sovas 662 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) Na następną premierę zamówię cewki, będę selekcjonował i lutował. Złoty interes Gra ktoś może w VR na 5090? Edytowane 22 Kwietnia przez sovas
leven 539 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia A niby jak ? Przecież drut tak mocnych cewek jest grubszy, niż grot lutownicy + hot-air. No a gdzie rurki ? Chyba, że obcinasz przy laminacie i w ten sposób nowe cewki
michaelius33 354 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 27 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Znalazłem ideał? Znalazłem Ba, wystarczyło tylko 3 kupić Co ja poradzę, że wszyscy sprzedają syf. A oled od Asus piszczał cewkami wyłączony Wydawało mi się, że więcej Ale z tymi Asusami to widzę pewien wspólny wątek Ja osobiście mam tą firmę na indeksie i unikam jak mogę 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, leven napisał(a): Z tym Astralem masz już kuku na muniu Kupujesz: https://www.gigabyte.com/pl/Graphics-Card/GV-N5090AORUSX-W-32GD#kfAorus i masz TOP. Mam taka mala dygresje. Nie ujmuje Aorusowi 5090, bo to fajna karta, ale.. Ktos tu pisal, ze Hardware Unboxed jest stronniczy, w ich tescie Suprim vs Aorus ten drugi wypadl lepiej, ale czy faktycznie Aorus jest lepszy? Wiem, ze HU mial spiecie z MSI i moze ten test nie jest do konca wiarygodny. Moze sie myle, ale naszla mnie taka refleksja. Edytowane 22 Kwietnia przez DżonyBi
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ktos tu pisal, ze Hardware Unboxed jest stronniczy, w ich tescie Suprim vs Aorus ten drugi wypadl lepiej, ale czy faktycznie Aorus jest lepszy? Wiem, ze HU mial spiecie z MSI i moze ten test nie jest do konca wiarygodny. Moze sie myle, ale naszla mnie taka refleksja. Pierdolenie kotka przy pomocy młotka. Miałem Astrala i Aorusa, Aorus cieplejszy ale cichszy - jak szedł do mnie Aorus to zadowolony byłem, że będę miał kartę chłodniejszą nawet od Suprima a tu klopsik I właśnie bazowałem na recce tego Hardware unboxed Edytowane 22 Kwietnia przez Tester Wrażeń
GAZuOOT 192 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 24 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Mam taka mala dygresje. Nie ujmuje Aorusowi 5090, bo to fajna karta, ale.. Ktos tu pisal, ze Hardware Unboxed jest stronniczy, w ich tescie Suprim vs Aorus ten drugi wypadl lepiej, ale czy faktycznie Aorus jest lepszy? Wiem, ze HU mial spiecie z MSI i moze ten test nie jest do konca wiarygodny. Moze sie myle, ale naszla mnie taka refleksja. Testy testami, karty kartami, ale jakość samego GPU też ma znaczenie. NP. na YT kanału eTeknix, screen z dwóch recenzji Suprima i Mastera: Moim zdaniem baaaardzo porównywalnie. HUB mogło trafić na lepszy krzem w Aorusie Edytowane 22 Kwietnia przez GAZuOOT 1
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Dzień dobry, od kilku dni jestem posiadaczem 5090 od gigabyte wersja gaming OC i jeżeli chodzi o temperatury to samo gpu ma 80-82 stopnie z silent bios czyli tyle ile w recenzjach natomiast co mnie niepokoi to temperatura pamięci wynosi ona 94-98 stopni podczas grania w cyberpunk i obciążeniu 600W. W dodatku druga rzecz która mnie niepokoi to temperatura podczas przeglądania internetu, normalnie karta w idle ma 49 stopni, natomiast wystarczy przeglądać chwilę internet i temperatura skacze do 57 stopni po czym załącza wentylatory chłodzi do 30 paru stopni i wyłącza po czym znowu mija 10-15min karta osiąga 57 stopni i załącza wentylatory i tak w kółko Z góry dziękuję za pomoc
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 4 minuty temu, ElectronLamp napisał(a): Dzień dobry, od kilku dni jestem posiadaczem 5090 od gigabyte wersja gaming OC i jeżeli chodzi o temperatury to samo gpu ma 80-82 stopnie z silent bios czyli tyle ile w recenzjach natomiast co mnie niepokoi to temperatura pamięci wynosi ona 94-98 stopni podczas grania w cyberpunk i obciążeniu 600W. W dodatku druga rzecz która mnie niepokoi to temperatura podczas przeglądania internetu, normalnie karta w idle ma 49 stopni, natomiast wystarczy przeglądać chwilę internet i temperatura skacze do 57 stopni po czym załącza wentylatory chłodzi do 30 paru stopni i wyłącza po czym znowu mija 10-15min karta osiąga 57 stopni i załącza wentylatory i tak w kółko Z góry dziękuję za pomoc It is what it is Zrób sobie UV karty.
Kanzu 206 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 17 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): jak szedł do mnie Aorus to zadowolony byłem, że będę miał kartę chłodniejszą nawet od Suprima a tu klopsik Jakie masz temperatury przy dłuższym graniu?
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): It is what it is Zrób sobie UV karty. Próbowałem ale się nie da albo nie umiem, dałem 0.9v 2800MHz i ledwie zużycie prądu spadło do 560W a temperatury zostały te same. Niżej z napięciem się nie da zejść bo karta sama obniża częstotliwość Edytowane 22 Kwietnia przez ElectronLamp
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 8 minut temu, ElectronLamp napisał(a): Próbowałem ale się nie da albo nie umiem, dałem 0.9v i 2800MHz i ledwie zużycie prądu spadło do 560W a temperatury zostały te same. Nizej z napięciem się nie da zejść bo karta sama obniża częstotliwość Przez MSI AB robisz? 14 minut temu, Kanzu napisał(a): Jakie masz temperatury przy dłuższym graniu? Bez UV miałem 70-72 Edytowane 22 Kwietnia przez Tester Wrażeń
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a): Przez MSI AB robisz? Tak
sovas 662 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 19 minut temu, ElectronLamp napisał(a): temperatura pamięci wynosi ona 94-98 stopni Jaka obudowa i wentylatory?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 1 minutę temu, ElectronLamp napisał(a): Tak 8:00 zrób tym sposobem. Ja sobie dałem 0.895 na 3000+, samo zbiło mi do 2827, zmniejszyłem sam punkt 0.895 do 2800 a reszte zostawilem i teraz w grach smiga 2680-2730
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Teraz, sovas napisał(a): Jaka obudowa i wentylatory? Bq silent base 802, 3x140mm przód, tył 140mm i góra aio 360mm 1 minutę temu, Karro napisał(a): zjechałeś 0.1v i tylko 40 w? Tak, na to wychodzi, zresztą jak ustawiam 2800MHz to w rzeczywistości zbija do 2670
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 2 minuty temu, ElectronLamp napisał(a): Tak, na to wychodzi, zresztą jak ustawiam 2800MHz to w rzeczywistości zbija do 2670 Bo to UV działa o tyle dziwnie, że efektywnie daje oczko/2 oczka niżej napięcie niż na krzywej się ustawia.
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 4 minuty temu, Karro napisał(a): Przesuń sobie suwak PL na 75 procent i zrób oc Spróbuję dzięki, temperaturą gpu się nie martwię gorzej pamięciami, nie wiem czy prawie 100° to bezpieczna wartość
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Teraz, ElectronLamp napisał(a): Spróbuję dzięki, temperaturą gpu się nie martwię gorzej pamięciami, nie wiem czy prawie 100° to bezpieczna wartość Z tego co zauważyłem to UV za bardzo temperatur pamięci nie obniża - to tak ze złych informacji :x
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Bo to UV działa o tyle dziwnie, że efektywnie daje oczko/2 oczka niżej napięcie niż na krzywej się ustawia. Wiem tylko poniżej 0.9 nie da się zejść u mnie cały wykres w MSI afterburner się krzaczy i sam obniża do 2500mhz 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Teraz, ElectronLamp napisał(a): Wiem tylko poniżej 0.9 nie da się zejść u mnie cały wykres w MSI afterburner się krzaczy i sam obniża do 2500mhz Jesteś w stanie nagrać jak to robisz?
Kanzu 206 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 6 minut temu, ElectronLamp napisał(a): Tak, na to wychodzi, zresztą jak ustawiam 2800MHz to w rzeczywistości zbija do 2670 Włącz sobie podgląd napięcia. Jak w grze się nie zmienia to źle ustawiasz, bo nie każda krzywa działa. Możesz ustawiać na 0.9V, ale jak nie trafisz z taktowaniem to dalej może trzymać na stock ustawieniach. 15 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Przez MSI AB robisz? Bez UV miałem 70-72 A z UV ile?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Kanzu napisał(a): A z UV ile? 63-65(skok) Edytowane 22 Kwietnia przez Tester Wrażeń
ElectronLamp 9 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jesteś w stanie nagrać jak to robisz? Najpierw trzymając shift zaznaczam od prawej do lewej dane napięcie i podnoszę do docelowej częstotliwości, potem z shift zaznaczam od lewej do prawej od docelowego napięcia i obniżam wykres na sam dół poniżej docelowych MHz i daje apply Identycznie jak na tym filmiku: https://youtu.be/XJ1efHE7ctc?si=sHTlWlFjqm6GSvji Edytowane 22 Kwietnia przez ElectronLamp
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia 6 minut temu, ElectronLamp napisał(a): Najpierw trzymając shift zaznaczam od prawej do lewej dane napięcie i podnoszę do docelowej częstotliwości, potem z shift zaznaczam od lewej do prawej od docelowego napięcia i obniżam wykres na sam dół poniżej docelowych MHz i daje apply Identycznie jak na tym filmiku: https://youtu.be/XJ1efHE7ctc?si=sHTlWlFjqm6GSvji Spróbuj ten sposób co go podlinkowałem
Rekomendowane odpowiedzi