Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja się wypisałem. Kupiłem 4070 Ti super 16gb Gigabyte gaming OC. 4200 PLN ( musiałem bo raty 0 proc to najlepiej wychodziło). Starą 3070 sprzedałem za 1300. Jestem przekonany że będę bardziej niż zadowolony. Za około 4 lata zmienię. Biorąc pod uwagę, że byłem bez karty jak i to, że będzie problem z dostępnością i windowanie cen na maxa, i to, że rtx 5070 czy 9070 XT mogą być jedynie nieznacznie lepsze to jakoś to przełknę. Gram w 2k

Edytowane przez raul_ole
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Brolly napisał(a):

Wiadomo kiedy info/premiera/testy 9070 xt ? :wariat:

Plotki głosiły o prezentacji 15 stycznia, 22-23-24 testy i rozpoczęcie sprzedaży. Tylko że dziś jest 15-ty i wciąż cisza jak makiem zasiał, u AMD musi się mocno kotłować.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, raul_ole napisał(a):

Kupiłem 4070 Ti super 16gb Gigabyte gaming OC

Jak przetestujesz daj znać, bo dla mnie to też praktycznie jedyna opcja z RTX na dzień dzisiejszy oprócz 5070Ti, a co do RTX 5070, to i tak będzie słabsza, nie dogoni ani nie przegoni tej karty. Tutaj tylko 5070Ti, 7900XT i właśnie 9070XT mogą rywalizować z 4070Ti Super.

5 minut temu, Pentium D napisał(a):

Kiedyś kupiłem z xkomu outlet obudowę, dostałem uszkodzoną, a miała być nówka ze zwrotu, wystawiłem wprawdzie pozytywa ale z opisem negatywnym i zadzwonili do mnie, wcisnęli mi rabat na inną obudowę, i tak mam pure base 500DX za przeszło 300zł plus 1zł wysyłka. Mogłem sobie wybrać kilka obudów jakie mnie interesują i mi je wycenili. Kupno specjalnie poza sklepem.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, raul_ole napisał(a):

Plus 800 zł raty w xkom

Jeśli musiało być na raty to ok

3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Kiedyś kupiłem z xkomu outlet obudowę, dostałem uszkodzoną, a miała być nówka ze zwrotu

Ja na outlet xkom nigdy nie narzekałem.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, raul_ole napisał(a):

Plus 800 zł raty w xkom

To ktoś jeszcze kupuje na raty inne niż 0%.... Nawet doliczając, ze finalnie spłacę 4200 to lepiej chyba poszukać wyższego modelu i brac to na raty 0 płacąc tylko za produkt, no ale fakt że nie zawsze wszystko jest dostępne w sklepach oferujących takie raty.

Żeby też nie być gołosłownym, obecnie jest w outlecie 4080 Super za 4300 i można ją łyknąć na 20x0%, sam się trochę zastanawiam.

Edytowane przez soundvibez
Opublikowano
Teraz, Pentium D napisał(a):

Ja na outlet xkom nigdy nie narzekałem.

Tak to wyglądało- choć w realu gorzej, miałem też inne zdjęcia i wysłałem je sklepowi, uszkodzony zatrzask i obudowa się nie domykała, latał cały przód. To jest corsair 4000D. To był pierwszy raz kiedy kupiłem coś z allegro na xkomie.

Spoiler

IMG_20230828_125247951.thumb.jpg.6968f926e5f021c16104bc64d1bab664.jpg

2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Na outlecie xkom można się nieźle naciąć. Np. przyjeżdża ci laptop z zalaną klawiaturą, odsyłasz to w diabły, a Częstochowa twierdzi że u nich było ok i to ty zalałeś. 

Ja się naciąłem na obudowie, wysłali uszkodzoną a miała być ze zwrotu. Chociaż tyle, że dostałem od nich telefon z przeprosinami, żebym zmienił swój komentarz na allegro, dadzą mi odpowiednią wycenę na obudowę w ramach przeprosin itd.