caleb59 1 621 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 24H2 działa normalnie już od dłuższego czasu. 3
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca W większości przypadków problemem są ludzie, a nie system 1 3
bourne2008 1 202 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Masz rację. System piszą ludzie. Programiści konkretnie. I to oni są problemem. 2
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Oczywiście że oni też są winni, ale w dużej mierze to użytkownicy są twórcą różnych dziwnych problemów.
Send1N 4 160 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) 17 godzin temu, Pan Ciastovy napisał(a): W w11 24h2 znikał mi internet, chociaż mam na kablu. myślę uszkodzony przewód, wymieniłem dalej to samo, sterowniki były trochę nieaktualne i dalej internet znikał po 1h kpina. Zobacz dwa posty wyżej nad twoim o czym pisałem i to nie był jakiś stary sprzęt tylko w miarę świeży laptop na współczesnych "flakach" w skrócie: też miałem styczność z problemami sieciowymi i musiałem instalować poprzednią wersję Edytowane 15 Lipca przez Send1N
Yedi 277 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) 17 godzin temu, Pan Ciastovy napisał(a): skusiłem się i zainstalowałem z automatycznego updatera w11 24h2 i szybko powróciłem do starej 10. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy kiedykolwiek kompilacja 24h2 działała poprawnie? W w11 24h2 znikał mi internet, chociaż mam na kablu. myślę uszkodzony przewód, wymieniłem dalej to samo, sterowniki były trochę nieaktualne i dalej internet znikał po 1h kpina. Zainstaluje 23h2 bo to jedyna słuszna wersja która działa stabilnie. Czyżbyś mial sieciówke 2.5Gb Intela ? Głupki z MS mają co raz bardziej wyjebane na to czy jakaś poprawka bedzie czy nie bedzie robić problemów .. Oni wiedzą lepiej I my - zwykły plankton to nic .. Pomyslcie co sie dzieje w dużych korpo jesli taki kwiatek się pojawi na kilku tysiącach maszyn jednocześnie .. Edytowane 15 Lipca przez Yedi
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca @Yedi Tak jest, tyle że na W 10 jest to samo ale od czasu do czasu rozłącza, nawet w logach systemu jest to zapisane. Ale na starych gruzach typu 4GEN laptopy śmigają na Windows 11. Może nie powienem kupować AM5 Ale sprawdzę jeszcze na X470-Prime Pro jak mi tylko kolejny ryż przyjdzie(to już 4 padnięty ryzen 5 5600) Za niedługo X470 pójdzie na strych lub go odsprzedam jak ktoś będzie chciał kupić zaczarowaną płytę.
Send1N 4 160 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca A to zmienia postać rzeczy jak to sieciówka intela, windows tu nie jest winny, masz tu podobny temat razem z obejściem problemu:
Yedi 277 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca To jest ten jedyny moment kiedy się ucieszyłem ze mam jednak kartę realteka Godzinę temu, Pan Ciastovy napisał(a): Ale sprawdzę jeszcze na X470-Prime Pro jak mi tylko kolejny ryż przyjdzie(to już 4 padnięty ryzen 5 5600) Za niedługo X470 pójdzie na strych lub go odsprzedam jak ktoś będzie chciał kupić zaczarowaną płytę. Ustaw z ręki napięcia na sztywno to skończy się psucie Ryśków .. 1
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca @Send1NOo, dzięki za linka bo już zgłupiałem, myślałem ze to ja coś uszkodziłem. To płyta idzie na zwrot, nie będę się pierdolił bo nie mam na to czasu @Yedi Miałem na sztywno ustawionego 3700x i dwie pierwsze sztuki 5500;5600x i wszystkie poszły na reklamacje. Wcześniej byłem zapalonym graczem 24/7 i tutaj była kwestia czy nie zarznąłem sam na własne życzenie procków, nie mam pojęcia. Tu prawdopodobnie winowajcą jest płyta bo nawet i karte graficzną mi upaliła rx 6700xt. Do zasilacza nic nie mam bo przez 1,5 roku pracował u kolegi przy 8700k 4,5GHz i 3080ti o dziwo nic się nie wyłączało zestaw pobierał max 500W w piku (Seasonic 650W) lecz to było już po moich serii zdarzeń. 1
Pawcio 84 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Czy już wiadomo coś więcej o 25h2? Pojawią się konkretniejsze zmiany?
Send1N 4 160 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Ta dodają możliwość wywalenia większej ilości zbędnych windowsowych aplikacji pewnie zasłona dymna przed tym że po cichu dowalą jeszcze więcej syfu i telemetrii niż w 24h2
galakty 3 309 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Dopóki będzie się dało ją usuwać to niech sobie dodają Mi 24H2 śmiga bardzo dobrze, ale nie instalowałem od razu, tylko po dłuższym czasie. 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Jak na razie jestem zadowolony z Windows 11. Co mnie ciekawi to jak będzie wyglądać system Windows 12.
Pan Mateoo 446 Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia On jeszcze nie wie... Każdy co chwali windowsa jeszcze nie wie kiedy mu sie wysypie. 1 1
Czubatka Boża 176 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Powiem szczerze jak na razie system mi się nie wysypał jak to mówcie Oby problemów z aktualizacjami systemu było jak na mniej.....
galakty 3 309 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia W dniu 2.08.2025 o 21:04, Pan Mateoo napisał(a): On jeszcze nie wie... Każdy co chwali windowsa jeszcze nie wie kiedy mu sie wysypie. Bez przesady, jak się nie robi śmietnika w systemie to Winda jest całkiem stabilna. No i oczywiście jeśli się nie instaluje kazdej aktualizacji 5 minut po premierze, bo to proszenie się o kłopoty 1
Kandelabros 112 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 17 minut temu, galakty napisał(a): Bez przesady, jak się nie robi śmietnika w systemie to Winda jest całkiem stabilna. No i oczywiście jeśli się nie instaluje kazdej aktualizacji 5 minut po premierze, bo to proszenie się o kłopoty I tak i nie, najstabilniejsza jest jak nic na niej nie robisz poza odpalaniem Steama. Ostatnio jak zesrali "print to PDF" to chyba ze cztery miesiące naprawiali, jazdy z drukarkami sieciowymi to norma (chociaż fakt, ostatnio nawet działają). Nawet już nie zaglądam do logów czy "event 131" sprzed roku/dwóch naprawili czy jeszcze nie. Dopóki nie wykraczasz poza przysłowiową "zmianę tapety na pulpicie" to faktycznie jest ok. 1
galakty 3 309 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Drukarki sieciowe fakt, działa tragicznie. Ale dla przeciętnego Kowalskiego to jedyny system który ma rację bytu. Używają od X lat (legenda zaczęła się od XP) i sorry ale nie ma alternatywy. Po pierwsze dlatego że piracą bez problemu, po drugie robi wszystko co potrzeba i z łatwością. MacOS? Linux? Litości. Można nie lubić Microsoftu, ale większość kompów i laptopów na tym lata 1
Kandelabros 112 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia 5 minut temu, galakty napisał(a): po drugie robi wszystko co potrzeba i z łatwością. MacOS? Linux? Litości. Można nie lubić Microsoftu, ale większość kompów i laptopów na tym lata Pełna zgoda, tylko z tą stabilnością bywa różnie, można przyjąć że sam system jako taki jest w miarę ok. 1
hwdp43 1 701 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia jesli kupie zagranicznego boxa to bede mogl pozniej normalnie po polsku zainstalowac ? klucz bedzie dzialal ? bo znalazlem fajna oferte i nie wiem czy brac ...
Pan Mateoo 446 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia instalator i wersja jezykowa bedzie po innym ejzyku ale to idzie zmienic potem 1
Send1N 4 160 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Dociągniesz sobie język PL już po instatlacji systemu i będzie git, sam tak robilem u siebie na IoT LTSC Edytowane 10 Sierpnia przez Send1N
Kandelabros 112 Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia W dniu 9.08.2025 o 19:28, Pan Mateoo napisał(a): instalator i wersja jezykowa bedzie po innym ejzyku ale to idzie zmienic potem 5 godzin temu, Send1N napisał(a): Dociągniesz sobie język PL już po instatlacji systemu i będzie git, sam tak robilem u siebie na IoT LTSC Łatwiej jest pobrać polskie ISO ze strony Microsoftu i aktywować kluczem z ww. boxa. Klucze obecnie są międzynarodowe i można nimi aktywować dowolną wersję językową systemu (z małym wyjątkiem dla systemów oznaczonych jako "single language"). 2
Rekomendowane odpowiedzi