Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
@VRmanOd kumpla 'nie miałem teraz za dużo czasu, ale tak to wygląda po pół godzinie w CP2077 w 4K z włączonym path tracingiem. biegałem po Dogtown i robiłem rozpierduchę, to najbardziej wymagająca dla sprzętu dzielnia w CP'
No nie bardzo sprawdzane. Masz prawo do dostępu wszelkich danych zapisywanych przez samochód - parę dni temu właśnie na jednej z grup chińskiej marki (nie pamiętam, żałuję, że nie wrzuciłem) gość opisywał, że poprosił o te dane, dostał z miesiąca - była grupa typowych - prędkość, parametry silnika itd, ale była spora ilość zaszyfrowanych danych - poprosił o "odszyfrowanie" - cisza ze strony producenta samochodu.
Ponadto - do legalizacji może trafić samochód A, a potem do sprzedaży z softem B (to by tłumaczyło np przechodzenie testów systemów bezpieczeństwa - auto z e sterownikiem np VDO, a do sprzedaży z tanim chinolem - i zdziwko, że nic nie działa jak należy).
a czym chcesz rozsyłać tej sygnał? widelcem?
poza tym tak jak pisałem: auto jest sprawdzane pod kątem radiowym czy EMC
coś próbujesz na siłę udowodnić, ale nie masz argumentów.
PS: poczytaj sobie o regulacjach R155 i R156
Tak, na pewno cała instalacja jest przejrzana, wszystkie moduły rozebrane na pojedyncze płytki pcb wraz z wylutowaniem eppromów i wyczytaniem ich na podstawkach
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź