Skocz do zawartości

Zgłoś

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Cyber w trybie 60fps bez latki ma mega ostry obraz, pewnie rozdzialka szybuje. TLOU1 wyglada tez znakomicie i ostro, Spiderman 2 zrobil na mnie najwieksze wrazenie ale to tez 55cali, obraz zyletka i 60fps, Alan Wake 2 w trybie wydajnosci jak na tak niska rozdzialke bazowa to wyglada kosmicznie dobrze, odpalilem GOW1 i jak ta gra nadal wyglada dobrze i ostro WOW!. Returnal chyba tez podbija wyzej obie rozdzialke ale bedzie na kupce doogrania, dzis zaczne od Tsuszimy bo nie gralem, a pozniejzobaczymy co dalej.  Tak wiec  o ile sa jakies niedociagniecia PSSR to technologia ma swietlana przyszlosc, patrzac na to ,ze DLSS juz jest 6lat na rynku to startowala z wieksza kupa na ekranie niz to robi PSSR w najgorszym przypadku.  Bardzo sposobal mi sie Hogwart, fajny desing i klimat gdzie klimat wgl jest mi obcy i nie przepadam tak tutaj chetnie ogram cala gre
    • @AliNa razie chciałem propozycje płyt, by dowiedzieć co i jak. Zestaw będzie z 9800x3d (inaczej bym tu nie pytał ) i 5090, i na coś to trzeba "postawić". Ja już pisałem wygląd ma trzeciorzędne znaczenie, cena drugorzędne. Najważniejsze jest, by płyta mnie to wszystko obsłużyła i tyle. USB4, PCIE 5.0 czy wyświetlacze raczej mi nie potrzebne. Dysk będzie jeden. Jak składałem obecny zestaw z pclabowcami, to z tego, co pamiętam też nie chciałem żadnej wypasionej płyty i doradzono mi tego Asusa i wszystko było i jest dobrze. Ciekawostka: znalazłem FV za obecny zestaw i jak kupowałem w styczniu 2021, w kryzysie sprzętowym, ta płyta kosztowało 809 zł.   Ja tam mam może dziwne założenia, ale jak wcześniej pisałem, nie będę na siłę brać czegoś droższego, jak tańsze daje to samo.
    • No teraz widzę, na rtings też jest matryca qd-led w opisie. Jak na samym początku patrzyłem po sklepach to wyskoczyła mi informacja, że to zwykły OLED i szukałem dalej innych modeli. Mój błąd, trzeba było odrazu zweryfikować na stronce producenta albo rtings
    • Chodzi o ten artykuł? https://ithardware.pl/aktualnosci/intel_karty_graficzne_rezygnacja-36247.html  
    • Wymiana na kotleta rzeczywiście jest bez sensu. Ale kupno proca na nowej architekturze i z istotnymi ulepszeniami nie jest. Jak ktoś chce wydać ~2,5k, to czemu nie?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...