Maxforces 295 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 To jedziemy dalej kolekcja PCI-e co nie w konpach 5
blabla123 837 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opylało się z rana zrobić trasę. Temat z polowaniem na CRT uważam za zamknięty. 3
ryba 1 246 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 @blabla123 taki hektor po crt 🙃 a ze mnie sie smiali ze kilometrowke robi po zlomki
blabla123 837 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Polowałem na takiego od dawna i albo trasa 250-300km w jedną albo ceny po 500zł i wyżej. Trafiła się okazja, nawet się z gościem nie targowałem choć mogłem, zdziwił się, że tyle zrobiłem po niego. Po nowym roku miał wylecieć pod śmietnik. Cieszy mnie to bardzo, bo znów się trafiło, nie szukałem nawet, po prostu przeglądałem oferty i zatrzymałem się na jakimś zlomku, patrzę, a tam jakiś duży monitor względem obudowy, niby LCD ale po wejściu w ofertę widzę, że bingo. Od razu się umówiłem po weekendzie i dziś jechałem. To samo w sumie miałem z Voodoo, oglądałem, oglądałem, ceny z tyłka, a raz wchodzę V2 po 250... kurna koleś miał 3szt to nawet nie sprawdzałem jakie modele i kupiłem wszystkie Wyszło, że 2szt 12MB i 1szt 8MB. Potem dokupiłem sobie do pary kolejną 12MB za 400, bo już wiedziałem, że albo teraz zgarnę pewniaka pod SLI albo znów będę czekał z 5 lat. A cena i tak "w miarę", bo masz wszystko po 500-600zł. Następnie V3 3000 PCI za 200 ze złomem wleciało Im mniejsz szukam i mam mniejsze ciśnienie tym lepiej wchodzą graty. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez blabla123
Stjepan 2 376 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Mam takie dwa Atomy. granie na Atomie w gry 3D dzisiaj.
NoviAMG 432 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) Wykopałem z szafy radiatory ramu 2x geil z cieplowodem na środku i 2x Arctic RC pro. Ktoś czegoś takiego szuka ? Edytowane 3 Stycznia przez NoviAMG
ryba 1 246 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Barachlo PSC, ale mozna dobrze sprzedac tylko osobno coolerek, osobno ramki.
Stjepan 2 376 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Kolejny kapkot ze śmietnika przetestowany, Dell Latitude D505 z 2004 roku. Specyfikacja: Celeron M 340 1,5GHz 1280MB 333Mhz DDR RAM w dwóch kościach. Grafika Intel 845/855M Integra. 40GB HDD. Windows XP SP3 działa na nim wyśmienicie. https://macdat.net/laptops/dell/latitude/d505.php https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/27141/intel-celeron-m-processor-340-512k-cache-1-50-ghz-400-mhz-fsb/specifications.html No i trochę benchmarków na deser. 2
RemiKo 143 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 5 godzin temu, Stjepan napisał(a): Dzięki za testy Jaka jest realna szansa, że taki Banias faktycznie wyciska Single w 6.6 sek otrzymując przy tym 3975 punktów? Wrzucę dla porównania jak potężny mógłby być z niego potwór z tak silnym pojedynczym wątkiem: Wyniki w Cine 9.5 są porównywalne z tymi z Cine 2003. Banias, w pojedynczym wątku, powinien być około trzy razy szybszy od Skylake'a przy 4.2GHz Poza tym dopiero Skylake jest w stanie go wyprzedzić, łącząc wszystkie osiem wątków... Żaden C2D nie dał rady, ani nawet C2Q/Xeon na 3.8GHz: Aż zacząłem się zastanawiać, czy nie jest to czasem jakiś rekord świata? https://hwbot.org/benchmark/cinebench_-_2003/rankings?cores=1&hardwareType=cpu&page=0 Dobra, żarty żartami, po prostu benchmark strzelił babola i nie wczytał poprawnie pliku do renderowania, dlatego obrazek masz czarny i wynik wysoki 2
Stjepan 2 376 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @RemiKo też mi się wydawało że to babol, coś się popsuło, sprawdzałem przed chwilą na Atomie N 270 i wyniki są normalne.
KPX 5 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Jak używacie starych sprzętów to wymieniacie pastę pod radiatorami na płycie głównej? Pewnie to jakiś klej termoprzewodzący i nie wiem czy warto tego tykać. Mam takiego kompa i płytę z 2007 na 775, kiedyś ją wziąłem bo miałem całą resztę części i robi to głównie za pcta do starych gier. Są na niej 2 radiatory - na mostku i chipsecie jak kumam, grzeją się więc jakiejś biedy chyba' nie ma, ale na bank nikt tego nie dotykał od nowości zdj. poglądowe (sory za kurz, mało co tu coś ruszam generalnie) 1
Pan Ciastovy 92 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia @KPX Nie wiele da wymiana pasty pod tymi mostkami, zbijesz ze 2-3 C, taka budowa że się grzeje i parzy. No ale jak chcesz to nagrzewasz chipsety suszarką i pod mostkiem północnym jest taki żel termporzewodzący który już stwardniał do tego stopnia ze będziesz musiał skrobać radiator, przy mostku południowym jest klej termoprzewodzący więc nawet jak odepniesz bolce zatrzaskujące musisz podgrzać i podważać czymś plastikowym radiator z każdej strony. 1 1
KPX 5 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Czyli mało to daje rozumiem, właśnie myślałem że jak taki kamień że aż ciężko ruszyć, to jakieś większe różnice będą. Rozkminia generalnie stąd że za jakiś czas będę go czyścić i zmieniać proc na inny, to przy okazji można by zrobić taki manewr dla spokoju ducha. Jeszcze przemyślę, ale chyba to daruje
ryba 1 246 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Fuck the logic Skoro radiator jest cieply, to znaczy ze jest transfer ciepla -> pasta dziala. To ze radiator jest z gownolitu i slabej wydajnosci, to juz inna kwestia. Ja tych starych gigabytow bym nie ruszal wcale, bo wiecej sie nameczysz z tym niz to warte. Zeby to jeszcze byl jakis kozacki sprzet i chcialbys FSB600 pociskac, to moze, ale to chyba nie ten przypadek.
blabla123 837 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Mam już wersję podstawową ale jak tu nie brać kolorowej jak dodają plandekę na żuka Edytowane 7 Stycznia przez blabla123 3 1
Stjepan 2 376 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Kumpel miał Celerona 366A kręciliśmy go 750Mhz, ale stabilnie działał na 550Mhz, do tego Geforce 2Ti 64MB DDR i 256MB SDRAM i Quake 3 oraz Diablo 2 śmigały aż miło. 1
Pentium D 1 159 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Najlepsza ta tacka z suszarki do naczyń pod kolor XD 2
Maxforces 295 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) @Stjepan Edytowane 9 Stycznia przez Maxforces Dodanie plików 6
blabla123 837 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 10 godzin temu, Pentium D napisał(a): Najlepsza ta tacka z suszarki do naczyń pod kolor XD A miałem ją dosłownie wczoraj wieczorem wyrzucić, a tu proszę, jeszcze się do czegoś przydaje
Rekomendowane odpowiedzi