Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, tomi182 napisał(a):

a tak szczerze to czemu mieliby się z Tobą dzielić takimi informacjami?

Bo x-kom twierdził przed premierą 5xxx że nie będą mieli FE jako oficjalny dystrybutor w PL (bodajże) a osoby które kupiły FE na stronie nvidii dziś widziały jakieś przekierowanie do x-kom później czy coś w tą stronę.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

nie mieli na premierę (co się zgadza z tym co mówili), a co do późniejszej dostępności mamy pytać Nvidii, a nie xkom, bo oni nie wiedzą czy i kiedy będą. jakoś nie trafiłem na wiadomość, w której napisali, że na 100% nie będą mieć tych kart w ofercie (oczywiście nie znaczy, że takiej nie było. inna kwestia jest taka, że jakiś użytkownik discorda zapytał o dostępność tych kart na czacie z konsultantem, usłyszał, że nie wie kiedy będą, bo nie ma info o dostawie, ALE BĘDĄ, po czym po 10 minutach karty wskoczyły na stronę

informacja o xkomie widniała faktycznie albo na potwierdzeniu, albo podczas składania zamówienia, bo trzeba było zaakceptować regulamin sklepu xkom.

Opublikowano
3 minuty temu, Brolly napisał(a):

Bo x-kom twierdził przed premierą 5xxx że nie będą mieli FE jako oficjalny dystrybutor w PL (bodajże) a osoby które kupiły FE na stronie nvidii dziś widziały jakieś przekierowanie do x-kom później czy coś w tą stronę.

Ja mam normalnie maila z xkomu z potwierdzeniem więc teraz się nie ukrywają. Mogli też mieć jakieś NDA przed uruchomieniem sprzedaży i być może nie mogli o tym mówić.

Opublikowano
4 minuty temu, Brolly napisał(a):

No i tak było jak pisali.

Ich odpowiedź odnośnie czy będą sprzedawać FE bezpośrednio przez ich sklep:

W dniu 10.01.2025 o 15:22, x-kom napisał(a):

Nie będą dostępne w sprzedaży w x-kom.

Następnie kolejna wiadomość z 17 stycznia  jak to będzie działać:

W dniu 17.01.2025 o 08:04, x-kom napisał(a):

Sprzedaż kart graficznych Founders Edition nie będzie realizowana przez stronę x-kom.pl.

Natomiast logistycznie, będą wysyłane poprzez nasz magazyn. Na ten moment nie mamy informacji na temat dostępności. Zachęcamy tutaj do kontaktu z NVIDIA w celu ustalenia szczegółów.

Po prostu Nvidia sprzedaje, a xkom im tylko udostępnia magazyny i prowadzi wysyłkę tego co mają od nvidii zlecone :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Tornado3 napisał(a):

pierwsze słyszę, żeby najniższy model miał komorę parową. 

GeForce RTX™ 5070 Ti 16G VANGUARD OC LAUNCH EDITION Advanced Vapor Chamber: Built-in Vapor Chamber swiftly transfers heat from the GPU and VRAM to the core pipe for optimal dissipation. Core Pipes: Square-shaped Core Pipes maximize heat dissipation with the Vapor Chamber for superior cooling.

Edytowane przez FszoQ
Opublikowano
14 minut temu, Brolly napisał(a):

Przepływ informacji niczym głuchy telefon :wariat:

Nie wiem w jakim sensie. 

Xkom przecież od początku pisał, że nie będzie bezpośrednio sprzedawał FE.

Jest tak jak pisali. Nvidia sprzedaję te karty, a oni tylko im robią logistykę.

Wszelkie zapytania odnośnie FE do nvidii.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

To dlaczego z tyłu pudełka 5070 Ti Windforce jest napisane "vapor chamber and composite copper heatpipes"? 

Bo zapewne tą komore posiada. Podałem tylko przykład karty poza tym Windforcem. Może nawet jeszcze któreś modele posiadają ową komorę. Astral? Suprim? :)

Opublikowano
4 godziny temu, Yedi napisał(a):

@muszka Udało Ci go kupić za 3900 pln  ? Dobre tempy .. Możesz mi proszę sprawdzić tempy pod furmarkiem (kilka minut) przy 1500 rpm ? 

1500RPM jak chciałeś, więcej nie idzie bo mi furmarka maxuje monitor na 165 FPSów :E

Zrzutekranu(13).png.a14200ed66dc21a1b24d2000a9d5a603.png

Opublikowano
6 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

To dlaczego z tyłu pudełka 5070 Ti Windforce jest napisane "vapor chamber and composite copper heatpipes"? 

w takim razie to jest zabawne, bo Eagle który jest wyżej w hierarchii nie ma na pudełku takiego oznaczenia i na stronie gigabyte też żadnej wzmianki

Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

1500RPM jak chciałeś, więcej nie idzie bo mi furmarka maxuje monitor na 165 FPSów :E

To wyłącz Vsync :) Nie wiem czy widzisz ale karta leci na 87% mocy czyli ten wynik jest z lekka mało miarodajny ..

• Upvote 4
Opublikowano

@Yedi

Właśnie w tym rzecz że odhaczyłem i nic się nie dzieje

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Za dlugo bilem sie z myslami czy brac FE, az ostatecznie wywalilo mnie.

Screenshot_20250225_145306_Chrome.thumb.jpg.7badd61567fbf85750ae3c043717ad2c.jpg

na tym kroku wywaliło wielu, ja prawie złapałem.

Ale następnym razem napewno się uda :D

ZA 8k zniosę ten szum .

Zgodnie z kalkulacją zmiana 4090 na 5090 po drodze z 5080 moze kosztować NIC.

Edytowane przez zozolek