Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

To co jest teraz a to co było na premierę to dwie różne bajki.  Ten sklep na premierę miał karty w mrsp a to ile one dziś kosztują to dwie różne bajki. Dziwne że trzeba tobie takie rzeczy tłumaczyć jakbyś się wczoraj dopiero z choinki urwał i była to pierwsza twoja premiera sprzętu. 

A dlaczego Rtx 5090 są po 17k a nie mrsp 🤣

Ty się urwałeś z choinki ja cały czas pisze o cenach na premierę. Pulse XT kosztował u nas na premierę 3650-3700 zł i to był niby model z ceną MSRP...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hopes napisał(a):

Ty się urwałeś z choinki ja cały czas pisze o cenach na premierę. Pulse XT kosztował u nas na premierę 3650-3700 zł i to był niby model z ceną MSRP...

Ale ja się odniosłem do wypowiedzi gościa z UK OC, która komentowałeś, a nie do polskich cen. Wyjaśniłem ci skąd był ten asrock taki tani ? Wyjaśniłem ;)  A resztę twojego pierdololo mnie nie obchodzi i temat polskich cen. 

W dniu 8.03.2025 o 19:09, hopes napisał(a):

Skąd to info? Coś nie chce się mi wierzyć bo w takiej sytuacji sklep zawsze narzuci większą marżę żeby wyrównać ceny. Prędzej bym uwierzył że sklep zrezygnował z marży żeby przyciągnąć zainteresowanie albo przez pomyłkę wstawili cenę bez marży.

Użyj najpierw mózgu zanim coś zaczniesz sapać ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Average temperature

41 °C

Wentylatory na 100% i coś jeszcze? :D

Mnie się wydaje, że coś jest może nie do końca z raportowaniem temperatury, ale nie znam się, tak se tylko gdybam.

Np u mnie w Steel Nomad, nawet na najbardziej wyżyłowanych ustawieniach też pokazuje okolice 43-45 średniej temperatury, a wiatraki obecnie mam zablokowane na max 40% i nawet w teście były praktycznie bezgłośne. 

No ale fizyki nie oszukasz, jak wentyle ledwo się kręcą, GPU działa na 100% to nie ma bata, żeby trzymało magicznie 45 stopni, więc pewnie jest przekłamanie w tym wyniku.

Edytowane przez kociol21
Opublikowano
8 minut temu, Doamdor napisał(a):

Wentylatory na 100% i coś jeszcze? :D

to tylko dla wyniku na codzien przeciez nie bede na tych ustawieniach jechal :D

8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Dałeś 2x TS.

juz poprawilem :)

• Upvote 1