Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, voltq napisał(a):

To troll z twoje strony czy nie rozumiesz sensu mojego posta ?

Samozaoranie masz opanowane perfect. To fakt.

Nikt Cię tutaj nie trolluje tylko wytykamy hipokryzję. Jeszcze zanim cokolwiek od kogokolwiek kupiłeś napisałeś coś pokroju "już raz kupiłem ps5 od skalpera, nigdy więcej". Po czym przez kilka stron marudziłeś na a) cenę konsoli b) podstawki c) brak napędu d)cenę napędu e) cenę gier f) pssr h) niedostępność napędów. Po czym złamałeś swoje nigdy więcej płacąc skalperowi za napęd w pudełku, zapakowany czyt. kupiony żeby sprzedać, czyli od skalpera, spekulanta, kanciarza - którego praktyki przyczyniają się braku napędów na rynku. Nie ważne czy zapłaciłeś mu 2 stówy więcej czy 2 tysie więcej, skalper to skalper. Zapewne kupi ponownie i zapewne wystawi za wyższą cenę, skoro dwóch jeleni mu zapłaciło. Jedyne co, to ten Twój skalper jakiś taki początkujący albo przyciśnięty finansowo, że puścił relatywnie nisko te napędy.

Następnie marudziłeś kolejne kilka stron ponownie na a, b, c, d (tutaj już ciesząc michę że masz dil życia) e, f oraz h żeby ostatecznie kupić konsolę i natychmiastowo zmienić front, już teraz nie narzekając praktycznie na żadne z powyższych a jedynie co kilkanaście postów wrzucając "a czyli jednak moje kupno napędu to był dil życia, bo sklepy zue bo za 9 stów wystawiają". Sklepy zue, to fakt, ale wystarczy nie kupić teraz, i w następnym rzucie i jeszcze w kolejnym i w lutym-marcu pójdę do MM i za 5 stów kupię :E 

Dlaczego kolega @ryba pyta o formę zakupu? Bo gdybyś kupił napęd bez pudełka, to pewnie byłby zdjęty z konsoli. W takim wypadku ktoś dostrzegł że może sobie odbić kupno SLIMki sprzedażą napędu. Też ciulowo, ale chociaż specjalnie nie wykupuje napędów botami żeby móc je później handlować za 300% ceny.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Qrdello napisał(a):

Samozaoranie masz opanowane perfect. To fakt.

Nikt Cię tutaj nie trolluje tylko wytykamy hipokryzję. Jeszcze zanim cokolwiek od kogokolwiek kupiłeś napisałeś coś pokroju "już raz kupiłem ps5 od skalpera, nigdy więcej". Po czym przez kilka stron marudziłeś na a) cenę konsoli b) podstawki c) brak napędu d)cenę napędu e) cenę gier f) pssr h) niedostępność napędów. Po czym złamałeś swoje nigdy więcej płacąc skalperowi za napęd w pudełku, zapakowany czyt. kupiony żeby sprzedać, czyli od skalpera, spekulanta, kanciarza - którego praktyki przyczyniają się braku napędów na rynku. Nie ważne czy zapłaciłeś mu 2 stówy więcej czy 2 tysie więcej, skalper to skalper. Zapewne kupi ponownie i zapewne wystawi za wyższą cenę, skoro dwóch jeleni mu zapłaciło. Jedyne co, to ten Twój skalper jakiś taki początkujący albo przyciśnięty finansowo, że puścił relatywnie nisko te napędy.

Następnie marudziłeś kolejne kilka stron ponownie na a, b, c, d (tutaj już ciesząc michę że masz dil życia) e, f oraz h żeby ostatecznie kupić konsolę i natychmiastowo zmienić front, już teraz nie narzekając praktycznie na żadne z powyższych a jedynie co kilkanaście postów wrzucając "a czyli jednak moje kupno napędu to był dil życia, bo sklepy zue bo za 9 stów wystawiają". Sklepy zue, to fakt, ale wystarczy nie kupić teraz, i w następnym rzucie i jeszcze w kolejnym i w lutym-marcu pójdę do MM i za 5 stów kupię :E 

Dlaczego kolega @ryba pyta o formę zakupu? Bo gdybyś kupił napęd bez pudełka, to pewnie byłby zdjęty z konsoli. W takim wypadku ktoś dostrzegł że może sobie odbić kupno SLIMki sprzedażą napędu. Też ciulowo, ale chociaż specjalnie nie wykupuje napędów botami żeby móc je później handlować za 300% ceny.

Podtrzymuje nigdy więcej nie kupię od skalperow w tej chwili skalperami są sklepy które sztucznie zawyżają ceny, mój zakup wyszedł taniej niż w sklepie , sklepy wtedy rzuciły cenę 799 zł , więc nie złamałem swojego słowa 

Nadal narzekam na cenę konsoli jest za wysoka, brak napędu w zestawie kompromitacja , braku podstawki jeszcze większą kompromitacja bo chińczyk taka sama podstawkę za 15 zł robi

PSSR jest gorsze od DLSS

ale w takim ff 7 robi ogromną różnicę w porównaniu do wersji na PS5 zwykłej i gierka staje się automatycznie grywalna na TV 4k 

Tak narzekam nadal na cenę gier cyfrowych w sklepie Sony i popełniłem błąd że kupiłem Spidermana remaster w cyfrze bo nie było na płycie 

Cena gier fizycznych pudełkowych jest ok

• Haha 2
Opublikowano

Nie twierdzę, że sklep robi dobrą opcję sprzedając za 2x ceny MSRP, natomiast dopóty dopóki jest deficyt, inaczej nie będzie. Ludzie są niecierpliwi, nie potrafią wstrzymać koni aż jakiś trend się odwróci, tylko choćby miało coś 3x kosztować to muszą mieć tu i teraz. To rodzi niszę dla skalperów, ale też i niestety służy sklepom które teraz wystawiając za 2x ceny wyjściowej mają marżę jak talala, a i tak pewnie sprzedadzą cały stock. Do tego wygrywa też budżet RP, bo wyższa cena produktu - wyższe wpływy z VAT. Przegrywa tylko konsument, bo głupi. Ja w kwestii wyższych cen w sklepach skalpingu nie widzę, bo przynajmniej VAT wyższy do SP pójdzie. 

W odróżnieniu od skalperów z olxów czy allegro. Oni od tej kwoty za którą sprzedają ani pół centa podatku nie zapłacą, w dodatku kroją 3x ceny MSRP i sztucznie podnoszą zarówno cenę jak i zapotrzebowanie na dany produkt. Jedyna opcja głosować portfelem i przeczekać aż cena chociaż trochę zbliży się do normy. Dla mnie 650 ziko to wciąż nie norma.

Ty natomiast kolego ewidentnie czujesz w gaciach że te Twoje wybory co do zakupów raczej mało popularne są, w dodatku mocno dyskusyjne. Więc piszesz bo chcesz sam siebie przed nami? sobą? usprawiedliwić. Zyebałeś i tyle :E przyjmij na klatę.

Opublikowano
2 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Nie twierdzę, że sklep robi dobrą opcję sprzedając za 2x ceny MSRP, natomiast dopóty dopóki jest deficyt, inaczej nie będzie. Ludzie są niecierpliwi, nie potrafią wstrzymać koni aż jakiś trend się odwróci, tylko choćby miało coś 3x kosztować to muszą mieć tu i teraz. To rodzi niszę dla skalperów, ale też i niestety służy sklepom które teraz wystawiając za 2x ceny wyjściowej mają marżę jak talala, a i tak pewnie sprzedadzą cały stock. Do tego wygrywa też budżet RP, bo wyższa cena produktu - wyższe wpływy z VAT. Przegrywa tylko konsument, bo głupi. Ja w kwestii wyższych cen w sklepach skalpingu nie widzę, bo przynajmniej VAT wyższy do SP pójdzie. 

W odróżnieniu od skalperów z olxów czy allegro. Oni od tej kwoty za którą sprzedają ani pół centa podatku nie zapłacą, w dodatku kroją 3x ceny MSRP i sztucznie podnoszą zarówno cenę jak i zapotrzebowanie na dany produkt. Jedyna opcja głosować portfelem i przeczekać aż cena chociaż trochę zbliży się do normy. Dla mnie 650 ziko to wciąż nie norma.

Ty natomiast kolego ewidentnie czujesz w gaciach że te Twoje wybory co do zakupów raczej mało popularne są, w dodatku mocno dyskusyjne. Więc piszesz bo chcesz sam siebie przed nami? sobą? usprawiedliwić. Zyebałeś i tyle :E przyjmij na klatę.

Przecież napisałem że źle zrobiłem kupując Spidermana remaster w cyfrze, zrobiłem zwrot mass effect bo też cyfrowe i zamówiłem w pudełku pomimo że drożej żeby nie wspierać cyfry Sony

Za PS5 Pro też przepłaciłem bo cena 3500 zł za taką konsolę to za dużo ale alternatywą był brak konsoli granie na telewizorze 4k z rozmazanym obrazem jest nieporozumieniem, a pro ten problem naprawia widać to świetnie w ff 7 , więc problemem leży po drugie stronie i implementacja przez zewnętrzne firmy

Podstawkę i napęd kupiłem taniej niż w sklepie i posiłkujemy się aktualna sytuacją a nie gdybaniem co będzie bo już albo @Kowal_ albo @DżonyBi pisali że na początku grudnia będą napędy w cenie poniżej 500 zł a tu jest zapowiedź jednego sklepu i to w cenie 900 zł a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym , sam się nabrałem na szczęście otrzeźwienie przyszło i zwróciłem cyfrowe gry i idę tylko w pudełka bo dziś kupimy gry za 30 zł czy taki HL za 90 zł a jak wywala pudełka to będą mieli monopol i już nie będzie takich cen tylko np gra zan400-500 zł 

Opublikowano
38 minut temu, voltq napisał(a):

Podtrzymuje nigdy więcej nie kupię od skalperow w tej chwili skalperami są sklepy które sztucznie zawyżają ceny, mój zakup wyszedł taniej niż w sklepie , sklepy wtedy rzuciły cenę 799 zł , więc nie złamałem swojego słowa 

Wszyscy kupujemy u skalperow. Nie tylko elektronike. Np prad ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@voltq

Proszę mnie nie wywoływać w tym temacie, bo tez dam Ciebie do ignorowanych. Ty masz jakąś obsesje i takie rzeczy powinno sie leczyc. Systematycznie pi.. o tym samym. Normalny czlowiek dawno by zakonczyl temat. Powtórzę ostatni raz. Odniosłem się tylko do zakupu od skalpera i napisalem, ze nikt nie bedzie Cie po plecach klepal. Cena zakupu jest drugorzędna w tym przypadku. Kupowaniem od skalperow przyczyniasz sie do poglebiania patologii. Nigdzie tez nie pisalem o tym, ze napedy beda w grudniu a pisalem, ze sam kupie po nowym roku, bo mi srednio na tym napedzie zalezy teraz (nie ma juz exow AAA w tym roku). Ja mam co ogrywac i predzej wykupie abonament premium lub extra na kolejny rok niz kupie naped. Nie mam tez problemu z kupowaniem cyfry, ale kupuje je w promocjach. Srednio 1 gra w miesiacu, bo gier cyfrowych mam ~100, a ostatnio dolaczyl FFVII Rebirth. Zamykam temat i prosze mnie nie wywolywac w sprawie Twojego napedu.

@Roman_PCMR

Z pradem to zbytnio wyboru nie masz, ale ja juz od kilku lat nie place, bo mam panele 9.9kWp na starych zasadach i rachunek u mnie sprowadza sie do kwoty rzedu ~25-30zl/msc za sam abonament.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Przecież napisałem że źle zrobiłem kupując Spidermana remaster w cyfrze, zrobiłem zwrot mass effect bo też cyfrowe i zamówiłem w pudełku pomimo że drożej żeby nie wspierać cyfry Sony

Za PS5 Pro też przepłaciłem bo cena 3500 zł za taką konsolę to za dużo ale alternatywą był brak konsoli granie na telewizorze 4k z rozmazanym obrazem jest nieporozumieniem, a pro ten problem naprawia widać to świetnie w ff 7 , więc problemem leży po drugie stronie i implementacja przez zewnętrzne firmy

Podstawkę i napęd kupiłem taniej niż w sklepie i posiłkujemy się aktualna sytuacją a nie gdybaniem co będzie bo już albo @Kowal_ albo @DżonyBi pisali że na początku grudnia będą napędy w cenie poniżej 500 zł a tu jest zapowiedź jednego sklepu i to w cenie 900 zł a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym , sam się nabrałem na szczęście otrzeźwienie przyszło i zwróciłem cyfrowe gry i idę tylko w pudełka bo dziś kupimy gry za 30 zł czy taki HL za 90 zł a jak wywala pudełka to będą mieli monopol i już nie będzie takich cen tylko np gra zan400-500 zł 

A ps5 mial już nigdy nie kosztować 2300 :E także swoją znajomością rynku raczej nikogo tutaj że stołka nie stracisz. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

@Roman_PCMR

Z pradem to zbytnio wyboru nie masz, ale ja juz od kilku lat nie place, bo mam panele 9.9kWp na starych zasadach i rachunek u mnie sprowadza sie do kwoty rzedu ~25-30zl/msc za sam abonament.

Masz wlasna studnie? Czy wode kupujesz? 

Chleb pieczesz czy kupujesz.

Kazdy sklep jest skalperem

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Qrdello napisał(a):

a Sony specjalnie obniżało ceny cyfry żeby przekonać ludzi że brak napędu i monopol sklepu Sony na cyfrę jest czymś dobrym

Przecież promocje na cyfrowe są od czasów PS3, co Ty za alternatywną rzeczywistość kreujesz? 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Roman_PCMR

Nie mam zamiaru w taki idiotyczny sposob rozmawiac. Porozmawiamy jak bedziesz chcial kupic RTXa serii 50x0 i nie zdazysz, a za chwile ujrzysz te karte 2k drozej na olx z informacja, ze zostala kupiona przed chwila w duzym markecie, w ktorym Tobie wlasnie uciekla z koszyka. Na pepper pod wstawkami ludzie juz zadaja pytania ile za dany produkt mozna dostac przy odsprzedazy. To jest juz patologia, ktora trzeba tepic.

Chce ktos naped to prosze bardzo. Marek ma i chetnie uszczupli wasz portfel. Wszedlem teraz na olx. Takich Markow z Januszami jest plaga.

Screenshot_20241213_161012_OLXpl.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@Roman_PCMR

Nie mam zamiaru w taki idiotyczny sposob rozmawiac. Porozmawiamy jak bedziesz chcial kupic RTXa serii 50x0 i nie zdazysz, a za chwile ujrzysz te karte 2k drozej na olx z informacja, ze zostala kupiona przed chwila w duzym markecie, w ktorym Tobie wlasnie uciekla z koszyka. Na pepper pod wstawkami ludzie juz zadaja pytania ile za dany produkt mozna dostac przy odsprzedazy. To jest juz patologia, ktora trzeba tepic.

Chce ktos naped to prosze bardzo. Marek ma i chetnie uszczupli wasz portfel. Wszedlem teraz na olx. Takich Markow z Januszami jest plaga.

Screenshot_20241213_161012_OLXpl.jpg

Spokojnie, nie o to mi chodzilo. Poprostu fakt jest taki ze na tym polega rynek, kazdy i kazda firma chce 'kupic tanio a sprzedac drogo'. Dales przyklad anegdotyczny ze ty akurat nie placisz za prad bo masz solary. Za reszte placisz, taki rynek.

Ten kto bedzie chcial kupic 5090 to kupi, kupi drozej albo poczeka z rok na rozsadna oferte. GPU to nie produkty pierweszej potrzeby.

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Firma czy sklep przynajmniej placa podatki. Nie mam zamiaru placic cwaniaczkom, ktorzy dzialaja na zasadzie patologicznej odsprzedazy i doskonale wiemy o czym pisze. Podmiot typu "Krzak Sp. jednoosobowa" tez sa u mnie na czarnej liscie. Nigdy nic nie kupilem od skalpera i nie kupie. Z czystym sumieniem moge napisac, ze nie przykladam swojej reki do tego chorego zjawiska.

Czym innym jest kupowanie np. ulubionych produktow czy marek i swiadome wspieranie ich, a czym innym jest wpie.... sie cwaniaczkow Januszow czy Markow w tryby miedzy mna, a wybranym przeze nnie sklepem czy firma.

Z mojej strony temat zostal wyczerpany.

Edytowane przez DżonyBi
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kowal_ napisał(a):

Przecież promocje na cyfrowe są od czasów PS3, co Ty za alternatywną rzeczywistość kreujesz? 

kowal.jpg , w tych nerwach pomyliłeś ludzi :D

7 godzin temu, Qrdello napisał(a):

A ps5 mial już nigdy nie kosztować 2300 :E także swoją znajomością rynku raczej nikogo tutaj że stołka nie stracisz. 

to prawda slim z napędem kosztował 2000zł najtaniej , a w zwykłych sklepach 2100zł

8 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

@voltq

Proszę mnie nie wywoływać w tym temacie, bo tez dam Ciebie do ignorowanych. Ty masz jakąś obsesje i takie rzeczy powinno sie leczyc. Systematycznie pi.. o tym samym. Normalny czlowiek dawno by zakonczyl temat. Powtórzę ostatni raz. Odniosłem się tylko do zakupu od skalpera i napisalem, ze nikt nie bedzie Cie po plecach klepal. Cena zakupu jest drugorzędna w tym przypadku. Kupowaniem od skalperow przyczyniasz sie do poglebiania patologii. Nigdzie tez nie pisalem o tym, ze napedy beda w grudniu a pisalem, ze sam kupie po nowym roku, bo mi srednio na tym napedzie zalezy teraz (nie ma juz exow AAA w tym roku). Ja mam co ogrywac i predzej wykupie abonament premium lub extra na kolejny rok niz kupie naped. Nie mam tez problemu z kupowaniem cyfry, ale kupuje je w promocjach. Srednio 1 gra w miesiacu, bo gier cyfrowych mam ~100, a ostatnio dolaczyl FFVII Rebirth. Zamykam temat i prosze mnie nie wywolywac w sprawie Twojego napedu.

@Roman_PCMR

Napisałem ze nie pamiętam dokładnie który z was to napisał , wiec jeżeli to nie ty pisałeś to jak zawsze cię najmocniej przepraszam

Tu chodzi o przewidywanie zjawiska braku napędu ogólnie , teraz kupczą obniżkami a jak zlikwidują napęd to gry będą po ponad 100 dolarów bo będzie monopol i wtedy konsola może kosztować nawet 300 dolarów bo sobie odbija na grach od razu

Pozornie się zyskuje/traci ale potem się to odwróci

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/ - coraz wiecej gier upgrade na ps5 pro

Edytowane przez voltq
Opublikowano
49 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Firma czy sklep przynajmniej placa podatki.

Obawiam sie ze ty zaplaciles wiecej podatku w Polsce w zeszlym roku niz np google, microsoft, nike czy inne ogromne molochy.

Czy jak nike daje dzieciakom buty do robienia w Indii za 0.50$ a sprzedaja za $100 to to nie jest skalperswto.

Ideologicznie masz racje, to tak jak bym mial racje IDEOLOGICZNIE mowiac ze wszyscy ludzie sa rowni. Nie sa i nie beda. Politycy i bogaci moga wiecej.

Realny swiat polega na popytu i podazy. To ze ty nie kupisz nikogo nie obchodzi. Mam silne przeczucie ze jak bys byl miliarderem to bys bral nawet za cene x 5 i to nie jest nic zlego bo wszyscy bysmy tak zrobili.

Tobie tak naprawde nie chodzi o zasady ale o twoja obecna kondycje finansowa.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Wiedzialem, ze jak wspomne o podatkach to zaraz napiszesz cos na ten temat.

10 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Tobie tak naprawde nie chodzi o zasady ale o twoja obecna kondycje finansowa

Trafiles kula w plot. Myslisz, ze nie stac mnie na zakup od skalpera i dlatego od niego nie kupuje? Bardziej idiotycznego stwierdzenia dawno nie slyszalem. Ludzie w tych czasach maja zasady i do tych ludzi sie zaliczam. Nie mam zamiaru finansowac patologii jaka sa Janusze biznesu. Ty natomiast machaj sobie reka na wszystko, bo taki jest swiat.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Myslisz, ze nie stac mnie na zakup od skalpera i dlatego od niego nie kupuje? Bardziej idiotycznego stwierdzenia dawno nie slyszalem. Ludzie w tych czasach maja zasady i do tych ludzi sie zaliczam. Nie mam zamiaru finansowac patologii jaka sa Janusze biznesu.

Jeszce raz. Spokojnie.

Czyli jak bys byl miliarderem to dla zasady bys prowadzil bardzo skromne zycie, kupowal w najtanszych sklepach?

Ja wiem, ty to wiesz i inni to wiedza ze bys mial w dvpie zasady i wydawal chajs jak leci.

I nie ma w tym nic zlego

Pewnie dla potrzeby chwili sie nie przyznasz ale tak by bylo...nie na 100% ale na 200%

Czyli nie chodzi o zasady ale kondycje finansowa.

Pewnie stac cie teraz na 5090 ale nie mozesz sobie zracjonalizowac tego zakupu finansowo. Jak bys zarabial 10 x tyle ile zarabiasz bys bral w ciemno.

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano (edytowane)

Kto Ci napisal, ze wybieram najtansze rzeczy w sklepie i prowadze skromne zycie? Ja o jednym, a Ty o czym innym. Powtorze ktorys raz z kolei. Nie bede finansowal prostackich interesow i nie ma to nic wspolnego z zasobnoscia mojego portfela. Koniec i kropka z mojej strony. Jestem bardzo spokojny.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

Pewnie stac cie teraz na 5090 ale nie mozesz sobie zracjonalizowac tego zakupu finansowo. Jak bys zarabial 10 x tyle ile zarabiasz bys bral w ciemno.

Piszesz o sobie rozumiem. Ja jestem zadowolony ze swojej 4090, ktora kupilem w sklepie i nie najtanszą, a taka jaka chcialem. Jak zrodzi sie u mnie potrzeba posiadania 5090 to ja kupie, ale na pewno nie od skalpera. Tak jak ostatnio zrodzila sie potrzeba posiadania 9800X3D (kupilem tez w sklepie za 2439) i wymienilem i5 13600K, ktory tez dawal rade w 4K, ale mialem taki kaprys.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
14 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Piszesz o sobie rozumiem. Ja jestem zadowolony ze swojej 4090, ktora kupilem w sklepie i nie najtanszą, a taka jaka chcialem. Jak zrodzi sie u mnie potrzeba posiadania 5090 to ja kupie, ale na pewno nie od skalpera. Tak jak ostatnio zrodzila sie potrzeba posiadania 9800X3D (kupilem tez w sklepie za 2439) i wymienilem i5 13600K, ktory tez dawal rade, ale mialem taki kaprys.

Dobrze, rozumiem.

Milego weekendu,

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

w tych nerwach pomyliłeś ludzi :D

Zamiast odnieść się do tego co napisałem to robisz screeny czegoś na co nie mam wpływu, nie moja wina, że selektywne cytowanie z telefonu kiepsko działa i forum źle przypisało autora.

Ale to typowe dla Ciebie. A ja jestem bardzo spokojny, to Ty tutaj klepiesz te same posty w kółko od miesięcy, to chyba jakiś rodzaj psychozy albo frustracji.

Edytowane przez Kowal_
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Czyli jak bys byl miliarderem to dla zasady bys prowadzil bardzo skromne zycie, kupowal w najtanszych sklepach?

Pierwszy lepszy przyklad z brzegi - Jobs biegal 365 dni w roku w jednym modelu sweterka i spodni, jak na niego - z najtanszych co mogl kupic, a nie Balenciaga. Drugi - Asmongold, milioner, a zyl w chlewie bez super auta, tylko dalej ciupal w gierki. Kwestia indywidualnego wyboru, to ze ktos ma miliony, nie oznacza, ze musi zyc pod korek.

Dżonego wybor czy chce dac zarobic sklepowi i oplacic z tego podatki czy dac skalperowi, ktory nawet podatku PPC3 nie zrobi, a powinien. Ale rownie dobrze mogl isc do sklepu po slimke z napedem, wyciagnac i sprzedac konsole bez bez niego - wszystko kwestia wyboru. A skoro ma takie przekonania, ze woli czekac/nie miec, niz dac komus nielegalnie zarobic, to tylko i wylacznie jego wybor.

Napedy do konsol to nie jest pierwszy produkt na swiecie ktorego brakuje na rynku i ceny ida do gory. Placz na forum, ze przez to sklepy sa zle jak za czasu krypto-kryzysu z GPU jest chore.