Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Teraz odpal Part 1 i ocen, bo według mnie jest tragedia zwłaszcza w trybie fidelity 30 fps, cos jest spaprane i jest jakiś nienaturalny filtr wyostrzania włączony, i wersja na PRO wyglada gorzej od wersji na PS5 

Part 2 wygada to lepiej na PRO , nie wiem czy to bug jakiś czy o co chodzi. Widzę ze jednak patch do GT7 dodaje RT, testował już ktoś ?

Jest tez patch do Outlaws, ale nie wiem czy cos zmienia. 

Edytowane przez SethJames
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, SethJames napisał(a):

Teraz odpal Part 1 i ocen, bo według mnie jest tragedia zwłaszcza w trybie fidelity 30 fps

Stary, ja nie gram w 30fps, nawet tego nie ogladam, nie spawdzam, bo oczy bola. Wiem dobrze jak wyglada tryb wydajnosci w TLoU part1 na slim, bo przed sama sprzedarza sprawdzalem. Dokladnie sie przygladalem w wybrane miejsca. Tryb pro wyglada lepiej w part1, a w part 2 przelaczam juz na samym PS5 Pro miedzy trybem wydajnoci, a Pro. Dziwie, sie ze Ty tego nie widzisz, a w dodatku ciagniesz w druga strone.. dlatego najlepiej kupic Pro i samemu ocenic. Moze to jest kwestia ekranu, odleglosci od ekranu, samego wzroku i preferencji. Nienawidze mydla na ekranie (dlatego tez poszedlem w 4K i 4090), w trybie Pro jest ostro, tak jak lubie, no i oczywiscie jest duzo fps, bo 30 fps to tylko dla hardcorowcow.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, azgan napisał(a):

Z ciekawości obejrzałem :D gorszym chyba zabiegiem od wspierania SONY poprzez kupno PRO jest wspieranie tego kolesia przez donaty lub subskrybowanie :E cały film oparł od startu o fakt, że chce SONY wyciulać i za darmo przetestować sprzęt, o czym zresztą mówi wprost. Dla mnie to jest praktyka wręcz idiotyczna, bo jeżeli ze sprzętem jest wszystko ok to idea zwracania bo tak mi się chce, to nic innego jak krótkoterminowy wynajem. Za ogromną kasę. I teraz wystarczy, że sklep dopatrzy się usterki i po ptakach, tylko sobie koleś zachodu narobił. Swoją drogę @x-kom, sprawdziłbym tą paczkę zwrotną - o ile jesteście w stanie ją namierzyć.

Z drugiej strony, zupełnym debilizmem jest wpuszczanie ludzi w maliny, że niby takimi akcjami SONY się wkurwi bo gorsze zwroty od nie kupionych konsol :E Tylko SONY czy jakakolwiek corpo ma na to wywalone, bo w momencie wysłania od dystrybutora do magazynu sprzedawcy ta konsola jest oficjalnie "sprzedana" :E Milion razy o tym było, że producenci statystyki opierają o ruch ich magazyny-sprzedawcy, a nie sprzedawcy-odbiorcy :E Jak ktoś może taki farmazon łyknąć, to ja nie ogarniam.

Generalnie dla mnie koleś czarna lista, już przemilczam fakt niestabilnego prosiaka :E czy slim czy pro są bez podstawki jak skała stabilne :/ 

@voltq co do napędu i faktu, że to nie scam - zwracam honor. Że kupno po skalperskiej cenie, to już niespecjalnie :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Stary, ja nie gram w 30fps, nawet tego nie ogladam, nie spawdzam, bo oczy bola. Wiem dobrze jak wyglada tryb wydajnosci w TLoU part1 na slim, bo przed sama sprzedarza sprawdzalem. Dokladnie sie przygladalem w wybrane miejsca. Tryb pro wyglada lepiej w part1, a w part 2 przelaczam juz na samym PS5 Pro miedzy trybem wydajnoci, a Pro. Dziwie, sie ze Ty tego nie widzisz, a w dodatku ciagniesz w druga strone.. dlatego najlepiej kupic Pro i samemu ocenic. Moze to jest kwestia ekranu, odleglosci od ekranu, samego wzroku i preferencji. Nienawidze mydla na ekranie (dlatego tez poszedlem w 4K i 4090), w trybie Pro jest ostro, tak jak lubie, no i oczywiscie jest duzo fps, bo 30 fps to tylko dla hardcorowcow.

Ja pewnie miałbym podobnie gdybym sie zdecydował na zakup PRO , bo ja też to mydło na moim fat widziałem a tryb graficzny jest ok ale 30 fps mnie wkurza totalnie , jak PRO to wyeliminuje to dla mnie tez to duzo

Teraz sie zastanawiam czy sprzedac naped i podstawke ,  czy kupic PRO

P.S nadal uwazam ze to nie skalperska cena , napędów nie ma sklepy sprzedawały po 800zł , x kom za 600zł , ty podajesz 550zł a ja kupiłem za 650zł , na podstawce przyoszczędziłem 130zł ~ około

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Tryb wydajności z pssr wyglada lepiej niż na bazowym PS5, dużo lepiej, rozchodzi się o tryb natywnego 4k w 30 fps jest zepsuty na pro, wyglada gorzej niż na PS5, ponieważ na podstawowym PS5 była inne wygładzanie krawędzi zastosowane prawdopodobnie

Testwalem właśnie Callisto protocol tryb 8k 30 fps na screenie 4k oraz tryb 4k 60 fps. Oba tryby maja RT. Jest trochę nierówno, niektóre lokacje niedopracowane,  ale w ogólnym rozrachunku jest to jedna z najlej wyglądających gier bez względu na platformę. Unreal Engine 4 i 5 to przyszłość, aż strach pomyśleć jak będą gry wyglądały na PS6 na UE5. 

Jak ktoś chce jakieś screeny w 4k w formacie png pisać, wygląda to obłędnie

Edytowane przez SethJames
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

to co PS5 pro napewno zrobiło dobrze to na pewno obniżyło cene PS5 slim bo w cenie 2300zł bez windowsa złożymy komputer na rx 6600 + ryzen 5500 + 16 gb ram , to w tej cenie dużo lepiej konsole kupić

@SethJames nadal uważam ze Red Engine miał przed sobą świetlana przyszłość i cdpr strzelilo sobie w stope rezygnujac z niego , decima tez wg mnie świetny , UE trochę przereklamowany 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qrdello napisał(a):

Dam Ci za napęd cenę MSRP dla PL, czyli z tego co pamiętam 549 :D 

Ja bez napedu dopiero odkrywam abonament PS Premium, a jeszcze od niedawna mam internet bez limitu to juz w ogole. Zaraz przejde na ciemna strone mocy i obejde sie bez napedu. Jakby ceny byl tak ze 30% nizsze w PS Store to naprawde calkiem realne w moim przypadku. Jakos tak wygodnie i cicho. Dobra, zabieram sie za Stalkera 2.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

@SethJames widać ze procesor w PRO nie domaga , jakby tam był 5700x nawet jakiś pocięty to była by petarda , GTA 6 na pewno nie będzie w 60 fps

DLSS odstawia totalnie PSSR , 1 liga DLSS , druga reszta

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

to co PS5 pro napewno zrobiło dobrze to na pewno obniżyło cene PS5 slim bo w cenie 2300zł bez windowsa złożymy komputer na rx 6600 + ryzen 5500 + 16 gb ram , to w tej cenie dużo lepiej konsole kupić

Godzinę temu, voltq napisał(a):

@SethJames widać ze procesor w PRO nie domaga , jakby tam był 5700x nawet jakiś pocięty to była by petarda , GTA 6 na pewno nie będzie w 60 fps

DLSS odstawia totalnie PSSR , 1 liga DLSS , druga reszta

I dawaj od nowa Polsko ludowa :E weź sobie już daruj, tak było spokojnie bez składania PC i marudzenia na procesor i uspcaling :E 

• Confused 2
Opublikowano (edytowane)

@DżonyBi mi to najbardziej przeszkadza że nie było napędu w zestawie , bo brak napędu = monopol Sony a każdy monopol jest zły 

PSSR jest gorsze od DLSS ale lepsze od FSR wg mnie 

Podstawkę jak widać mogli dołączyć skoro z chin można kupić za 15 zł i nawet dać cenę 3999 zł i nie było by takiej afery

I jak już chcieli wprowadzać opcjonalny napęd to od zwykłego ps5 mogli to zrobić i dostarczyć wystarczająca ilość napędów 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To nie bojkot, tylko kurczowe trzymanie się trendu.

Tak samo było ostatnio przy: premierach AMD gen9, Intel CoreU, AMD 9xxx x3D a za chwilę będzie jak wyjdzie Blackwell. Czasem są hiperoptymistyczni, czasem jadą trochę za darmochę - byle się kliknięcia zgadzały. A skoro początek składał się z takich miałkich trochę recenzji, które z jednej strony chwaliły sprzęt jak sprzęt a z drugiej ganiły cenę i brak napędu, to teraz idziemy w skrajności pokroju darcia papy czy robienia show w postaci tego pajaca parę postów wyżej.

A, wspomnicie moje słowa - wyjdzie bundle z napędem za mniej niż 4k, a wyjdzie, i nagle wszyscy pieniacze będą ociekać czułością w stronę PRO :E 

Ja mam dosłownie kilku YT których oglądam i z grubsza szanuję ich opinie - z tych większych NRGeek czy Lipton. I to nie tak, że nie oglądam - ale potrafię odróżnić rzetelną recenzję sprzętu z wytknięciem wad od pieniactwa, byle kliknięcia wchodziły :E 

@voltq wiemy doskonale, co Ci przeszkadza. Masz już napęd to albo kup tą konsolę i sam naocznie sobie oceń, albo sprzedaj napęd i skończ bić pianę chłopie :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Like 1
Opublikowano

Obawiam się, że nie. Stworzenie konceptu konsoli, oprogramowania do niej, akcesoriów - wszystkie patenty, pierdoły - to są takie koszty i tyle czasu zajmują, że najczęściej jak się kończy jeden gen to producent już dwa do przodu planuje. Generacje są takie długie, bo rynek PC targa stagnacja, brak dużych przyrostów wydajności czy nowych rozwiązań. Z ostatnich dużych rzeczy mieliśmy RT i PT, i tyle. Ostatnie takie dużo zmiany to chyba cube mapy były 100 lat temu. Więc taki cykl 6-7 letni to nic dziwnego. Konsola się musi zwrócić :E