sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 8 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Tego kabla od gpu dołem się nie da puścić? Nie, zasilacz tam jest w takim miejscu, że za krótki kabel będzie. Edytowane 26 Kwietnia przez sovas
Slayer 253 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia W dniu 25.04.2025 o 11:10, Nex1M napisał(a): W zadnej karcie cewki tak nie piszczały jak w tamtym Asusie, to był istny horror. Nagrywałeś to przy pełnym obciążeniu czy pulpicie?
ODIN85 3 502 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 25 minut temu, sovas napisał(a): Nie, zasilacz tam jest w takim miejscu, że za krótki kabel będzie. To kup dłuższy
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Teraz, ODIN85 napisał(a): To kup dłuższy Ni ma to zasilacz ze złączem type 5 corsair i kabel od nich ze strony. Karta jest za gruba żeby ją okrążyć. Założę blok to pomyśle
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Wczoraj posiedziałem jeszcze chwilę KCD2 to macie jeszcze temperatury przy 380-450W. Warunki średnio sprzyjające, bo obudowa typu fish tank i 800rpm wszędzie ustawione na sztywno. W pokoju 26,5. Karta ładnie boost trzyma jak na stock chłodzenie. Może wieczorem jeszcze pogram w coś bardziej wymagającego to dam znać. Na razie trzeba się dotlenić Ładny ten Kuttenberg. Edytowane 26 Kwietnia przez sovas 1
Nex1M 113 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 2 godziny temu, Slayer napisał(a): Nagrywałeś to przy pełnym obciążeniu czy pulpicie? przy obciazeniu w hunt showdown
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia O to zwróć, bo na jutubie powiedzieli, że be 3
Phoenix. 4 726 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia https://videocardz.com/newz/asus-geforce-rtx-50-rog-astral-gpus-feature-built-in-gyroscope-and-accelerometer-to-detect-gpu-sag Akcelerometr i żyroskop w gpu, niezłe 😀
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia @PiPoLiNiO ale koledzy pisali, że z czasem ucichną, no i oczywiście po zmianie zasilacza U mnie TUF nie miał tego problemu. A z Astralami jak ktoś ma rzeczywiście cichego to fajnie jakby dał krótki filmik z demonstracją tego, bo przy tylu narzekaniach na tę kartę już sam przestaje wierzyć
Puzoniusz 89 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 25 minut temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/asus-geforce-rtx-50-rog-astral-gpus-feature-built-in-gyroscope-and-accelerometer-to-detect-gpu-sag Akcelerometr i żyroskop w gpu, niezłe 😀 Ciekawe czy mi pokaże ze mam kartę przechyloną o 90 stopni 😁
Phoenix. 4 726 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 55 minut temu, sovas napisał(a): @PiPoLiNiO ale koledzy pisali, że z czasem ucichną, no i oczywiście po zmianie zasilacza U mnie TUF nie miał tego problemu. A z Astralami jak ktoś ma rzeczywiście cichego to fajnie jakby dał krótki filmik z demonstracją tego, bo przy tylu narzekaniach na tę kartę już sam przestaje wierzyć Nie ma cichego astrala, ludzie po prostu bajki wciskają lub przyznać się nie chcą. 1
Faflucy 312 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Nie ma cichego astrala, ludzie po prostu bajki wciskają lub przyznać się nie chcą. I tak i nie. Jeden kupił astrala posiada monitor 1440p 144Hz i napisze że ma cichego astrala, a drugi ma monitor 4K 240Hz i napisze że ma świerszcze w obudowie
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia No ale zawsze można odpalić ten DRS do 4k czy coś? Mi tak sugerowali tutaj i każdą kartę pod kątem cewek sprawdzałem do 4k 240Hz
DżonyBi 1 970 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 22 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Nie ma cichego astrala, ludzie po prostu bajki wciskają lub przyznać się nie chcą. Odpowiem Twoim jezykiem - pierdololo. Na moim przykladzie.. myslisz, ze wydalbym ~13k na wyjca? Moja teoria jest taka, ze oprocz tego, ze mozna trafic na cichego Astrala, to LC ma zamknieta obudowe co moze dodatkowo tlumic cewki. Edytowane 26 Kwietnia przez DżonyBi 2
Pentium D 1 159 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Ale głupota z tym akcelerometrem i żyroskopem jak to samą kartę mierzy względem ziemi a nie płyty i obudowy. Lepiej takie poziomiczki kupić i kartę ustawić pod przechył obudowy.
Faflucy 312 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Akcelerometr i żyroskop w gpu, niezłe Tylko nie wiem czemu w wersji GPU Tweak 1.9.4.3 już nie ma możliwości sprawdzenia położenia karty.
sovas 662 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) @Pentium D Ale tam chyba chodzi o to, że karta pika jak się zacznie przechylać od normy, która była ustalona. Ciągle pewnie bezużyteczne no ale jest. @PiPoLiNiO @DżonyBi Co do bloków wodnych to taka ciekawostka. Nie wiem ile w tym prawdy. No i np w Waterforce WB cewki są chłodzone ponoć, a on wył jak szalony. https://forum.alphacool.com/threads/my-rtx5090-wb-lacks-some-thermal-pads.5695/ Czyli w skrócie: cieplejsze cewki = ciszej. bloki Alphacool nie mają kontaktu na cewkach. Edytowane 26 Kwietnia przez sovas
łukasz850 143 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Wreście mamy ceny sugerowane. Na ceny sugerowane trzea było czekać od 20 lutego, czyli aż 66 dni.
Doamdor 1 784 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) @łukasz850 Mamy ceny sugerowane? Gdzie? Bo z chęcią kupiłbym RTX 5090 w cenie sugerowanej. Edytowane 26 Kwietnia przez Doamdor
łukasz850 143 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 52 minuty temu, Doamdor napisał(a): @łukasz850 Mamy ceny sugerowane? Gdzie? Bo z chęcią kupiłbym RTX 5090 w cenie sugerowanej. RTX 5070ti to 749 dolarów raz 1.23 to 921 razy 4 to 3600 zł. Wszystko sie zgadza. Rtx 5070 to juz tylko 2500 zł. RTX 5080 to 5100 zl. Edytowane 27 Kwietnia przez łukasz850
Pitt_34 326 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Wyliczenia masz fajne, tylko pokaż jakiś linki do kart z tymi cenami
Rekomendowane odpowiedzi