Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam się nieświadomie załapałem na promkę, dziś przyszedł gigaszit 9070xt, cenowo wyszło dość uczciwie, patrząc na to jak "przespałem" moment :E

Ps jakie sterowniki najlepsze/stabilniejsze są aktualnie ? Pół roku nieużywania pc trochę mnie z tyłu zostawiło ;)

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, NoviAMG napisał(a):

jakie sterowniki najlepsze/stabilniejsze są aktualnie ? Pół roku nieużywania pc trochę mnie z tyłu zostawiło ;)

Normalnie wgrywaj te ostatnie 25.11.1 - nie ma z nimi problemu ;) 

16 minut temu, Pentium D napisał(a):

Mój ty bohaterze. Wczoraj dodałem a wczoraj i 7 po tyle nie była. Także ten  :hihot:

Była, nawet i poniżej 2700 w krsystem już od dawna wisi ;) wystarczy wejść na strone sklepu a nie sugerować się wykresem na ceneo.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

do AC Shadows z nowym Adrenaline przyszło jakieś wsparcie dla Redstone

po ich aktualizacji gra wczytuje na nowo shadery

niestety nie mam czasu teraz na zabawy

ale faktycznie AC Shadows jest na liście wsparcia " do końca roku "

Opublikowano
3 minuty temu, miro napisał(a):

do AC Shadows z nowym Adrenaline przyszło jakieś wsparcie dla Redstone

po ich aktualizacji gra wczytuje na nowo shadery

Kompilacja shaderów jest po każdej aktualizacji sterów, nie ma to nic wspólnego z Redstone. Shadows ma wsparcie FSR 4 od kwietnia, więc to żadna nowość, a innych "ficzerów" nie dostał z grudniowymi sterownikami.

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

więc to żadna nowość, a innych "ficzerów" nie dostał z grudniowymi sterownikami.

meus error

sugerowałem się tym artykułem :

https://ithardware.pl/aktualnosci/wszystkie_gry_obsluga_amd_fsr_redstone_200_tytulow-47216.html

Gry z FSR Upscaling (ML) lub FSR 4 : nadpisanie Adrenalin Software

A Quiet Place: The Road Ahead

......

Assassin's Creed Shadows

.........

kartę z fsr4 mam od kilu dni, to jedyna gra jaką mam ( z tym ) i raz na ruski rok gram,  

myślałem że to nowośc, ok

a w tym artykule z wczoraj nie ma AC Shadows w tabeli ?

https://ithardware.pl/testyirecenzje/fsr_redstone_test_recenzja_opinia-47198.html

Edytowane przez miro
Opublikowano (edytowane)

@Pawcio

Przez panel AMD. Żadnych problemów. DDU wjeżdżał tylko wtedy, jak Windows Update instalował bez pytania swoje stery do grafy. A tak to nawet jak wymieniam GPU (6 radków z rzędu, hehe), to najwyżej przeinstalowuję stery po ściągnięciu ich ze strony AMD - głównie dlatego, ponieważ opcje w Adrenalin różnią się między kolejnymi generacjami RDNA i z automatu stery nie przeskakują na wyższy level.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Phoenix. napisał(a):

IMG_6393.jpeg

Właśnie testowałem w grze Squad, bo jak się okazało nowy frame generator działa w tej grze i tak:

- na AFMF 2.1 + fsr 4 od 180-300 FPS z wyłączonym anti lag i w ogóle nie odczuwalnym opóźnieniem

- na fsr redstone frame generator + fsr upscaler 150-180 FPS i opóźnienie jak skurwysyn nawet z włączonym anti-lag 2, bo bez to nawet nie podchodź :hahaha:

Co to była za premiera, co to była za noc ;D.

Widzieliście skośnego jak przemawiał i w pewnym momencie miał minę z pomarszczonym czołem jakby ledwo trzymał krawędzią zwieracza?:hihot:

Edytowane przez Jedi88