RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Jankovsky · Opublikowano
Czołem! Mam nadzieję, że nie będzie problemem jeśli podepnę się pod temat :-) Jestem w bardzo podobnej sytuacji jak kolega @Wojciechhh, z tą jedną różnicą, że akurat stojak monitora / pivot kompletnie nie ma dla mnie znaczenia, bo i tak będzie on zamontowany do uchwytu biurkowego. Monitora będę używał głównie do: pracy biurowej (programowanie, analiza danych) - średnio 8 godzin dziennie Internet / Youtube / filmy i seriale + inne pierdoły - średnio 2 godziny dziennie, zamiennie z graniem na konsoli granie (tylko konsolowe, granie pecetowe kompletnie mnie nie interesuje) - średnio 1h dziennie, ale z potencjałem na zwiększenie tej wartości (sporadycznie) do 2h W chwili obecnej mam dwa Delle U2417H. Jeden z nich chcę zamienić na większy monitor, który wg moich wstępnych założeń powinien spełniać następujące kryteria: przekątna ekranu: 32 cale rozdzielczość: 4k powłoka matrycy: domowe biuro ma okno od strony wschodniej, także ilość wpadającego do pomieszczenia światła nie jest piorunująca; chciałbym mat, ale semi-mat też chyba zda egzamin rodzaj matrycy: celowałem w IPS, później w OLED / QD-OLED, a teraz sam już nie wiem co lepsze wszelkie inne parametry typu kontrast, czerń, czas reakcji - tutaj chciałbym kupić możliwie jak najlepiej w zakładanym budżecie budżet: chciałbym się zamknąć w kwocie 3500zł, ale kilka złotych mogę jeszcze dorzucić Jeśli chodzi o kandydatów, których wstępnie wytypowałem, nie będę zbytnio oryginalny: GIGABYTE Aorus FO32U2 Dell 32" U3225QE AOC Agon Pro QD-OLED AG326UD Gdzieś tam przewinęły się jeszcze: Samsung Odyssey G8 OLED (LS32DG802SUXDU) / SAMSUNG Odyssey G8 LS32FG810SUXEN 32" OLED Nie sądziłem, że wybór monitora w dzisiejszych czasach może być tak skomplikowany... Powoli dochodzę w wniosku, że albo ustrzelę jakiegoś OLEDa w podanym budżecie, albo wezmę tańszego IPSa (powiedzmy do 1500zł) i w momencie jak sytuacja z graniem wyewoluuje do większej ilości godzin, kupię kolejny monitor. Mimo wszystko, na chwilę obecną priorytetem jest kupno czegoś możliwie jak najbardziej uniwersalnego. Proszę szanowną brać forumową o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie porady! -
Przez duniek · Opublikowano
za 12 pro maxa 707zł to juz wole psu dać -
Przez Radio Tirana · Opublikowano
Przecież pisałem wcześniej, że chodzi o kostkę 16 Gigabitów, czyli 2GB pojemności. Bierzesz takich 8 sztuk i masz jedną kość 16GB. -
Przez janek25 · Opublikowano
bo te limty sa bez znaczenia dla ciebie. PL1 to gwarantowany zegar przez intela bo pl2 juz intel nie gw od lat https://www.purepc.pl/intel-nie-bedzie-podawal-juz-wartosci-turbo-dla-wielu-rdzeni polowa produków ma wyzsze Pl1 ,niższe PL2 Rma dotyczy tylko PL1 -
Przez bergercs · Opublikowano
A nie lepiej iść na lepiej płatne stanowisko kierownicze. Tylko szybko, bo według jego genialnych pomysłów będzie jednym z 7 milionów szukających nowej fuchy
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź