Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

555.jpg

O.K u Ciebie ten zestaw wygląda naprawdę spoko na tele PS5 PRO tylko zabrakło tutaj systemu operacyjnego oraz M+K żeby to porównanie było uczciwe. Ten koszyk to z jakiego sklepu? Można prosić o pełnego linka?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, voltq napisał(a):

@Qrdello to jest byle jaki komputer ? jak ktos dobrze pokombinuje to jeszcze zejdzie z cena i wrzuci spokojnie rx 7800XT , takimi argumentami mnie nie przekonasz , dla mnie naprawdę PRO było by świetnym sprzętem gdyby miało napęd w zestawie nawet wyciągany jak w slim oraz podstawkę , a jak już chcieli lecieć w hardkorowych graczy to mogli dać 1100 euro cene i dorzucić pada edge

555.jpg

Płyta, na której cokolwiek ogarniesz z tym prockiem to Ci sekcja eksploduje, obudowa tak paskudna i ciasna, że albo się ugotuje wszystko w środku albo od patrzenia na nią sam się ugotuję, najtańsze chłodzenie w historii ludzkości - czyt. jak cokolwiek się uda zrobić z procesorem, to i tak będzie leciał na 70C i dysk nvme najtańszy z możliwych o połowę mniejszy iż to co w PS5 Pro, o szybkości nie wspominam :E a gdzie windows? Popodmieniaj to wszystko na rozsądne podzespoły, a nie takie co tylko problemów przysporzą, i dojedziesz do 5k lekkim kroczkiem.

Ten GB też taki średni wybór. Są dużo chłodniejsze ale i droższe wybory.

Edytowane przez Qrdello
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

Słusznie Panowie zwróciliście na to uwagę a to nie są przecież detale tylko dosyć istotne kwestie 😁. Sztuka dla sztuki składanie takiego zestawu a i tak szału nie będzie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

myszka i klawiatura kosztuje 50-100 zł , pad 200 zł , najwięcej koszt dysku SSD bo to dodatkowe 300zł

KINGDOM COME DELIVERANCE ROYAL EDITION 169 zł cyforowo

KINGDOM COME DELIVERANCE ROYAL EDITION wersja pudełkowa 50zł z allegro

Już dzieki napędowi zaoszczędziłem ponad 100zł które mogę przeznaczyć na podstawkę :D , wiec napęd jest kluczowy w konsoli

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, Qrdello napisał(a):

A gdzie windows??? :E w biosie gry nie odpalisz! 

z oficjalnej strony Microsoft wersja demonstracyjna działa normalnie

1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Przewod HDMI 2.1, ktorego nie dostajesz z PC.

Ja chyba miałem przewód dodany do TV , ale nie jestem pewien

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Do tego HDR jednak lepszy na konsoli w wielu przypadkach niz na W11.

Fakt ale AutoHDR dużo zmienia bo np. taki Dying Light 2 wygląda tutaj lepiej niż na konsoli gdzie nie było wsparcia dla żadnego HDR nawet takiego nienatywnego. Dużo starszych tytułów na tym też zyskuje i wygląda przez to lepiej na ekranie TV

pcxUnVs.jpeg

MaTKprr.png

Na konsoli HDR lepszy tylko tam gdzie natywnie jest wspierany lub podobny jeśli jest dobrze zrobiony 

Edytowane przez azgan
Opublikowano

No to pododawaj sobie teraz te wszystkie ekstra koszty i wychodzi prawie 5k jak złoto. :E a wciąż masz komputer, którego kowalski nie będzie w stanie ustawić żeby działał jak trzeba pod TV, będzie głośny ciepły i paskudny. I to tyle.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Qrdello będzie działał ciszej niż konsola , konsola jest paskudna PlayStation 4 miało lepszy wygląd , będzie dostarczał lepszy poziom rozdzielczości , graficzny detale  i stabilne 60 klatek

Konsole strzelają sobie w stopę pchając na chama RT no i brak napędu , napisze to jeszcze raz

Już dzieki napędowi zaoszczędziłem ponad 100zł które mogę przeznaczyć na podstawkę  , wiec napęd jest kluczowy w konsoli

3 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Kowalski przede wszystkim sam go nie złoży.

kowalski nie widzi różnicy w grafice wiec zakupi ps5 slim , albo ps4 jak nie widzi jeszcze w klatkarzu , obie konsole jak najbardziej polecam świetne w tej cenie z świetnymi grami

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

No i teraz niech ten ekwiwalent wyjdzie 5k. Do konsoli dokupujesz napęd za 1k i jestes dalej 500pln do przodu. A jak masz naped to grasz we wszystkie nowosci i exclusive Sony prawie za darmo, bo kupujesz i odsprzedajesz. Nie interesują Cie problemy windows, aktualizacje sterownikow, no i jak wspomnialem wyzej HDR czesto jest zaimplementowany lepiej na konsoli. 

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

@Qrdello będzie działał ciszej niż konsola , konsola jest paskudna PlayStation 4 miało lepszy wygląd , będzie dostarczał lepszy poziom rozdzielczości , graficzny detale  i stabilne 60 klatek

Konsole strzelają sobie w stopę pchając na chama RT no i brak napędu , napisze to jeszcze raz

Już dzieki napędowi zaoszczędziłem ponad 100zł które mogę przeznaczyć na podstawkę  , wiec napęd jest kluczowy w konsoli

Nie będzie cichszy, nie ma na to fizycznie możliwości. Ten RX zatkany w takiej budce będzie leciał pod 70-80C i wiał na 70% bo kowalski tego nie ogarnie. Podgrzeje tym samym procka, który też będzie buczał bo endorfy nie ma najcichszych śmigieł. Ponadto, ta obudowa chyba nie ma swoich śmigiełek wewnątrz, więc będzie mega gorąco - szczególnie w lato. 

Zapomniałeś dorzucić kartę sieciową wifi i moduł b/t. Kolejne koszty ekstra. 

A w grach? Obawiam się, że w 1440p 5700x będzie podobne bęcki zbierał jak 3700x z PS5 Pro :E i tam 60 fps to będzie paskudny FSR na balance, żeby cokolwiek się dało ogarnąć.

@DżonyBi Nie za 1k, tylko za 500 - tyle ile prawilnie kosztuje. Kupowanie napędu od skalperów teraz to powinno być ekstrakcja jąder dla takich mistrzów.

Edytowane przez Qrdello
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Nie za 1k, tylko za 500

No to wychodzi 1000pln do przodu i grasz za grosze w nowosci, i masz dostep do ex'ow w dniu premiery.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano

Ok, cena za naped predzej czy pozniej sie unormuje. Generalnia jak sie to dobrze przeanalizuje to PS5 pro nie jest takim zlym wyborem. Ludzie placza, bo chcieliby wszystko za poldarmo. Sony pozostawilo wybor, bo slim nie zostal wycofany.

Opublikowano (edytowane)

Ja nigdzie nie piszę, że PS5 Pro to sweet deal, ale jak się zacznie realnie szukać podzespołów i dodawać do siebie, żeby chociaż tą samą wydajność osiągnąć - ale bez życzeniowego myślenia typu: zagram w biosie, albo po co mi pad jak mam klawiaturę i mysz - to złożenie takiego kompa jest NIEREALNE :E 

powiem więcej - wyrzućmy z równania dual sense'a z zestawu i kabel HDMI 2.1 - i okaże się że trzeba składać komputer nie za 4k, tylko za 3200- i wtedy robi się odpowiednio grubiej.

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

realne , przedstawiłem ci koszyk a ja na komputerach się nie znam , wiec jak ktoś znający się na rzeczy weźmie się za to będzie dużo lepiej

26 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Kowalski przede wszystkim sam go nie złoży.

Ja się nie znam i złożyłem bez problemu

Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

realne , przedstawiłem ci koszyk a ja na komputerach się nie znam , wiec jak ktoś znający się na rzeczy weźmie się za to będzie dużo lepiej

Właśnie ja się znam i wiem, że będzie dużo gorzej a nie lepiej :> masz swoją odpowiedź.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Qrdello napisał(a):

Płyta, na której cokolwiek ogarniesz z tym prockiem to Ci sekcja eksploduje, obudowa tak paskudna i ciasna, że albo się ugotuje wszystko w środku albo od patrzenia na nią sam się ugotuję, najtańsze chłodzenie w historii ludzkości - czyt. jak cokolwiek się uda zrobić z procesorem, to i tak będzie leciał na 70C i dysk nvme najtańszy z możliwych o połowę mniejszy iż to co w PS5 Pro, o szybkości nie wspominam :E a gdzie windows? Popodmieniaj to wszystko na rozsądne podzespoły, a nie takie co tylko problemów przysporzą, i dojedziesz do 5k lekkim kroczkiem.

Ten GB też taki średni wybór. Są dużo chłodniejsze ale i droższe wybory.

70 stopni to jakas zabojcza temperatura dla CPU? Z tego co pamietam to w PS5 pamieci potrafia latac w okolicy 100 stopni. Obudowa ps5 tez jest paskudna i ciasna, czepiasz sie na sile. Windows faktycznie jest potrzebny i dodatki wiec pewnie calosc wyjdzie w okolicy 5000zl. Pro z napedem i podstawka to tez jakies 4200zl lekko liczac, do tego dochodzi abonament na 3 lata by grac online i tez masz 5000zl. Osobiscie sam wolalbym lepsze CPU niz 1tb dodatkowej pamieci lub wifi7 ale to kwestia potrzeb.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 2