Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

obraz.png.7e99d84fa5e424d0ffeabbe3ddeaba37.pngale peaki, dobrze, ze mam 1000W zasilacz :hihot:

Że co ? :E takich to ja nawet na 6950XT z odblokowanym limitem na zegarze 2650mhz nie miałem i normalnie jak chwile tak używałem testowo enduro 650w dawał radę, beka xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Czyli karta fajna? W poprzedniej generacji fajny był ten pasek Led, ale trochę go kable zasłaniały. Teraz dali ukrytą wtyczkę, ale kratownicę jak na jakimś moście :hihot:

Byś odpalił rgb i pokazał jak to wygląda. W 6700xt nitro można było ustawić aby ledy reagowały na muzykę. 

Nvm, widzę że na fotach wrzuconych wcześniej widać. Nawet ok wygląda. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Byś odpalił rgb i pokazał jak to wygląda.

Cofnij sie strone wstecz ;) 

Filmik tez jest.  Pod katem kultury pracy, wykonania i temperatur to chyba nie miale nigdy lepszej karty, warto bylo na to polowac.

24 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Teraz dali ukrytą wtyczkę, ale kratownicę jak na jakimś moście

Ten backplate zbedny, a ja sie jaram jak to wyglada bo naprawde mi sie podoba ten bok karty i ten pasek ledowy, a wtyczke cos tam widac ale zachodzi i tak do srodka obudowy wiec jest o niebo lepiej ni by miala zwisac.

Procek troche ogranicza ale jak na takiego kaszatana za 670zl to i tak daje rade do multi :D

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano

Heh. Wszystko powyżej 9500F to przepalanie kasy na nic :E Powinno się kupować 7500F zmienić na 9500F, zmienić i 10500F itd. Małe częste iteracje są najlepsze zamiast kupować na lata. Sprzedać jeszcze zanim będzie złomem i do przodu (widzę was użyszkodnicy 5800X3D).

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Heh. Wszystko powyżej 9500F to przepalanie kasy na nic :E Powinno się kupować 7500F zmienić na 9500F, zmienić i 10500F itd. Małe częste iteracje są najlepsze zamiast kupować na lata. Sprzedać jeszcze zanim będzie złomem i do przodu (widzę was użyszkodnicy 5800X3D).

Wejdz sobie do gry w której bijesz się o klatki poniżej 3 cyfrowej wartości to zmienisz zdanie :E zależy kto w co gra, looknij na stalkera 2 jak to wygląda od strony cpu w czystym rasterze ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

Wejdz sobie do gry w której bijesz się o klatki poniżej 3 cyfrowej wartości to zmienisz zdanie :E zależy kto w co gra, looknij na stalkera 2 jak to wygląda od strony cpu w czystym rasterze ;) 

No wiem. Sam potrzebuję w Tarkovie wydajności 2x 9800X3D. Ale dla 99% ludzi starczy taki 9500F i to powinna byc default strategia zakupowa :P

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Pentium D napisał(a):

Czyli 9070 xt to poziom rtx 5080 w tej grze?

Czemu zmiana z 9800X3D na tego 9500F? 

Tak, od lat tak jest w call of duty że radek jest sporo wydajniejszy od NV 

Stronę wcześniej tłumaczył (401) ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, HappyLittleGamer napisał(a):

No wiem. Sam potrzebuję w Tarkovie wydajności 2x 9800X3D. Ale dla 99% ludzi starczy taki 9500F i to powinna byc default strategia zakupowa :P

Jaki 9500F, nad Wisłą króluje 9800X3D, kraj mlekiem i miodem płynący. :E

Zrzutekranu2025-11-26012301.thumb.png.fc66cb6611713a44d37d126223c0435f.png

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Poszedłem jak kiedyś klasykiem z 6900XT czyli karta pod coda i procesor takie minimum. Ja w tym roku nie skończyłem żadnej gry singlowej i tylko w cod/warzone gram i szkoda mi to było trzymać więc sprzedałem koledze na forum a jak mnie zadowoli 6rdzeni to raczej nie będę kupował już top cpu do tego co używam. Szkoda mi już takich bezsensownych wydatków. Tobą sprzętu za kupę kasy a w nic nie gram 🤣

Zapewne większy PL i nic więcej, chłodzenie to samo zawsze karty z dopiskiem mają. 

Ja mam podobnie ale choroba mnie dalej trzyma :boink:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, MarcoSimone napisał(a):

Ja mam podobnie ale choroba mnie dalej trzyma :boink:

Ja ostatkiem sił się czasem bronię przed kliknięciem "kup" jeśli idzie o 9800x3d, ale dam radę przeczekać na dziadku 7800x3d do zen6x3d...chyba :E 

Edytowane przez Krzysiak