Mar_s 182 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Stawiam 5 dych na @Kelam, kto się zakłada? To wcale nie ustawiony zakład! 1
ODIN85 249 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/corsair_karty_graficzne_mocniejsze_zasilacze-36571.html Nowy kabel trzeba kupić czy wystarczą te pierwsze?
Mar_s 182 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Nowy kabel trzeba kupić czy wystarczą te pierwsze? Jest wsteczna kompatybilność, więc powinno wszystko działać. Ale 12VHPWR to taki mocno średni standard.
Kelam 541 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @PiPoLiNiOWidzę jednak dalej ciągniesz temat. Asusy, to najpopularniejszy brand, a więc przykładów potencjalnych grających cewek może być sporo. Ale co to ma do rzeczy do mojej opinii? Tutaj nie chodzi o asusy, pierdzenie cewek, ale jak się odnosisz do innych. A już tego trochę widziałem w ostatnich 2 tygodniach. Widzę trudno to zrozumieć, może więc wolny tydzień pomoże ci przeanalizować swoje gówniarskie postępowanie. e: Posty uprzątnięte. 1
Fenrir_14 36 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Masz TUF 4090 czy dalej piszesz aby pisać? Bo ja miałem i chłopaki też. Więc wypowiadamy się o faktach. A Ty? Pisał wyraźnie @Kelam w kontekście rtx 3xxx i obecnej generacji, jeszcze vote'a mu dałem ponieważ zgadzam się z opinią. Możesz wklejać sobie dramy z reddita i podobnych lamerskich portali i do świąt 😎 Nie wiem ile miałeś Rtx'ow ale samych ampere przetestowalem z 15 sztuk albo lepiej, (wszystkie Asusy łącznie z liquid cooling, suprim, vision, x trio, mastery, zotac) i w każdej mniej lub bardziej grały cewki. Najmniej w suprim, Asus strix lc i aorus master. W niektórych pomagało wygrzanie karty przy kilkudniowym OC w innych nie pomagało, kwestie losowe.
Kelam 541 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Fenrir_14Nie ma co wracać do tego tematu. Kolega nie miał zamiaru normalnie dyskutować, tylko szukał zaczepki. No i znalazł.
Zachy 68 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 44 minuty temu, Kadajo napisał(a): O szykuje się wyjazd w Bieszczady Kto placi za bilet i hotel?
Kelam 541 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @ZachyNo na pewno nie biuro podróży . 2
Umpero 110 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 53 minuty temu, Kadajo napisał(a): O szykuje się wyjazd w Bieszczady Kogo wysłano na przymusowy urlop?
Kadajo 266 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nooooo i pojechał... 7 minut temu, Umpero napisał(a): Kogo wysłano na przymusowy urlop? @PiPoLiNiO... jego pierwszy urlop tutaj 1
Fenrir_14 36 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Z cewkami to akurat conajmniej od Turingów temat był wałkowany wszędzie, na forach czy w necie. Ludzie losowali karty, kupowali wielosztuki żeby znaleźć najmniej piszczące egzemplarze. To jest kwestia losowa, chociaż niektóre serie i modele rokowaly lepiej inne gorzej. To samo będzie prawdopodobnie przy serii 5xxx tylko cena pewnie ograniczy hurtowe zakupy lol. Edytowane 1 godzinę temu przez Fenrir_14 1
Totek 36 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przy 4090 najmniej na cewki marudzą posiadacze inno3d, zotac, palit, gainward i giguś gaming OC. Asus i MSI najwięcej wpisów odnośnie cewek, temat obserwuje od początku bo przy kolejnym zakupie nie chce już wyjca, a miałem piszczące MSI 2080 i teraz drące jape Gigabyte 3080.
Fenrir_14 36 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No tak, kwestia szczęścia i trafienia odpowiedniej sztuki. Jeśli konkretny model ma sporo większy % udziału w rynku to oczywiste że będzie większy odsetek piszczałek. Prosta logika. 1
GAZuOOT 6 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Za ile poszła? Za 6500zł, gostek prawie 300km po nią jechał w jedną stronę , dosłownie 20min po wystawieniu na OLX ją zaklepał. Więc nawet nie jestem za bardzo stratny, bo kupiłem 1,5 roku temu nówkę za 7250zł a brałem na firmę. 1 1 3
Spychcio 105 Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu Liczę, że w tym miesiącu pojawią się jeszcze jakieś przecieki ile można czekać...
Karro 16 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu 29 minut temu, GAZuOOT napisał(a): Za 6500zł, gostek prawie 300km po nią jechał w jedną stronę , dosłownie 20min po wystawieniu na OLX ją zaklepał. Więc nawet nie jestem za bardzo stratny, bo kupiłem 1,5 roku temu nówkę za 7250zł a brałem na firmę. Może nie zauważył że następna plandemia dopiero za dekadę będzie xd
lukadd 133 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu 3 godziny temu, Gret napisał(a): 3090ti vs 4090 to było z 70-80%? Jak by tak teraz zrobili 80% mocniejszą 5090 uuu Z premierowych testów PPC w 4k było prawie 55%. Ale do 3090Ti niezbyt sens jest porównywać. Bo 3090Ti nvidia dała dopiero bardziej przy końcu generacji Ampere. Do 3090 premierowo było 70% Ale tam dużo do powiedzenia miała zmiana procesu z bidnego samsungowego na TSMC. To był olbrzymi skok w dzięki zmianie procesu. Obecnie dostaniemy jedynie lifting w tej kwestii. 1
Karro 16 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu (edytowane) Maxwell też dostał sprawdzone 28nm a ładnie dawał. Natomiast specyfikacja 5080 i 5070 wygląda ultra biednie.Jesli to nie bzdury oczywiscie albo wpadnie dlss4,bo musi. coś za bardzo skrojone te nowe karty Edytowane 38 minut temu przez Karro
lukadd 133 Opublikowano 33 minuty temu Opublikowano 33 minuty temu Zmiany w archi na pewno będą. Nvidia potrafi, ale jeśli chodzi o proces to obecnie mają pod wiatr bo na tym wiele nie ugrają
Send1N 195 Opublikowano 25 minut temu Opublikowano 25 minut temu Godzinę temu, Kadajo napisał(a): @PiPoLiNiO... jego pierwszy urlop tutaj Zdecydowanie najlepszy news ze wszystkich do tej pory w tym temacie koleś irytował niesamowicie, im mniej takich cyrkowców tym lepiej dla forum. 1
lukadd 133 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu I jak zwykle przegapiłem najlepsze Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Te cewki to jakaś loteria. Loteria, ale mniejsza lub większa w zależności od modelu. 1
Rekomendowane odpowiedzi