Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, MadDog napisał(a):

@Umpero No ok. Na początku jak sobie pewnie odpalicie grę i zobaczycie , że coś wam się odbija w kałuży w czy w karoserii samochodu. Chwilę popatrzycie, popodziwiacie a później jak już wkręcicie się w grę to stawiam, że 99% osób nie zwraca na to żadnej uwagi. No ale może ja jestem inny ale dla mnie liczy się gameplay i co gra oferuje a niżeli poziom graficzny gry czy Ray Tracing. Wolę dobrą grę, która wygląda gorzej niż cudowna graficznie, która jest gameplayowo do pupy.

Nie zliczę ile razy podziwiałem widoki w grach, co dodawało mi w ciuuul immersji i przyjemności z rozgrywki. Jak wjechał RT/PT to już w ogóle :) Nie zgadzam się z tym, że tylko przez chwile się na to uwagę zwraca.

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Upvote 2
Opublikowano

Jeszcze bym zrozumiał jakby były jakieś karty na rynku , które pociągną technologię RT/PT bez fejkowych klateczek w paczce z artefaktami i upscalingu. No ale sorry Winetou. Trzeba czekać na kolejne generacje kart aby się tym kiedyś nacieszyć.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@ODIN85 Ale ja się nie wstydzę swojego imienia i nazwiska. Nie muszę się też ukrywać za nickiem jak internetowa pipa :)

Gorzej jak ktoś cię chłopie dzięki temu namierzy w realu i postanowi ci uprzykrzyć życie, wtedy zrozumiesz swój błąd ;)

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, MadDog napisał(a):

@Umpero No ok. Na początku jak sobie pewnie odpalicie grę i zobaczycie , że coś wam się odbija w kałuży w czy w karoserii samochodu. Chwilę popatrzycie, popodziwiacie a później jak już wkręcicie się w grę to stawiam, że 99% osób nie zwraca na to żadnej uwagi. No ale może ja jestem inny ale dla mnie liczy się gameplay i co gra oferuje a niżeli poziom graficzny gry czy Ray Tracing. Wolę dobrą grę, która wygląda gorzej niż cudowna graficznie, która jest gameplayowo do pupy.

Powiedział każdy posiadacz AMD 8:E

JOKE! 

3 minuty temu, MadDog napisał(a):

Jeszcze bym zrozumiał jakby były jakieś karty na rynku , które pociągną technologię RT/PT bez fejkowych klateczek w paczce z artefaktami i upscalingu. No ale sorry Winetou. Trzeba czekać na kolejne generacje kart aby się tym kiedyś nacieszyć.

W tej chwili mamy do wyboru DLSS i FG z RT/PT albo 1:1 to co oferuje AMD w tej chwili, co kto woli. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Panowie. Skończcie pierdzielić o RT / PT i jego zasadności. Jest do tego wątek stricte na forum.
To jest temat bezdyskusyjny, jak mycie zębów. Nikt dziś nie podważa, czy potrzebny jest dziś mocap postaci, albo mocap twarzy (a można to robić na piechotę ręcznie!). 
Podobnie z RT. On nie jest po to, by było ładniej.

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

Co jak co i wiem, że to dla wielu żaden argument ale w CP77 RT/PT robi gigantyczną różnicę w immersji. Jak ktoś umie to użyć w grze to super sprawa, pewnie kiedyś dojdziemy do tego, że to będzie zaimplementowane jak Physix i nawet nie będziemy się nad tym zastanawiać. 

Opublikowano
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

Gorzej jak ktoś cię chłopie dzięki temu namierzy w realu i postanowi ci uprzykrzyć życie, wtedy zrozumiesz swój błąd ;)

Jak wyłapią dane i ktoś zamówi mu na chatę 2 tony węgla to będzie wiedział, że nie warto takich rzeczy udostępniać. :D

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Voggie napisał(a):

Ciekawe, bo ta sama karta i ta sama cena, a dostałem dzisiaj info, że dopiero jutro będzie na magazynie.

Oficjalnie to od nich maila jeszcze nie dostałem.

Wyskoczył mi monit z inpostu o nowej przesyłce.

Opublikowano

@Michael_ A to ktos miesza i przygotowuje towar pod wysylke.

Przeciez to moga sobie przeklikac zawsze.

Do mnie wysylka bedzie szla FedEx (nie lubie ich kurde i blad ze nie wzialem do paczkomatu...)

@Doamdor ten FE to raczej z bedzie importowany gdzies z zagranicy.

watpliwe czy w ogole byly dostepne w sklepie w PL