Pan Ciastovy 92 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia @Maxforces czy to chłodzenie antec jst głośne? wygląda to mi na małą turbinę
ryba 1 246 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia A jak maly pizdzik ma byc cichy? Takie wynalazki z tamtej epoki to byl niezly "sztos" projektowy i byla moda na rozne eksperymenty. Sam pomietam doskonale jak sie kiedys napalilem na to: O panie, jaki to byl shit i strzal w stope z bazuki 2
Maxforces 295 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) W dniu 8.01.2025 o 10:23, Stjepan napisał(a): 5 godzin temu, Pan Ciastovy napisał(a): @Maxforces czy to chłodzenie antec jst głośne? wygląda to mi na małą turbinę Akurat super orb do tych glosnych nie należy Edytowane 9 Stycznia przez Maxforces
Totek 780 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Dziś na X58 wleciał Xeon W3690, 6 rdzeni, 3.47GHz w serii, odpowiednik i7 990x. Dopiero po odpaleniu skumałem, że ma odblokowany mnożnik Trochę czasu walczyłem, udało się wycisnać 4.6GHz przy BCLK 200 i 4.66GHz przy BCLK 134, komp działa przy 4.75GHz ale nie przejdzie Cinebencha. Szkoda że napięcie trzeba ładować ponad 1.42V za to temperatury w normie jak na chłodzenie Prolimatecha. Pod LC możnaby atakować 4.8. HD5870, x58-UD5, 8GB RAM Pobór prądu w spoczynku 196W, pod obciążeniem tylko samego proca w Cinebenchu 380W Edytowane 12 Stycznia przez Totek 3 1
Totek 780 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Czy fabrycznie nowa obudowa z 2005 nadaje się do działu retro?? AeroCool Flamboyant No i mam rozkmine, czy zostawić w niej platformę x58 jak na foto, czy może wsadzić coś z epoki jak czarny Abit IC7 + Pentium 4 + X1950pro Czy komuś nie leży w piwnica jakaś katoda?? Pasowałoby to do takiego sprzętu z epoki 4
ryba 1 246 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia https://allegro.pl/oferta/revoltec-katoda-swiecaca-tricolor-komplet-szczecin-13201405670 1
Keleris 474 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) W mojej opinii pasuję idealne, nowa 20-letnia obudowa to prawdziwy rodzynek. Co do platformy to już kwestia indywidualna, sam często robię misz masz, nie traktuję tego jako składanie retro/starego komputerów tylko zabawa sprzętem. Edytowane 16 Stycznia przez Keleris 1
Totek 780 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia Przespałem się z tematem i zostaje x58, będzie się chłodzić w lodóweczce
Pentium D 1 159 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 9 godzin temu, Totek napisał(a): Czy fabrycznie nowa obudowa z 2005 nadaje się do działu retro?? AeroCool Flamboyant Sztos skrzynka 👌 Wypełnienie też fajne i jeszcze zdatne do używania. 1
blabla123 837 Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia @Totek Jak jeszcze miałem X58 jako zapasowy secik w razie grzebania w mainie i nie miałem tam kibelka to najbardziej co pamiętam to wspaniałe ciepełko Zimą można trochę pokój dogrzać. A tak to wspaniała platforma, miała w zasadzie wszystko jak na tamte czasy. 1
Keleris 474 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) Wpadła do mnie kolejna karta z wyjściem vga i to jeszcze konkurent GTX 275 od AMD - HD 4890. Mafia 2 o wiele gorzej od swojego konkurenta - narzut sterownika na cpu? żadko kiedy przekraczała 90% użycia gpu. Karta sprawna, przyjęła sterownik podziałała 30min bez wywalenia ale dłużej jej nie męczę bo ewidentnie potrzebuję przeglądu, temperatury bardzo wysokie tak samo jak hałas. @Totek chodzi mi też po głowie ta obudowa ewentualnie AeroCool ZeroDegree-SV, da radę tam upchnąć takiego GTX 275 - ok 27cm ? Potwierdziła się też informacja znaleziona w internetach: Platforma z X38 nie działa z Nvidia w Pcie 2.0 x16 za to z amd nie ma problemu. Hd4890 GTX 275 Edycja: Nie wytrzymałem i puściłem szybkie 3d marki i w mojej opinii wygląda jak by narzut sterownika na cpu był większy. Edytowane 18 Stycznia przez Keleris 4
ryba 1 246 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Swego czasu jak skupowalem zlomy z allegro trafilem na ten model A-daty, na 3 zestawy 2x2, jeden byl wybitny moich wynikow nie ma, ale kolega zrobil. 2
ryba 1 246 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Kiedys przyjdzie dzien na rozprawke z tymi BH5 UTT 🤣 geileHynix D43, jeden Infineon jakis I jeszcze rodzynek-ciekawostka, bh-75 Edytowane 22 Stycznia przez ryba 2
Elder 323 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia To jeszcze czeka aż będzie retro Tak samo jak to A to leci na sell bo się za bardzo rozmnożyło To poszło do ludzi co było głupotą z mojej strony ale co zrobić...chwila słabości 6
ryba 1 246 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @Elder Hyperki trzeba bylo trzymac, worek zlota bys mial teraz, a nie za grosze oddawales Te PSC A-daty co wyzej pokazalem u Luumiego, kupilem za 30/60zl, bo nie pamietam ktory to byl zakup, poszlo za DUUUZO
Elder 323 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ehh...pazerność mnie zgubiła,kolo z USA zaproponował mi taką absurdalną kasę za ten set że skusiłem się 3
ket_rab 227 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) @Elder posiadasz dwie wersje kolorystyczne ? Edytowane 22 Stycznia przez ket_rab
Maxforces 295 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia no kurde ladnie by pasowaly do mojego Jedi Order
blabla123 837 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia @Elder Pojedynczych fotek nie opłaca się wrzucać, za dużo roboty 8
Elder 323 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) True Coś tu ode mnie zgarnięte widzę w tych boxach SW obydwie sztuki czerwone...SLI było z tego zrobione z blokami Bitspower. Potem wleciał 3090 Kingpin i w sumie mam go do tej pory i nie oddaję. Generalnie z SLI to było więcej zabawy swojego czasu, kilka kart Titan nadal w pudłach u mnie zalega. Plus to Edytowane 23 Stycznia przez Elder 7
blabla123 837 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Masz na myśli te XPG? To raczej twoje pogoniłem, bo miałeś chyba tripla, a tego duala ja zgarnąłem. W sumie nie pamiętam, zbyt dawno to było.
dagedy 13 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia x299 dalej nie mogę przeżyć, że się skończyło
ket_rab 227 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Tam w temacie 50xx jarają się grafikami które jeszcze nie miały testów a tu @Elder i @blabla123 pokazują część swoich prywatnych magazynów. Wasz sprzęt jest ciekawszy niż całe te premiery 50xx. 2
blabla123 837 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Jasne, że tak. Wolę wyłapać jakiegoś fajnego grata niż się jarać jakimś badziewiem wspólczesnym. Z tego wagonika już dawno wysiadłem, ciągle gonisz króliczka i tylko $$$ leci, bo 120Hz, bo 4K, bo HDR, bo RT, bo coś tam. To już wolę popykać setny raz w Q2 czy jakiegoś DN3D i dalej się dobrze przy tym bawię. 4
Rekomendowane odpowiedzi