum Jak 9700XT będzie miała równie dobry FSR jak nowy DLSS to tak. Dla mnie to jest game changer, nawet multi generator mi sie podoba a ja wybredny. Przejściowo miałem 7900 XTX i nie jest to zła karta. No ale jak juz raz odpalilem DLSS 4 to było mi ciezko. On na trybie balance nadal wyglada niezle i poprawia te zakichane antyaliasingi co wygladaja jak mydlo typu TAA Edytowane 1 Marca przez Nex1M
lysyn 96 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 7 godzin temu, Kiper09 napisał(a): A nie masz włączonego trybu wydajności w systemie? Tryb zrównoważony jest włączony
Smalec 1 551 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 9 godzin temu, Elvis79 napisał(a): Mój OC PLUS cichutki w 1080p (w innej rozdzielczości nie bawiłem się) 1080p. No i masz odpowiedź dlaczego "cichutki". Jaki masz % zużycia GPU? 13 godzin temu, Mar_s napisał(a): Ten temat to jest jeden wielki syf, postów na temat jest tutaj może kilka procent. (...) Forum tworzą użytkownicy, no a co tworzą to widać. Czy memy na temat to też syf? Pytam poważnie
razz1 19 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): Ten sam rozmiar, lecz w 4060 Ti jest TORX FAN 4.0, a w RTX 5070 Ti jest TORX FAN 5.0. Te wentylatory wchodzą w rezonans przy powyzej 1100 RPM, przy 1800-2200 nie ma rezonansu, ale jest suszarka. Jaka wersja 4060ti? Ja mam gaming i jest cisza
RtxOn 170 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 37 minut temu, Smalec napisał(a): 1080p. No i masz odpowiedź dlaczego "cichutki". Jaki masz % zużycia GPU? Czy memy na temat to też syf? Pytam poważnie Mi się Twoje memy podobają. W pyte sa 1
Rekomendowane odpowiedzi