Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

RTX2137

Recommended Posts

Na razie tyko zmaslo zapowiedział ze porobi takie testy.

Rdzeń arrow lake jest 37 procent szybszy od 14 gen

Ja wylaczalem ht  na 13 gen i duzo na plus w fps

Edytowano przez Karro

Będą w końcu te procesory jako dodatek do płyt czy w chipsach? :hihot:

Szkoda tych wafli z TSMC na takie coś, taniej i lepiej by było wydać 14 generację jeszcze raz.
A jeszcze niedawno popularnym argumentem było, że Ryzeny takie mocne z powodu super procesu TSMC.
I niech tylko Intel przeniesie swoją super architekturę do fabryk TSMC to Ryzyny zostaną zmiażdżone.
Teraz widzimy, dlaczego anulowano meteora desktop, bo tam by było z -20% spadku wydajności.

Cytat

Mindfactory, największy internetowy sprzedawca sprzętu komputerowego w Niemczech, nie odnotował jeszcze ani jednej sprzedaży procesora Intel Core Ultra 200K z rodziny Arrow Lake od ich premiery 24 października 2024 roku

https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-200k-sprzedaz-notuje-zerowe-zainteresowanie-niemiecki-sklep

Edytowano przez Pawcio

RAM na procesorze to jedyne rozwiązanie dla iGPU w miniPC i laptopach bez dedykowanej grafiki. Czyli najbardziej rosnący segment.  Lunar Lake ma świetne iGpU właśnie dlatego.  Odpuszczenie tego segmentu rynku to strzał w kolano. 

Lunar Lake wymagał tylko podwojenie liczby rdzeni i mógłby zmieść takiego AI HX370.  

Edytowano przez robbo2k

Dnia 31.10.2024 o 11:47, TheMr. napisał:

Wyniki finansowe intela za Q4 będą tragiczne. Może kolejne spadki na giełdzie. Dobrze by było, bo nawet bym kupił udziały Intela. Bo nie sądzę że upadnie. 

Kupiłeś? +8.5% po wczorajszych wynikach za Q3. Sam się zastanawiałem ale do tej pory nie wziąłem 8:E

Q4 i większość 2025 na pewno będzie jeszcze słaba ale same estymaty też są słabe więc ciekawe ile jest już w cenie

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...