Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

PS5 Pro nie ma napędu, napęd trzeba dokupić w formie "DLC", tylko FAT który ma wbudowany napęd jest pełnoprawną konsolą z napędem, potem, czyli Slim i Pro to wersje digital z dodatkowym nośnikiem o ile go zakupimy. Normalnie to konsola jest już jakby przekabacona na wersję cyfrową wraz z zwiększoną ceną, a z napędem ta cena byłaby większa stąd sobie go wycięli, by w ogólnym rozrachunku cena samej konsoli była "lepsza", a kto chce napęd ten niech dopłaca, i tu wychodzi jeszcze drożej niż wersja z napędem vs cyfrowa na premierę PS5.

edit
Dodam, że w zestawie nie ma podstawki i trzeba dokupić. Widać, że dbają o klienta i zrobili to z dobrej woli dodając ją jako osobny zakup, w końcu jak gry się wycina z zawartości i dodaje w formie DLC, to i konsola idzie tą samą drogą.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2

49 minut temu, azgan napisał(a):

Nie inaczej do tego cena startowa pewnie na poziomie 3500 zł 

Mam nadzeje, ze zadnych podstawek nie bedzie w pakiecie :E 

16 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Ja sądzę, że PS6 będzie w ogóle bez napędu. Ręki uciąć nie dam, ale ps5 pro jest ostatnią konsolą z napędem.

Ja to bym poszedl w PS6 o okrok dalej, np brak kabla HDMI. Apple TV tez go nie ma w koncu.

17 minut temu, Reddzik napisał(a):

PS5 Pro nie ma napędu, napęd trzeba dokupić w formie "DLC", tylko FAT który ma wbudowany napęd jest pełnoprawną konsolą z napędem, potem, czyli Slim i Pro to wersje digital z dodatkowym nośnikiem o ile go zakupimy. Normalnie to konsola jest już jakby przekabacona na wersję cyfrową wraz z zwiększoną ceną, a z napędem ta cena byłaby większa stąd sobie go wycięli, by w ogólnym rozrachunku cena samej konsoli była "lepsza", a kto chce napęd ten niech dopłaca, i tu wychodzi jeszcze drożej niż wersja z napędem vs cyfrowa na premierę PS5.

edit
Dodam, że w zestawie nie ma podstawki i trzeba dokupić. Widać, że dbają o klienta i zrobili to z dobrej woli dodając ją jako osobny zakup, w końcu jak gry się wycina z zawartości i dodaje w formie DLC, to i konsola idzie tą samą drogą.

Przykro mi prosze pana, ale jak sie przed poczatkiem roku wpisze jakies cyferki w excela, to na koniec roku trzeba robic tak zeby komorka sie podswietlala na zielono.

For the players jego mac :E 

• Upvote 1

3 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Nie ma problemu bo to sprzet dla garstki osob. 90% posiadaczy PS5 ktorzy byli nieprzekonani nadal sa nieprzekonani. 99% Osob ktore nie byly przekonane do PS5 i czekaly na PRO sa jeszcze bardziej nieprzekonane.

PS4 PRO kupilo ok 20% lacznie posiadaczy tej genracji, a 40% to osoby przesiadajace sie z podstawowej wersji. Wiec o jakich ty 90% piszesz nieprzekonanych:lol2: Bo nawet SONY na takie liczby nie liczy ;)

22 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Mam nadzeje, ze zadnych podstawek nie bedzie w pakiecie :E 

Ja to bym poszedl w PS6 o okrok dalej, np brak kabla HDMI. Apple TV tez go nie ma w koncu.

Ta konsolka powinna byc w cenie ~3000zl z piekna podstawka, napedem i dwoma padami lub jednym lepszym, oraz pełnym pakietem przewodow, w tym usbc hdmi itp. 

• Upvote 1

Godzinę temu, azgan napisał(a):

Nie inaczej do tego cena startowa pewnie na poziomie 3500 zł 

Cena bedzie uzalezniona od podzespolow i tego co zaoferuja. INapewno nie bedzie na start kosztowac tyle co PRO tylko okolice fata. Cena bazowej konsoli to kluczowy i najwyzniejszy czynnik sprzedazowy tej konsoli. Do tego polityke sony juz znamy wiec po kilku latach wydadza znowu wersje PRO. Brak napedu w PS6 nie jest tez tak oczywisty patrzac na to jaki hejt sie wylewa teraz, a bazowy model konsoli nie celuje w "entuzjastow" potrafiach wydac po 4k-5k na zestaw. W najgorszym przypadku celuje w cene fata ps5 i brak napedu do zakupu osobno.

• Upvote 1

33 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Ale mnie nie chodzi o zmniejszanie zawartości zestawu by więcej zarobić. Mnie chodzi o to, że PS6 będzie konsolą gdzie gry będą już tylko cyfrowe.

10 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ta konsolka powinna byc w cenie ~3000zl z piekna podstawka, napedem i dwoma padami lub jednym lepszym, oraz pełnym pakietem przewodow, w tym usbc hdmi itp. 

Konsola powinna mieć napęd i podstawkę , cyfra na konsoli jest bardzo niebezpieczna bo mają monopol

3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Żadnych liczb, nic nie ma, sama ogólniki, Veilguard też się chwalili na początku że sprzedali nie wiadomo ile, a każdy wie jak wyszło, niech się pochwalą że sprzedali powiedzmy 25 mln konsol, liczby się liczą.

• Upvote 1

30 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Poki MS nie zrezygnuje z napedow to SONY tez nie pojdzie w te slady ;) A na to sie poki co nie zapowiada.

PS4/XsO
- te same procki tabletowe
- ten sam ram
- te same gpu - o różnej prędkości
PS4Pro/XOX
- oboje wydają mocniejszą wersję
PS5/XSX|S
- oboje wydają konsolę dodatkową bez napędu
PS5Pro/Series X All-Digital
- obie konsole standardowo bez napedów

Myślisz że Sony i M$ tego nie ustalają? :E  tylko zbieg okoliczności że obie firmy na to samo wpadają? :E
Gwarantuj Ci że albo obie firmy się dogadają, razem digital only ps6/XSX2, albo wrzucą osobny, drogi, niedostępny napęd.

@Phoenix.No i co ta konsola oferuje? Wedlug mnie niewiele jak za te 3500zl. Patrzac na caloksztalt z perspektywy dzisiejszego dnia to nie dowiezli kompletnie. Realnie okolo 30-35% wiecej mocy zamiast 45%, okrojone RT w 30fps i PSSR z choroba wieku dzieciecego. Mialo nie byc wyboru miedzy trybami a nadal jest to samo co bylo.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER

1 godzinę temu, Kowal_ napisał(a):

Ale mnie nie chodzi o zmniejszanie zawartości zestawu by więcej zarobić. Mnie chodzi o to, że PS6 będzie konsolą gdzie gry będą już tylko cyfrowe.

Sony chyba wie ile jakich gier sprzedaje i w co graja ludzie, nie moga wydac konsoli bez napedu bo to byloby rownoznaczne z strzalem w glowe

Sony wie, ale samo oddzielenie napędu od konsoli i oferowanie go jako opcja to jest krokiem do odchodzenia od pudełek.

Brak napędów do PS5 pro na rynku to jest celowa zagrywka Sony i test. Oni przygotowywali PS5 pro tak naprawdę od ~2 lat do wprowadzenia na rynek. Tutaj nie ma innej opcji niż celowe przez Sony ograniczenie dostępności napędów. Napędy mają gotowe od wyjścia PS5 Slim, nie ma problemów z produkcją i dystrybucją.

PS6 raczej dostanie jeszcze napęd, ale to już będzie na tej zasadzie co w pro, będzie opcjonalny, pewnie będzie droższy i trudno dostępny :E

2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Phoenix.No i co ta konsola oferuje? Wedlug mnie niewiele jak za te 3500zl. Patrzac na caloksztalt z perspektywy dzisiejszego dnia to nie dowiezli kompletnie. Realnie okolo 30-35% wiecej mocy zamiast 45%, okrojone RT w 30fps i PSSR z choroba wieku dzieciecego. Mialo nie byc wyboru miedzy trybami a nadal jest to samo co bylo.

Co oferuje to dobrze wiesz ale nie do tego zmierzam ;)  Wiekszosc twoich postow to wymyslanie bezsensownych bajek nie popartych niczym, za kazdym razem je prostuje. Fajnie gdybys cos napisal z sensem, a nie wymyslal glupoty pod swoja krzywa narracje. Twoje milion obiekcji co do sprzetu to juz kazdy zna i o ile sam fakt ze nie podoba ci sie podejscie sony to oczywiscie rozumiem ale to nie uprawnia cie do tego zeby pisac i wymyslac glupoty ;) Kolejne twoje bzudry wymyslone na poczekaniu.

17 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Ludzie zlozyli preordery bo polkneli marketingowe obiecanki o ,,nowym" playstation, taka prawda.

To tez sa twoje kolejne bzdury, nikt nie obiecywal "nowego" playstation, to ty sobie to ubzdurales pod twoja krzywa narracje. A kto ma jakiekolwiek pojecie lub doswiaczenie  z ps4 pro wie doskonale, ze to zwykla ewolucja obecnej generacji z wieksza moca.

2 godziny temu, Stjepan napisał(a):

Żadnych liczb, nic nie ma, sama ogólniki, Veilguard też się chwalili na początku że sprzedali nie wiadomo ile, a każdy wie jak wyszło, niech się pochwalą że sprzedali powiedzmy 25 mln konsol, liczby się liczą.

Nie widze zadnego zwiazku porownywac to do jakiejsc gierki ;) Piszemy o sony, a skoro prezes wspomina o lepszej sprzedazy to nie ma powodu zeby nie wierzyc. Na liczby przyjdzie czas, minelo 4dni dopiero wiec czego oczekujesz?? Wiec po prostu nie snuj domyslow i nie zakladaj z gory, ze ktos klamie na podstawie calkiem innej firmy bo to bez sensu.

25mln ?? No to moze n koneic generacji w 2028 sie pochwala :szatanek:

2 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Myślisz że Sony i M$ tego nie ustalają?

Nie nie ustalaja, gdyby sony zrezgnowalo z napedu w zestawie to taki MS ma karte przetargowa w postaci napedu, a to sporo ;) Do tego MS ma konsole bez napedu oferujac wybor. XSS to z zalozenia ma byc tania skrzynka do GP a brak napedu obniza tylko koszta, gdyby powstal XSX bez napedu to mozna by to porownac do praktyk sony.

Edytowane przez Phoenix.

1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Spokojnie za 2 lat wróci samo 30fps w nowościach:hihot:

Moze by ktos porozmawial o grach na pro dla odmiany. Zwlaszcza Ci co kupili i testowali osobiscie, a nie czerpia wiedzy o grafice z youtuba .

Testowalrm ratcheta, tryb rt 30 fps po wlaczeniu Vrr lata wydaje mi sie ze w duzo wyszym fps, ale nie mam jak sprawdzic .

Przypuszczan ze nie jest to tylko 40fps dlatego ze TV obsluguje 120hz tylko wiecej

Czy SW outlaws nadal uzywa fsr? Bo jakosc obrazu jest dyskusyjna. Diabolo iv ciezko zaobserwowac jakiekolwiek roznice w grafice.

Edytowane przez SethJames

3 minuty temu, SethJames napisał(a):

Moze by ktos porozmawial o grach na pro dla odmiany. Zwlaszcza Ci co kupili i testowali osobiscie, a nie czerpia wiedzy o grafice z youtuba .

Ja gram w Samuraja, cos tam na szybko potestowalem ale nie skupiam sie za bardzo na tym, jest kilka gier w kolejce to jak bede przechodzil to cos tam skrobne, rachet tez jest w kolejce. A samuraj nie ma ulepszen wiec nie ma co tu pisac o tej grze.

1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Mialo nie byc wyboru miedzy trybami a nadal jest to samo co bylo.

Toć Cerny na prezentacji nie mówił o całkowitym wywaleniu trybów z pro, mówił że w niektórych grach ich nie będzie a w niektórych wybór zostanie zawężony.