Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, seba842005 napisał(a):

Na bank poprawili wycieki pamięci. Obecnie da się grać na 8GB vramu przy ustawieniu epic nawet na 2560x1600 i to na laptopowym rtx 4070. Grałem dobre pół godziny i zero dropu FPS do kilku klatek. Gra teraz trzyma vram w okolicy 7GB, gdzie wcześniej nawet po kilku chwilach już miałem dropy do 5FPS. 

No wczoraj pisałem ze jak sprawdziłem użycie Vram to zauważyłem że spadło średnio o 1.5GB Vram w peaku widać nie tylko ja to zauważylem mimo że problem Vramu mnie nie dotyczy.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, seba842005 napisał(a):

Na bank poprawili wycieki pamięci. Obecnie da się grać na 8GB vramu przy ustawieniu epic nawet na 2560x1600 i to na laptopowym rtx 4070. Grałem dobre pół godziny i zero dropu FPS do kilku klatek. Gra teraz trzyma vram w okolicy 7GB, gdzie wcześniej nawet po kilku chwilach już miałem dropy do 5FPS. 

Przetestuję i dam znać, masz DLSS? full epic detale? Full nie dam epic, bo i tak za słaba karta, ale chociaż podbiję DLSS do góry albo dam jakiś detal wyżej dla testu, czy nie wywali.

@Frog67 u mnie po poprzednim patchu nic się nie zmieniło, wywala drop do 5fps, otworzyłem stash-skrytkę, wrzuciłem kilka itemków i zamknąłem, by nagle pojawił się drop do 5fps.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, Blacktiger napisał(a):

Bawię się ok pomimo bugów ale system patchowania to mają z*bany

Odpowiedź bardzo prosta. Jeżeli naprawiają coś w pliku który ma parę gb to po wypuszczeniu trzeba na nowo pobierać ten plik. 

• Upvote 1
Opublikowano

Czasem też mogą go "wypakować" i spatchować go mniejszym plikiem, ale wtedy potrzeba na dysku więcej miejsca na patcha, tak jak było ostatnio, plik 13GB do ściągnięcia, a na dysku wymagane 130GB.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, seba842005 napisał(a):

Być może coś poprawili, ale gra potrafi się sfrizować na mojej 4060 Ti. Płynnie działa, dopóki nie wejdę do budynku z mieszkańcami – wtedy muszę ją wyłączyć i włączyć ponownie, ponieważ spada i chodzi w 15 fpsach.🫤

Edytowane przez Devils1100
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Devils1100 napisał(a):

Być może coś poprawili, ale gra potrafi się sfrizować na mojej 4060 Ti. Płynnie działa, dopóki nie wejdę do budynku z mieszkańcami – wtedy muszę ją wyłączyć i włączyć ponownie, ponieważ spada i chodzi w 15 fpsach.🫤

a jaki procek z ciekawosci

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pieciak napisał(a):

a jaki procek z ciekawosci

7500f😉 specka powinna sie wyswietlać

4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

W takim razie nic nie poprawi, jak nadal niegrywalne.

Albo uda sie nam to przejsc niz te Patche wydadza🫠 

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano (edytowane)

Te dropy do 15, czy nawet do 5fps to nie są winą procka, bo taki fps utrzymuje się przez cały czas, nawet jak wyjdziesz poza osadę. To jest spadek fps do pewnego pułapu i nie da się z tego wyjść, jak miałem taki spadek, a miałem DLSS balans, to przywróciłem fps zmniejszając DLSS na wydajność, więc to nie dotyczy procka, to jest zapchany vram, mimo, że OSD pokazuje ok 7.2-7.5GB zależnie od sytuacji.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
47 minut temu, Devils1100 napisał(a):

Problem nie jest nadal naprawiony z loadingiem zapisów. Im więcej razy ładujemy zapisy, tym większe prawdopodobieństwo dropów. Odpalając grę i po prostu grając bez wczytywania zapisów nic się nie wywala. Wczytując kilka razy nawet po zgonie potrafi się wywalić i tylko reset pomaga. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sobtainer napisał(a):

Mi pomogło zrobienie włosów na low, bo też miałem ogromne dropy na 4070 i problem kompletnie zniknął. 

Ja mam cały czas włosy na low i to nic nie daje.

Zrobiłem test, ponad godzinę grania w drugim obszarze, poganiałem po okolicy, wracałem do osady, i tak w kółko, zrobiłem wczytaj grę, otwierałem skrzynkę, mapę gdzie często dropiło, zmieniałem ustawienia DLSS między wydajność-jakość, choć na balans jest w miarę najlepszy FPS- testowałem bez FG, z DLSS jakość dobijało w osadzie do ok 7.5GB, ale nic nie wywaliło, dlss balance to ok 7.2GB maks, zaś wydajność to już 7GB, czasem mignęło pod 7.1GB i tyle go widział. Ogólnie jest chyba mniejsze użycie, ale zapewne za mało wczytywałem i za mało rozpierduchy. No nic jutro zapewne sprawdzę, na dlss balance bo jednak gra lepiej wygląda niż na wydajności. Trzeba grać bez FG, bo FG dodaje swoje do vramu i wszystkie crashe jakie miałem to z użyciem FG, bez FG to miałem jedynie spadki do 5fps, jakby zapchany vram, zobaczymy jutro.
Mam dwa mody: na wydajność i na dłuższy dzień.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mam takie pytanie.

W liście zmian patcha 1.0.3 jest napisane:

Cytat

Additionally, default values of mouse sensitivity were updated to allow a predictable default experience for our players with new values of two parameters mentioned bellow:

Camera sensitivity: 25%.

Aim sensitivity: 15%.

Problem w tym, że u mnie nic się nie zmieniło i nadal widzę w opcjach sterowania wartości 20% i 10% zamiast nowych. Też tak macie?

Poza tym kursor zmienił się na domyślny windowsowy w grze.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Sobtainer napisał(a):

Super, nie mam savów z wczoraj wieczora po patchu. 

Steam czy GP ? U mnie w GP ruszyłem dziś tak jak wczoraj skończyłem. Patcha instalowałem dzisiaj.

Grałem ponad 2 godz. dzisiaj i chyba nie zapycha vram jak wcześniej

A patrzcie na to :E  FILM :rotfl2:  A TUTAJ następny babol, białe monitory ! 

Edytowane przez maras2574
Opublikowano
4 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Steam czy GP ? U mnie w GP ruszyłem dziś tak jak wczoraj skończyłem. Patcha instalowałem dzisiaj.

Grałem ponad 2 godz. dzisiaj i chyba nie zapycha vram jak wcześniej

A patrzcie na to :E  FILM :rotfl2:

GP, ale spoko już sobie nadrobiłem bez wczuwania się :)

• Like 1